Bu yıl fitre miktarı belli oldu! Fitre bu yıl ne kadar oldu Ne zaman verilir?

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, 2024 yılı fitre miktarını 130 TL olarak belirledi. Fitre, Ramazan Bayramı'na kavuşan ve belirli bir mal varlığına sahip olan Müslümanların vermesi gereken bir mali ibadettir. Fitre ne zaman verilir? 2024 fitre miktarı ne kadar?

Bu yıl fitre miktarı belli oldu! Fitre bu yıl ne kadar oldu Ne zaman verilir?

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, bu yıl fitre miktarının belirlendiğini bildirdi. Fitre (sadaka-i fıtr), Ramazan Bayramı’na kavuşan ve temel ihtiyaçlarının dışında nisab miktarı mala sahip olan Müslümanların, kendileri ve bakmakla yükümlü oldukları kişiler için, yerine getirmekle yükümlü oldukları mâli bir ibadettir. Peki, fitre ne zaman verilir? 2024 Fitre miktarı ne kadar?

Diyanet bu yıl fitre bedelini belirledi. Diyanet tarafından yapılan açıklamada, Kurul Başkanı Abdurrahman Haçkalı başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda 2024 yılı ramazan ayı için fitre miktarının belirlenmesi konusunun görüşüldüğü belirtildi.

FİTRE BU YIL NE KADAR OLDU?

Diyanet bu yıl fitre bedelini 130 lira olarak belirledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu konuya dair açıklama yaptı. Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Konuyla ilgili hadis-i şerifler, mevcut sosyo-ekonomik hayat şartları ve bir kişinin günlük gıda ihtiyacı göz önünde bulundurularak ülkemizde fitre miktarı 2024 yılı ramazan ayı için 130 lira olarak belirlenmiştir. Belirtilen meblağ nakdi olarak verilebileceği gibi gıda ve benzeri maddelerden ayni olarak da verilebilir. Belirlenen bu meblağ, aynı zamanda günlük oruç fidye bedelidir. Bunun yanında her bir mükellef, günlük gıda harcamalarına denk düşecek bir meblağı fitre olarak verebilir."

FİTRE NE ZAMAN VERİLİR?

Fitre yani fıtır sadakasının vacip olma zamanı Ramazan bayramının birinci günü olmakla birlikte, bayramdan önce de verilebilir. Hatta bu daha faziletlidir.

Bununla birlikte, bayram günü veya daha sonra da verilebilir. Ancak, bayram namazından önce verilmesi müstehap kabul edilmiştir.

kaynak: NTV

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 1
    BEĞENDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

2024 Ramazan Fitre Miktarı Açıklandı! 130 TL!
Yaşam

2024 Ramazan Fitre Miktarı Açıklandı! 130 TL!

Milyonlarca Müslümanın merakla beklediği 2024 Ramazan ayı fitre miktarı belli oldu. Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, 2024 yılı Ramazan ayı fitre miktarı 130 TL olarak belirlendi.

Başkan Kotan, İşçi Bayramı Sabahında Güne İşçilerle Başladı
Yaşam

Başkan Kotan, İşçi Bayramı Sabahında Güne İşçilerle Başladı

Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde sahada mesaide olan personel ile kahvaltıda bir araya geldi.

Konyaaltı'nda Bebek Günleri
Yaşam

Konyaaltı'nda Bebek Günleri

Türkiye’nin ilk Bebek Parkı’nı açan Konyaaltı Belediyesi, şimdi de bebeklere ve ailelerine özel “Bebek Günleri” düzenliyor. Emekleme yarışmasından babaların bez bağlama yarışmasına, bebek yogasından söyleşi ve eğlenceli oyunlara kadar çeşitli etkinliklerin yer alacağı “Bebek Günleri” 2-4 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

 Lara Birlik mesire alanı yaza hazırlanıyor
Yaşam

Lara Birlik mesire alanı yaza hazırlanıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi Lara Birlik mesire alanında yaz sezonu öncesi bakım onarım çalışması başlattı.

Bahçede Yaşam Var’da gündem tekstil
Yaşam

Bahçede Yaşam Var’da gündem tekstil

Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’nin çevre, iklim krizi, gıda, tüketim alışkanlıkları konularında düzenlendiği söyleşi ve atölye çalışması ‘Bahçede Yaşam Var’, bu kez petrokimyadan sonra doğayı kirleten ikinci büyük sektör, tekstile odaklanacak.

Devreye giriyor! Yeni dönem başlıyor! Zamlar geliyor
Yaşam

Devreye giriyor! Yeni dönem başlıyor! Zamlar geliyor

Trafik sigortası primlerinde yeni düzenleme! Artık zam oranları maliyet endeksi doğrultusunda belirlenecek. Mayıs ayındaki zam oranı yüzde 3'e çekildi.