HATAY (İHA) - Hatay'ın Samandağ ilçesinde bulunan ve çok sayıda nadir görülen kuş türüne ev sahipliği yapan Milleyha Sulak Alanı, moloz ve çöp yığınları ile karşı karşıya.
Nadir kuşların görüldüğü alana dökülen molozlar ve avcılık faaliyetleri yaban hayatını tehdit ediyor. 304 kuş türüne ev sahipliği yapan Milleyha Sulak Alanı avcılığa ve moloz dökümüne yasaklanmıştı. Yasağa rağmen kimliği belirsiz kişi veya kişilerce alan moloz ve çöplerle dolduruldu.
Kuş Gözlemcisi Erol Yüksek, "Burası bir kuş sahası ve Türkiye’nin önemli yerlerinden biri ve bunu bile bile maalesef buraya herhangi bir müdahalede bulunulmuyor, molozların buraya dökülmesi yetmiyormuş gibi buraya çöpler de atılıyor. Bunun dışında avcılarla da uğraşıyoruz. Çok basit bir tedbir alınması gerekirken bunu yapmıyorlar giriş çıkışlar belli burada insanlar herhangi bir saatte gelip çöpünü buraya döküyor bunun önüne geçmek kolay aslında, giriş çıkışlarda sürekli denetim olması çöp ve moloz dökülmesinin önüne geçilir" dedi.
Yüksek, "Burası ava kapatılan bir bölge sulak alan ilan edilmiş daha önce avcılık faaliyeti yasak olmasına rağmen avcılar istedikleri gibi girip çıkabiliyor. Ben avcı gördüğüm zaman yetkili birimi arıyorum ama ne yazık ki gereken müdahale yapılmıyor. Avcılar sahadan çıkarılmıyor ekip gelmiyor. Burası korumasız kaldığı için herkes istediğini yapabiliyor gerekli önlemlerin alınmasını istiyorum" diye konuştu.
Hatay’ın Samandağ ilçesinde bulunan ve koruma altına alınan Milleyha Sulak Alanı’nda 304 kuş türünün bazıları objektiflere yansıdı.
Burdur’da UTTS kayıt ve montaj işlemleri için geç kalmadan Nadir Fiat Yetkili Servisi'ne giderek işlemlerinizi yaptırabilirsiniz. Detaylar burada!
Burdur'un Bucak ilçesinde ilk ve tek, Nadir Fiat Ulusal TAŞIT TAKİP SİSTEMİ Yetkili TAŞIT montaj servisi olarak yetkilendirildi. Ulusal Taşıt Takip Sistemi'nde yenilikler nedeniyle bu tarihe kadar yaptırmak gerekiyor. Detayları kaçırmayın!
Zehirli olmasıyla bilinen ve geçmişte nadir olarak görülen loplu örümcek (Argiope lobata) şimdi de Sivas'ta ortaya çıktı.
Alanya'da Kuzey Afrika kökenli toz taşınımı alarmı! İlçe Sağlık Müdürü Nadir Aldemir, KOAH ve astım hastalarını uyardı.
Sosyal medyadan sahte hesaplarla ürün satma vaadiyle 107 vatandaşı 348 bin 700 TL banka hesapları üzerinden dolandıran şahıslar, Denizli İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda yakalanan 9 şüpheliden, 7’si tutuklandı.
Yorumlar (0)