Mersin / Mut

Bir patent de ABD'den geliyor

Mersin’in Mut İlçesinde Türkiye’nin yüzde 20’sininin üretimi yapılan zeytinyağı için 2018 yılında Türkiye’de aldığı coğrafi işaretin ardından Avrupa Birliği’ne patent başvurusunda bulunuldu.

Bir patent de ABD'den geliyor

Mersin’in Mut İlçesinde Türkiye’nin yüzde 20’sininin üretimi yapılan zeytinyağı için 2018 yılında Türkiye’de aldığı coğrafi işaretin ardından Avrupa Birliği’ne patent başvurusunda bulunuldu.
Avrupa Birliğine patent başarısıyla ilgili Mut Ticaret ve Sanayi Odası’nda sektör temsilcileriyle bir toplantı düzenlendi. Patentin alınmasıyla zeytinyağının Avrupa pazarında önemli bir yere sahip olacağını belirten Oda Başkanı Şahin Sezer, "Odamız tarafından 2018 yılında yaptığımız başvuruyla Mut Zeytinyağı olarak coğrafi  İşareti almıştık. Bu başvurumuzla birlikte Avrupa pazarında da söz sahibi olma yolunda bir adım atmış olacağız" dedi.
İlçede 2022 yılında 234 bin ton zeytin ve 18 bin 500 ton zeytinyağı rekoltesi gerçekleştirildi. Mersin’de zeytin üretiminin yüzde 75’i, Türkiye üretiminin ise yüzde 20’sinin Mut ilçesinde gerçekleştirildiği, 269 bin dekar alanda 15 milyon ağaçla zeytin üretimi yapıldığı ve 12 zeytin salamura işleme tesisi ile 22 zeytinyağı fabrikasının hizmet verdiği belirtildi.

İHA

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

 “Çantalı Uyku Tulumu” Türk Patent Kurumu tarafından onaylandı
Bölgesel

“Çantalı Uyku Tulumu” Türk Patent Kurumu tarafından onaylandı

Siirt Olgunlaşma Enstitüsü’nce tasarlanan “Çantalı Uyku Tulumu” Türk Patent Kurumu tarafından onaylanarak tescil belgesi aldı.

Kasım Ayında Erzurum'dan Yapılan 28 Marka Başvurusu Açıklandı
Yaşam

Kasım Ayında Erzurum'dan Yapılan 28 Marka Başvurusu Açıklandı

Erzurum’dan Kasım ayında 28, bu yılın 11 ayında ise 327 marka başvurusunun yapıldığı bildirildi.

Erzurum patentte yükseliyor
Bölgesel

Erzurum patentte yükseliyor

İl patent başvurusu sayısı yüksekliği bakımından Doğu Anadolu Bölgesi illeri sıralamasında 1’inci, Türkiye illeri sıralamasında ise 13’üncü sırada yer aldı.

Yüzde 72 kestane oranına sahip ‘Salıpazarı kestane balı’  markalaşıyor mu?
Yaşam

Yüzde 72 kestane oranına sahip ‘Salıpazarı kestane balı’ markalaşıyor mu?

Yakın zamanda coğrafi işaret tescil belgesi alan yüzde 72 kestane oranına sahip ‘Salıpazarı kestane balı’ tanıtıldı. Balın markalaştırılıp dünyaya pazarlanması ve Salıpazarı’nın tanıtımımın yapılması hedefleniyor.

BŞEÜ patent başvurusu ödülü aldı
Yaşam

BŞEÜ patent başvurusu ödülü aldı

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gülşah Çongur, TÜBİTAK 1002 Hızlı Destek Programı kapsamında 121Y362 numaralı projesinin çıktısı olan patent başvurusu ile ödül aldı.

Kütahya'da iğne oyasına patent
Etkinlik

Kütahya'da iğne oyasına patent

Kütahya İğne Oyası, Kütahya Valiliği tarafından yapılan başvuru sonucunda Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaret tescili alarak koruma altına alındı.