Bingöl Üniversite rektörü değişti! Yeni rektör Prof. Dr. Erdal Çelik oldu! Erdal Çelik kimdir?

11 ilin üniversitelerine yeni rektör atandı. Bingöl Üniversitesine yeni rektör görevlendirildi. Bingöl Üniversitesi yeni rektörü kim? Bingöl Üniversitesinin yeni rektörü kim oldu? Rektör olarak atanan rektör Prof. Dr. Erdal Çelik kimdir? İşte 11 ilin üniversitelerine atanan yeni rektör listesi ve detaylar...

Bingöl Üniversite rektörü değişti! Yeni rektör Prof. Dr. Erdal Çelik oldu! Erdal Çelik kimdir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan Resmi Gazete’de yer alan kararla birlikte 11 ilde bulunan üniversitelerin rektörleri değişti. Yayımlanan kararname ile birlikte Bingöl Üniversitesi rektörü de değişmiş oldu.

Bu gece yayımlanan Resmi Gazete'de, Bingöl dahil 11 ilde üniversitelerin rektörlük görevlerinde değişiklikler yapıldığı duyuruldu. Görev değişiklikleri ile birlikte Bingöl Üniversitesi'nin yeni rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik oldu. 

REKTÖR ATANAN 11 ÜNİVERSİTE HANGİLERİ? İŞTE YENİ REKTÖRLERİ

Anadolu Üniversitesi: Prof. Dr. Fuat Erdal

Bingöl Üniversitesi: Prof. Dr. Erdal Çelik

Dokuz Eylül Üniversitesi: Prof. Dr. Bayram Yılmaz

Hacettepe Üniversitesi: Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran

Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi: Prof. Dr. Semih Aktekin

Selçuk Üniversitesi: Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz

İstanbul Kent Üniversitesi: Prof. Dr. Mehmet Necmettin Atsü

İstanbul Nişantaşı Üniversitesi: Prof. Dr. Ayşegül Komsuoğlu Çıtıpıtıoğlu

Mudanya Üniversitesi: Prof. Dr. Emin Karip

Ostim Teknik Üniversitesi: Prof. Dr. Murat Ali Yülek

Özyeğin Üniversitesi: Prof. Dr. Barış Tan

İBRAHİM ÇAPAK 'A YENİ GÖREV

Bingöl Üniversitesi Rektörlüğüne yapılan yeni atamadan sonra Prof Dr İbrahim Çapak, Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanlığına Atandı.

ERDAL ÇELİK KİMDİR?

1967 yılında Sivas'ın Şarkışla ilçesinde doğan Prof. Dr. Erdal Çelik, Metalurji Mühendisliği alanında uzman, akademik kariyerine birçok başarı eklemiş, çeşitli üniversitelerde profesörlük yapmış ve yönetimsel görevlerde bulunmuş bir bilim insanıdır.

Prof. Dr. Erdal Çelik, Metalurji Mühendisliği alanında Türkiye'nin önde gelen isimlerinden biridir. Hem akademik başarıları hem de yönetsel yetenekleri ile tanınan Prof. Dr. Çelik, Türkiye'nin farklı üniversitelerinde önemli pozisyonlarda bulunmuş ve bilim dünyasına büyük katkılar sağlamıştır.

Eğitim ve Akademik Unvanlar

İlk Yıllar ve Eğitim

Prof. Dr. Erdal Çelik, 1967 yılında Sivas'ın Şarkışla ilçesinde doğdu. Metalurji Mühendisliği alanındaki eğitimine İstanbul Teknik Üniversitesi Sakarya Mühendislik Fakültesi'nde başladı ve bu bölümü başarıyla tamamladı.

Yüksek Lisans ve Doktora

Yüksek lisansını Sakarya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Metalurji Mühendisliği Anabilim Dalı'nda 1995 yılında tamamladı. Aynı yıl, doktora çalışmalarına Florida State University ve Sakarya Üniversitesi'nde devam etti ve Fen Bilimleri Enstitüsü Metalurji Mühendisliği Anabilim Dalı'ndan doktora derecesini aldı.

Akademik Yükseliş

Prof. Dr. Çelik, 2005 yılında doçentlik unvanını aldı ve 2010 yılında profesörlük unvanına yükseldi. Bu unvanlarıyla birlikte akademik kariyerinde önemli adımlar atarak, çeşitli üniversitelerde görev aldı ve öğrencilere rehberlik etti.

Akademik Görevler ve Deneyimler

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi

2021 yılından itibaren, Prof. Dr. Çelik, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü'nde profesör olarak görev yapmaktadır. Aynı üniversitede Rektör Danışmanı ve Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Koordinatörü olarak da görev almıştır.

Dokuz Eylül Üniversitesi

2010-2021 yılları arasında Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü'nde profesör olarak çalışmıştır. 2005-2010 yılları arasında aynı üniversitede doçent doktor olarak, 2002-2005 yılları arasında yardımcı doçent doktor olarak, 2001-2002 yılları arasında ise öğretim görevlisi olarak görev yapmıştır. Ayrıca, 1994-2001 yılları arasında Sakarya Üniversitesi'nde araştırma görevlisi olarak akademik kariyerine başlamıştır.

Yönetsel Görevler ve Katkılar

YÖK Denetleme Kurulu Üyeliği

2018-2021 yılları arasında Yükseköğretim Denetleme Kurulu üyeliğine atanmış ve bu süreçte yükseköğretim kurumlarının denetim ve değerlendirme süreçlerinde önemli katkılarda bulunmuştur.

Dokuz Eylül Üniversitesi Yönetimsel Görevler

Prof. Dr. Çelik, 2017-2018 yılları arasında Dokuz Eylül Üniversitesi'nde rektör olarak görev yapmış ve üniversitenin yönetimsel süreçlerine liderlik etmiştir. Aynı üniversitede 2009-2018 yılları arasında Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü görevini yürütmüştür. Bölüm başkanlığı, anabilim dalı başkanlığı gibi çeşitli yönetimsel görevlerde bulunarak akademik birimlerin gelişimine katkı sağlamıştır.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 1
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Bingöl'de üniversite öğrencileri Gazze için bir araya geldiler
Bölgesel

Bingöl'de üniversite öğrencileri Gazze için bir araya geldiler

Bingöl Üniversitesi öğrencileri, İsrail'in Gazze'ye saldırılarına tepki ve Filistinlilere destek amacıyla kampüste nöbet eylemi başlattı. Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak da öğrencilere destek verdi.

Melliler Kültür ve Dayanışma Derneği'nden rektör Özlenen Özkan'a ziyaret
Bölgesel

Melliler Kültür ve Dayanışma Derneği'nden rektör Özlenen Özkan'a ziyaret

Melliler Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Özlenen Özkan'ı ziyaret ederek ortak projeler üzerine görüşmeler gerçekleştirdi.

Iğdır Üniversitesi Rektörü Alma muhtarlarla bir araya geldi
Bölgesel

Iğdır Üniversitesi Rektörü Alma muhtarlarla bir araya geldi

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, şehirde görev yapan muhtarlarla bir araya gelerek üniversitede yapılan çalışmalar ve üniversite-kent ilişkisi üzerine fikir alışverişinde bulundu.

Selçuk Üniversite rektörü değişti! Yeni rektör Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz oldu! Hüseyin Yılmaz kimdir?
Bölgesel

Selçuk Üniversite rektörü değişti! Yeni rektör Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz oldu! Hüseyin Yılmaz kimdir?

11 ilin üniversitelerine yeni rektör atandı. Selçuk Üniversitesine yeni rektör görevlendirildi. Selçuk Üniversitesi yeni rektörü kim? Selçuk Üniversitesinin yeni rektörü kim oldu? Rektör olarak atanan rektör Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz kimdir? İşte 11 ilin üniversitelerine atanan yeni rektör listesi ve detaylar...

Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi rektörü değişti! Yeni rektör Prof. Dr. Semih Aktekin oldu! Prof. Dr. Semih Aktekin kimdir?
Yaşam

Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi rektörü değişti! Yeni rektör Prof. Dr. Semih Aktekin oldu! Prof. Dr. Semih Aktekin kimdir?

11 ilin üniversitelerine yeni rektör atandı. Bingöl Üniversitesine yeni rektör görevlendirildi. Nevşehir Üniversitesi yeni rektörü kim? Nevşehir Hacıbektaş Üniversitesinin yeni rektörü kim oldu? Rektör olarak atanan rektör Prof. Dr. Semih Aktekin kimdir? İşte 11 ilin üniversitelerine atanan yeni rektör listesi ve detaylar...

Hacettepe Üniversite rektörü değişti! Yeni rektör Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran oldu! Mehmet Cahit Güran kimdir?
Bölgesel

Hacettepe Üniversite rektörü değişti! Yeni rektör Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran oldu! Mehmet Cahit Güran kimdir?

11 ilin üniversitelerine yeni rektör atandı. Bingöl Üniversitesine yeni rektör görevlendirildi. Bingöl Üniversitesi yeni rektörü kim? Hacettepe Üniversitesinin yeni rektörü kim oldu? Rektör olarak atanan rektör Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran kimdir? İşte 11 ilin üniversitelerine atanan yeni rektör listesi ve detaylar...