Burdur / Bucak

BİTKİ BESLEME VE GÜBRELEME EĞİTİM SEMİNERİ VERİLDİ

Bucak Ziraat Odası Konferans salonunda Çiftçilere Eğitim Semineri verildi. 16 Ocak 2020 perşembe günü Yapılan Konferansa Bucak İlçe tarım orman Müdürü Ahmet Gönenç, Bucak Ziraat oda başkanı Bilal Özel ve çiftçiler katıldı.

BİTKİ BESLEME VE GÜBRELEME EĞİTİM SEMİNERİ VERİLDİ

Bucak Ziraat Odası Konferans salonunda Çiftçilere Eğitim Semineri verildi.

16 Ocak 2020 perşembe günü Yapılan Konferansa Bucak İlçe tarım orman Müdürü Ahmet Gönenç, Bucak Ziraat oda başkanı Bilal Özel ve çiftçiler katıldı.

Konya Selçuk Üniversitesi akademisyenlerinden Profesör Doktor Mehmet Zengin öncülüğünde verilen konusu Bitki Besleme ,ve gübreleme olan konferansta konuşan Oda Başkanı Özel ” Burdur tarım ve hayvancılık şehridir. Hayvancılık denince Türkiye’nin Hollandası olarak anılan Burdur ili Tarım alanında da bir o kadar başarılıdır. Tarım ve hayvancılık birbiriyle ilişkili ve karlılığına direkt etki etmektedir. Bu alandaki başarı tesadüf değildir. Mutlak suretle başarının temeli eğitimdir. Eğitime önem veren hedef kitle,uygulayıcı olarak da amacı doğrultusunda hareket etmektedir.

Çiftçilerimiz burada öğrendikleri teorik bilgileri pratiğe dönüştürme noktasında yeterli beceriye sahiptirler. Burdur çiftçisi bilgiyi öğrenmekle yetinmeyip bilgiyi paylaşan özelliği ile de ön plana çıkmaktadır. Dinimizin de temelinde okumak,bilgi sahibi olmak, ve öğretmek vardır ki Hz Ali “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum “demişlerdir.

Okumak,anlamak,bilgi sahibi olmak ve bildiği bilgileri paylaşmak kadar güzel bir şey daha yoktur. Bugün buradan aldığımız bilgiler ışığında etrafımızdaki insanlarla bu bilgileri paylaşarak fayda sağlayalım ki ekonomik ve üretimsel olarak zirvede yerimizi alalım. Resmi verilere göre Bucak ilçesi nüfus varlığının % 73 ü tarım sektöründen geçimini sağlamaktadır. Tüm Türkiye’de olduğu gibi ilçemiz Bucakta da ev yaptıranlar,çocuklarını evlendirenler, yuva kuranlar hatta ve hatta evlatlarını öğretime gönderen veliler ödemelerini haşhaş parası,pancar parası,tütün parası vadesi ile satın alırlardı. İlçenin kalkınmışlık ve ekonomik gelişiminin vagonuydu. İnşallah bu tür eğitim seminerleri ile bu ekonomik çıta Bucak ilçesinde siz değerli yetiştiricilerin sayesinde zirvede ki yerini alacaktır. Çiftçi sanatkârdır;toprağa şekil suya yön,fideye ve tohuma can verir.Çiftçi esnaftır;girdi maliyetlerini oluşturan ürünleri ucuza mal etmek maksadıyla esnaf mantığı ile hareket eder. Aynı zamanda çiftçi tüccardır. Üretmiş olduğu ürünlerini pazarlarken tüccar mantığıyla hareket eder. En yüksek getiri ile beraber ,tahsil kabiliyeti yüksek kişi ve firmaları tespit eder ve böylelikle üretimini karlı ve devamlı hale getirir. Kazancını helal yoldan alın teri ile sağlayan bu insanların temsilcisi olmaktan her zaman gurur duyuyorum.Çiftçi olmaktan da hiç pişman olmayacağım peygamber mesleği olan çiftçiliği ve tarımı geliştirmek için gecemi gündüzüme katıp var gücümle çalışmaya devam edeceğim”dedi.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlerinden Bucak TSO'ya Ziyaret
Bölgesel

İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlerinden Bucak TSO'ya Ziyaret

Burdur İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Tuğrul ile Bucak İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Gönenç Bucak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Yalçın Meçikoğlunu makamında ziyaret etti.

Bucak Kent Konseyi’nin Yeni Başkanı Belli Oldu
Bölgesel

Bucak Kent Konseyi’nin Yeni Başkanı Belli Oldu

Bucak Kent Konseyi olağan genel kurulunu gerçekleştirdi.Seçimli genel kurulda mevcut başkan İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Gönenç yeniden seçildi.

Burdur’da Artistik Cimnastik başarısı Aura öğrencileri göz doldurdu
Spor

Burdur’da Artistik Cimnastik başarısı Aura öğrencileri göz doldurdu

Burdur'daki Artistik Cimnastik İl Müsabakaları’nda Aura Kids öğrencileri dereceye girdi. Mustafa Aktaş’tan anlamlı açıklama geldi.

Kibyra Antik Kenti'ndeki Medusa mozaiği, nisan ayı ile yeniden ziyarete açıldı
Bölgesel

Kibyra Antik Kenti'ndeki Medusa mozaiği, nisan ayı ile yeniden ziyarete açıldı

Kibyra Antik Kenti’nde bulunan ve dünyada sadece burada yer alan Medusa mozaiği, Nisan ayı itibarıyla tekrar ziyarete açıldı.

Burdur USO Anadolu Lisesi öğrencisi Türkiye üçüncüsü oldu!
Bölgesel

Burdur USO Anadolu Lisesi öğrencisi Türkiye üçüncüsü oldu!

Burdur USO Anadolu Lisesi, gurur verici bir başarıya daha imza attı.

Başkan Ümit Alagöz’den sert 'Kürt Sorunu' çıkışı
Bölgesel

Başkan Ümit Alagöz’den sert 'Kürt Sorunu' çıkışı

Tefenni Belediye Başkanı Ümit Alagöz, Kürt sorunu ifadesine sert tepki gösterdi. Başkan Ümit Alagöz, 'Bu milletin birliğiyle oynamayın' dedi.