Türkiye'nin en köklü spor etkinliklerinden biri olan İstanbul Maratonu, bu yıl 46. kez düzenlenirken dünya genelinden gelen yoğun katılım yine dikkat çekti. Her yıl büyük ilgi gören ve küresel bir spor buluşmasına dönüşen maraton, çeşitli kategorilerde koşucuları bir araya getirdi. 42 kilometrelik tam maraton, 15 kilometre koşusu ve halk koşusu gibi farklı seçenekler, katılımcılara farklı deneyimler sundu.
İstanbul Maratonu’nun müdavimlerinden biri olan Burdur'un Bucak ilçesinden Hüseyin Karagöz, bu yıl maratona tam 14. kez katıldı. Öğretmen Hüseyin Karagöz, ilk kez 2011 yılında adım attığı bu maraton serüvenine hiç ara vermeden devam etmenin gururunu yaşıyor. Sağlık sorunlarına rağmen koşuya ara vermemeye kararlı olduğunu dile getiren Karagöz, “Amacım 15 yılı tamamlamak. Şu an 14. kez burada olmanın mutluluğunu yaşıyorum; umarım gelecek yıl da bu hedefime ulaşırım,” diyerek motivasyonunu paylaştı.
Bucak’tan bir diğer katılımcı ise İbrahim Aydın oldu. 7. kez İstanbul Maratonu'na katılan Aydın, parkurda yer almanın kendisi için bir onur ve mutluluk kaynağı olduğunu ifade etti. “İstanbul Maratonu’nu tamamlamak, hele ki yedinci kez bu parkuru bitirmek tarif edilemez bir duygu. Zorluklarına rağmen burada olmaktan her yıl büyük keyif alıyorum,” dedi ve bundan sonraki yıllarda da maratona katılmayı hedeflediğini ekledi.
44.kez düzenlenen İstanbul Maratonu yine renkli görüntülere sahne oldu.
42.kez düzenlenen İstanbul Maratonu yine renkli görüntülere sahne oldu. Dünyanın kıtalararası, iki kıta arasında koşulan tek maratonu İstanbul Maratonu, Dünya Atletizm Birliği tarafından da “Altın Kategoride “ gösterildi.
Afyon’da 2019 yılının “Frig Ultra Maratonu “ yapıldı.
Kızılkaya’da yaz aylarında artan sivrisinek tehdidine karşı başlatılan ilaçlama çalışmaları, halk sağlığını korumak için periyodik olarak sürüyor.
Burdur'un Bucak ilçesinde, polis teşkilatının 180. yılı kutlamasında 5 polis çiçekle onurlandırıldı. Bucak Bambaşka Spor Kulübü anlamlı pankartla sahaya çıktı.
Bucak İlçe Milli Eğitim Müdürü Hakan Camcıoğlu’nun yerine Bekir Canavar atandı. Yeni müdür 14 Nisan itibariyle görevine başladı.
Yorumlar (0)