2025 yılı memur ve emekli maaş farklarının ne zaman hesaplara yatırılacağı merak konusu. Özellikle 1969 TL'lik en düşük emekli maaşı zam farkı için gözler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na çevrildi. Bakan Vedat Işıkhan, emekli sandığı kapsamında aylık alanların zam farklarının hesaplara yatırıldığını duyurdu. Peki, diğer ödeme tarihlerinde durum ne?
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ,"Emekli Sandığı kapsamında aylık alanların 2025 yılı zam farklarını bugün itibarıyla hesaplarına yatırıyoruz. Vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullanmasının ardından memur maaş farklarının ve en düşük emekli maaşı farklarının ödeneceği tarihler merak konusu oldu.
2025 itibarıyla en düşük emekli maaşı, 12.500 TL'den 14.469 TL'ye yükseltildi. Taban maaş alan emekliler, bu artışla birlikte 1969 TL'lik bir zam farkı alacak. Ancak, bu farkın ödenebilmesi için düzenlemenin TBMM’de kabul edilmesi ve Resmi Gazete’de yayımlanması gerekiyor.
Memurlar için her ayın 15'inde başlayan maaş ödemeleri nedeniyle ocak ayına ait kalan 14 günlük fark için ödeme yapılması bekleniyor. Bakanlık, Şubat ayına doğru bu farkların hesaplara yatırılacağını öngörüyor.
4A, 4B ve 4C emekli maaşı ödeme günleri şu şekilde:
2025 yılı zam oranları, emeklilerin maaşlarını doğrudan etkiledi. SGK ve Bağ-Kur emeklileri, toplamda %15,75’lik bir enflasyon farkı zammı aldı. Bu artış, emeklilerin alım gücünü artırmayı hedefliyor.
Zamlı emekli maaşlarının ödeme tarihleri tahsis numarasına göre belirlendi. 17 Ocak’tan itibaren başlayan ödemeler, emeklilerin hesaplarına yatırılmaya devam ediyor.
2025 memur ve emekli maaş farklarının ödemesi büyük ölçüde tamamlanmış durumda. En düşük emekli maaşı farkının TBMM’de yapılacak düzenlemenin ardından ödenmesi bekleniyor. Memur maaş farklarının ise Şubat ayı içinde yatırılması öngörülüyor.
Elektrik faturalarında devlet desteği sınırlandırıldı. 417 kWh üstü tüketen konutlar tam bedel ödeyecek. İşte yeni sistemin detayları.
Dolar 38,0620 liradan, euro ise 42,9920 liradan güne başladı. Detaylar haberimizde..
Dolar 38,0620 liradan, euro ise 42,9920 liradan güne başladı.
Tefenni Belediyesi, Termo 2 İstasyonu'nda benzin, motorin ve LPG’ye gece yarısından itibaren indirim yaptı. Halk indirimi memnuniyetle karşıladı.
Bucak'taki sanayi işletmeleri için 30 Nisan 2025 son tarih. Bildirim yapmayanlara 11.977 TL ceza uygulanacak. Detaylar haberimizde.
Canlı hayvan, yem ve et fiyatlarına yeni zamlar geldi. Besilik dananın fiyatı 5 bin lira artarken kuşbaşı eti 698 lirayı gördü.
Yorumlar (0)