Aksaray

bilinçli anız yakımı

Jandarma tarım arazilerinde anız yangını eğitiminde. devamı haberimizde.

bilinçli anız yakımı

Aksaray’da tarımsal hasadın başlamasıyla birlikte anız yangınlarına yönelik harekete geçen jandarma ekipleri, aldığı güvenlik önlemlerinin yanı sıra ilçe, köy ve beldelerde çiftçilerle buluşarak anız yangın eğitimi veriyor.
Nüfusunun yüzde 80’inin tarım ve hayvancılıktan geçimini sağladığı Aksaray’da tarım hasadının başlamasıyla birlikte jandarma ekipleri de bu alanlarda geniş çaplı güvenlik önlemleri alıp uygulamalar yapıyor. Anız yangınlarına karşı bir çalışma yapan Aksaray İl Jandarma Komutanlığı ekipleri aldığı güvenlik önlemlerinin yanı sıra ilçe, belde ve köylerde çiftçilerin kapısını çalıyor. Çiftçi ve biçerdöver sürücülerine ulaşan jandarma ekipleri anız yakılmaması gerektiğini, anız yakmanın toprağa ve dolayısıyla ekilen ürünlere zarar verdiğini anlatan jandarma ekipleri, traktör ve biçerdöver sürücülerine de araçlarında mutlaka yangın söndürme tüplerinin hazır bulunması gerektiğini söyledi. Anız yakmanın toprağa, çevreye ve doğaya verdiği zararlar hakkında geniş çalı bilgiler veren jandarma ekipleri ayrıca üreticilere bilgilendirme broşürleri dağıttı.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

BTB Başkanı Gündüzalp: “Toprağın en büyük düşmanı anız yakmadır!”
Bölgesel

BTB Başkanı Gündüzalp: “Toprağın en büyük düşmanı anız yakmadır!”

BTB Başkanı Gündüzalp: Toprağın en büyük düşmanı anız yakmadır! Burdur Ticaret Borsası (BTB) Yönetim Kurulu Başkanı Veteriner Hekim Ömer Faruk Gündüzalp, anız yakılmaması konusunda uyarılarda bulundu.

DOĞAYI KATLETME İNSANA ZARAR VERME BUCAK BU SENE ANIZ YAKMA
Bölgesel

DOĞAYI KATLETME İNSANA ZARAR VERME BUCAK BU SENE ANIZ YAKMA

Doğaya, insana ve diğer canlılara verdiği zarara rağmen anız yakma işleminin toprak kalitesi, iklim değişimleri ve çiftçi geliri bakımından da son derece zararlı bir işlem olmasına rağmen üreticiler vazgeçmiyor.

Antalya Hasyurt Tarım Fuarı  8- 10  Mayısta Açılacak
Bölgesel

Antalya Hasyurt Tarım Fuarı 8- 10 Mayısta Açılacak

Türkiye'nin ilk tarım fuarı olma özelliğini taşıyan "Hasyurt Tarım Fuarı", Antalya Büyükşehir Belediyesi himayesinde bu yıl 8-10 Mayıs tarihlerinde 27'nci kez gerçekleştirilecek. 

Kocaeli'de akıllara zarar olay  Fabrikada gurup Seks
Bölgesel

Kocaeli'de akıllara zarar olay Fabrikada gurup Seks

ABD merkezli bir firmanın Kocaeli'de bulunan fabrikası, grup seks skandalıyla çalkalandı.

Köpeğe Çarpmamak İçin Direksiyonu Kırdı! Şarampole Devrildi
Bölgesel

Köpeğe Çarpmamak İçin Direksiyonu Kırdı! Şarampole Devrildi

Burdur'un Gölhisar ilçesinde seyir halindeyken önüne köpek çıkan otomobil sürücüsü, köpeğe çarpmamak için direksiyonu kırınca otomobilin şarampole devrilmesi sonucu yaralandı.

Üretim ve üretici için bir araya geldiler
Bölgesel

Üretim ve üretici için bir araya geldiler

Karamanlı Belediye Başkanı ve ilgili kurumlar, ilçede tarımsal üretimi geliştirmek ve üreticilerin kalkınmasını sağlamak için bir araya geldi. Detaylar haberimizde...