Muğla’da uzun yıllardır belediye otobüsü şoförlüğü yapan Cihan Altın’ın hayatı, sıradan bir gün yaşadığı ilginç bir karşılaşmayla alt üst oldu. Muğla’da 5 yıl önce Büyükşehir Belediyesi otobüs şoförü olarak çalışan Cihan Altın, tesadüfi bir karşılaşma sonucunda hayatının en büyük sırrını öğrendi. Altın, otobüsüne binen bir yolcunun "Sen Kömürcü Orhan'ın oğlu değil misin? Şu bin lirayı al da babana ver" demesiyle kendisini bir anda beklenmedik olayların içinde buldu. Cihan Altın, yolcunun verdiği parayı iade etmek istese de yolcu ısrarla onu "Kömürcü Orhan'ın oğlu" olarak tanıdı ve uzaklaştı. Bu basit görünen soru, Altın’ın biyolojik babasının aslında zengin bir iş insanı olduğunu öğrenmesiyle sonuçlandı.
Bu şaşırtıcı olayın ardından Altın, annesi Suzan Yıldırım'ın 1987 yılında adliyede çalıştığı sırada iş insanı Orhan Karaca ile ilişkisi olduğunu ve bu ilişkiden dünyaya geldiğini öğrendi. Resmi olarak başka bir adamın nüfusuna kayıtlı olan Altın, biyolojik babasının aslında iş insanı Orhan Karaca olduğunu anladı.
Altın, durumu araştırarak iş insanı Orhan Karaca'ya karşı babalık davası açtı. Yasal süreçte, kütüğe kayıtlı babası Yaşar Yıldırım'ın mezarı açıldı ve yapılan DNA testi sonucunda Yaşar Yıldırım'ın biyolojik babası olmadığı ortaya çıktı. Bununla birlikte Orhan Karaca'nın yüzde 99.9 oranında Altın’ın biyolojik babası olduğu tespit edildi.
Bu tespitler sonucunda Cihan Altın, Orhan Karaca'nın nüfusuna kaydedildi ve babasına ait 15 taşınmaz mülk ile birlikte 100 milyon liralık devasa servete ortak oldu. Aynı zamanda, babalığının kabul edilmemesi nedeniyle açtığı manevi tazminat davasında da 355 bin lira kazandı.
Cihan Altın, tazminatla ilgili yaptığı açıklamada, "31 yaşında, tesadüfen bir yolcunun 'Babana selam söyle' demesiyle biyolojik babamı öğrendim. Ancak bana babalık yapmadı, ben babasız büyüdüm. Kazandığım 355 bin lirayı, benim gibi babasız büyüyen çocuklara yardım eden Çocuk Esirgeme Kurumu'na bağışlayacağım," dedi.
Cihan Altın'ın avukatı Varol Turbay, davanın hukuki önemine dikkat çekerek, "Bu dava, Yargıtay ve Bölge Adliye Mahkemesi’nin aldığı yeni kararlarla, DNA testi sonucu haksız fiilin tespit edilmesiyle manevi tazminat talebinin kabul edildiği ikinci emsal dava oldu," dedi.
Olay, Muğla ve çevresinde büyük yankı uyandırdı. Cihan Altın’ın bu beklenmedik miras yolculuğu, hem yerel halkın hem de basının ilgisini çekti. Hayatını bir anda değiştiren bu gelişme, şoförlük kariyerini noktalamak üzere olan Altın için yeni bir başlangıcın da habercisi oldu.
Yorumlar (0)