Burdur

Bu zam üreticiyi de tüketiciyi de memnun etmez!

Ekim ayında 1 litresinin 13,10 TL olarak belirlendiği çiğ süt fiyatına maliyetine yüzde 20 kar eklendiğinde 1 litre çiğ sütün fiyatının 15 TL olarak güncelleneceği belirtildi. Yeni fiyatlar kasım ayında geçerli olacak.

Bu zam üreticiyi de tüketiciyi de memnun etmez!

Konu ile ilgili açıklama Tüm Süt Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği tarafından geldi. Aktarılan habere göre ekim ayı içinde 1 litresinin 13,10 TL olarak belirlendiği çiğ süt fiyatını maliyetine yüzde 20 kar eklendiğinde 1 litre çiğ sütün fiyatının 15 TL olarak güncelleneceği belirtildi. Yeni fiyatlar kasım ayında geçerli olacak.

BU AY İÇİNDE GÜNCELLENECEK

Daha önce açıklama yapan Ulusal Süt Konseyi, 1 Ağustos’ta çiğ inek sütü tavsiye fiyatını destek dışında 11,50 TL olarak duyurmuştu. Marketlerde ise 1 kutu sütün tavsiye fiyatı için de 24 TL – 37,50 TL arasında olabileceğini belirtmişti. Ekim ayında güncellenen rakamların bu ay içinde de güncelleneceği belirtildi.

“15,72 TL ALTINDA OLMAMALIDIR”

Yapılan açıklamada yüzde 20 kar ile satılmasının önerildiği belirtilerek, kasım ayı çiğ süt satış fiyatı için şunlar söylendi:

“Derneğimiz her ay olduğu gibi, bu ay da piyasada oluşan gerçek üretim girdi fiyatlarını dikkate alarak çiğ süt üretim maliyetini 13,10 TL/lt olarak hesaplamıştır. Bu nedenle; sektörü dengede tutacak ve üretim arzının devamlılığını sağlayacak olan 1 litre çiğ süt tavsiye fiyatının, derneğimiz tarafından her ay hesaplanan maliyet üzerine konacak ortalama %20 kâr ile satılması önerilmektedir. Buna göre Kasım ayı çiğ süt satış fiyatı 15,72 TL/lt’nin altında olmamalıdır”

Türkiye geneli çeşitli zincir marketlerde 1 litrelik sütün fiyatı 24 TL ile 37,5 TL arasında değişiyor. Çiğ süte gelen zamların kutu süt fiyatlarını nasıl etkileyeceği merak konusu.

usakgundem

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 5
    BEĞENMEDİM
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

5 ilde eş zamanlı operasyon
3. Sayfa

5 ilde eş zamanlı operasyon

Jandarma ekipleri tarafından Elazığ merkezli 5 ilde gerçekleştirilen nitelikli dolandırıcılık ve hırsızlık operasyonunda 12 şüpheli gözaltına alındı.

Antalya'da ulaşıma zam geldi
Bölgesel

Antalya'da ulaşıma zam geldi

UKOME Genel Kurulu’nda alınan karar ile Antalya kent içi ulaşım ücretlerine zam yapıldı.

Antalya'da eş zamanlı operasyon
3. Sayfa

Antalya'da eş zamanlı operasyon

Antalya'da uyuşturucu maddelerin kaynağının kurutulması, ticaretinin ve kullanımının engellenmesi amacıyla kente uyuşturucu madde naklederek ticaretini yapan şahıs ve gruplara yönelik eş zamanlı operasyon yapıldı.

Antalya'da asayiş suçlardan aranan şahıslar yakalandı
3. Sayfa

Antalya'da asayiş suçlardan aranan şahıslar yakalandı

Antalya'da polis tarafından yapılan eş zamanlı operasyonda çeşitli asayiş suçlarından aranan 160 kişi yakalanıp gözaltına alındı.

Antalya'da zam Taksimetre fiyatları arttı
Bölgesel

Antalya'da zam Taksimetre fiyatları arttı

Antalya’da artan maliyetler gerekçe gösterilerek taksimetre ücretlerine zam yapıldığı duyuruldu.

En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak? Emekli Maaşı Zammı
İş Dünyası

En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak? Emekli Maaşı Zammı

En düşük emekli maaşı Temmuz 2024'te ne kadar olacak? Emekli maaşı zam oranı ve en düşük emekli maaşı hesaplaması için detaylı bilgi! Emeklilerin merak ettiği en düşük emekli maaşı için iki farklı formül var. Peki en düşük emekli maaşı ne kadar olabilir?