Bitlis’te iki gündür etkili olan yağışı nedeniyle il genelinde 20 köy yolu ulaşıma kapandı.
Etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilerken, kar kalınlığı merkezde 20, yüksek kesimlerde ise yaklaşık 50 santimetreye ulaştı. İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürü Ümit Kurtkan, kapanan köy yollarının açılması için ekiplerin çalışmaya başladıklarını söyledi. Kurtkan, kapalı köy yolları için 10 ayrı şantiyede bulunan 60 iş makinesi ve 80 personelle çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini ifade etti. Bitlis Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri ise yollarda sürücülerin kar yağışından dolayı hızlı gitmemeleri konusunda da uyarılar yaparak yollarda denetimler yaptılar. Bitlis Belediyesi ise şehir merkezindeki mahalle yollarında mesai yaparak yolları açık tutmak için çalışıyor. Çalışmalarını yürüten belediye ekipleri, vatandaşların sıkıntı yaşamaması için karla mücadeleye devam ediyor.
Antalya’yı Konya’ya bağlayan Akseki-Seydişehir karayolunda sadece 10 kilometrelik mesafeye kar yağdı. Kar yağışı etkili olurken, karayolları ekipleri iş makinesi ile kar temizleme ve tuzlama çalışmaları başlattı.
Antalya’nın Serik ilçesinde Ramazan Bayramı sabahı etkili olan dolu yağışı, yolları ve seraların çevresini beyaza bürüdü. Vatandaşlar sabaha karşı kar manzarasını andıran görüntülerle karşılaşırken, aniden bastıran dolu, sürücülere ve üreticilere zor anlar yaşattı.
Meteoroloji, Burdur'un doğu ilçeleri ve Isparta'nın güney bölgelerinde 29 Mart günü kuvvetli yağış uyarısı yaparak vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı.
Antalya, Burdur, Muğla ve Isparta'da bayram boyunca yağmur bekleniyor. Meteoroloji'den uyarılar ve detaylı hava durumu tahminleri haberimizde.
Antalya-Konya kara yolunda kar yağışı başladı. Ekipler ulaşımın aksamaması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Denizli’de Mart ayında son 68 yılın sıcaklık rekorun kırılmasının ardından, 15 derece birden soğuyan havayla birlikte kent güne kar yağışıyla uyandı. Detaylar haberimizde..
Yorumlar (0)