Burdur

BU ZİHNİYETLE ANCAK FABRİKA SATAR, CEZAEVİ YAPARSINIZ

Saadet Partisi Burdur İl Başkanı Süleyman ARSLAN BU ZİHNİYETLE ANCAK FABRİKA SATAR, CEZAEVİ YAPARSINIZ

BU ZİHNİYETLE ANCAK FABRİKA SATAR, CEZAEVİ YAPARSINIZ

Saadet Partisi Burdur İl Başkanı Süleyman ARSLAN

BU ZİHNİYETLE ANCAK FABRİKA SATAR, CEZAEVİ YAPARSINIZ

Partisinin aylık divan toplantısında konuşan Saadet Partisi Burdur İl Başkanı Süleyman Arslan idarecilerin yanlış politikalar üzerinde ısrar ettiğini, “bu zihniyetle ancak fabrika satıp cezaevi açmaya devam ederler” dedi.

Saadet Partisi Burdur İl Başkanlığı genişletilmiş divan toplantısı AGD Konferans Salonu’nda yapıldı. Toplantıya il sorumlusu Galip AKIN, ilçe başkanları ve yönetimlerinin yanı sıra kadın kolları ve gençlik kolları katıldı.Toplantının basına açık bölümünde konuşan Saadet Partisi Burdur İl Başkanı Süleyman Arslan ülke gündemini değerlendirdi. Konuşmasında eski sistem yeni sistem karşılaştırması yapan Arslan “Yeni sistemle birlikte koalisyonlar sona erecek deniliyordu ancak geldiğimiz noktada; eski koalisyonlarda bakanlıklar paylaşılırdı şimdi ise bu iş belediye başkanlıklarına kadar geldi” dedi. Yeni hazırlanan bütçenin açık olduğunu bunun ise yine borç alarak kapatılacağını ifade eden Arslan sözlerini şöyle sürdürdü. “Yeni bütçe yine açık. 80 milyar Türk lirasını ne edip edip bulacaklar. Borç bulacaklar. Borç bulmak için faizleri yükseltmeniz lazım. Şu anda Türkiye’de piyasa faizleri %24 dür. Ama siz kredi kullanırsanız borç para alırsanız bu %40’lara kadar çıkmaktadır.  % 24 üzerinden bile hesap etsek dünyada böyle bir faiz yok. Eğer dışarıdan borç gelirse bu yüksek oran için geliyor. Borç almak karlı bir iş değil. Peki yatırımları kıssanız. Zaten yatırıma ayırdığınız para faize ayırdığınızın yarısı. Yatırımlara 65 milyar, faize 117.3 milyar ayırdınız. Oradan da kesemezsiniz. Tam bir çıkmazın içindeyiz.”

YAP İŞLET DEVRETLE ÜLKENİN GELECEĞİ, ÖZELLEŞTİRME İLE İSE GEÇMİŞİ SATILIYOR

Ya işlet devret modeli ile ülkenin geleceğinin, özelleştirmelerle ise ülkenin geçmişinin satıldığına dikkat çeken Saadet Partisi Burdur İl Başkanı Süleyman ARSLAN: “Tarım ölmüş, sanayi satılmış. eğitim keşmekeş, sağlığı düne göre biraz iyileştirdiler ama onu da bazı patronlara peşkeş çektiler. Şehir hastaneleri kuruyoruz dediler, %70 doluluk garantisi verdiler. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir yatırım şekli yok. Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osmangazi Köprüsü’nün 2018 yılı bütçesine yazdıkları zararı, 6 milyar 200 milyon liradır. Yani siz oralardan geçseniz de geçmeseniz de para ödüyorsunuz. Ben hiç birinden geçmedim, ama 6,2 milyarı benim vergilerimden alıp veriyorlar. Ben de oraların zararına ortak ediliyorum. Bu ileride daha büyük olacak. Çünkü yaptıkları yatırımlara ‘devlet hazinesinden 1 kuruş harcamıyoruz. Yap işlet devret modeliyle yapıyoruz.’ diyorlar. Yap işlet devret demek, bu ülkenin geleceğini satmak demektir. Özelleştirme de tam tersi, geçmişini satmaktır. Ülkenin geçmişini de geleceğini de satıyorsunuz sonra televizyonlara çıkıp ‘şöyle yatırım yaptık böyle yatırım yaptık.’ Diyorsunuz. Geçen gün eski başbakan, yeni meclis başkanı Binali bey konuşuyor. Avrupa’nın yaptığı 10 büyük projeden 6 tanesi bizimmiş. Neymiş bunlar. İstanbul Havaalanı yapıyoruz. Kimin parasıyla yapıyorsunuz. Şu kadar yol yaptık diyorsunuz. Yaptığınız yollarda kimin arabası dolaşıyor. Bir tane arabanız yok. Yol yaptık derken insanın yüzü biraz kızarır. Bu yolların üzerinde yürüyecek arabanızı ne zaman yapacaksınız."

ADİL PAYLAŞIM YOK. MİLYONER SAYISI ARTIYOR HEPSİ BU.

Türkiye’deki milli gelir rakamlarına vurgu yapan Saadet Partisi Burdur İl Başkanı Süleyman ARSLAN bir takım hayali rakamlarla insanımızın aldatılmaya çalışıldığını ifade ederek şunları söyledi “Adam mikrofonu eline alınca başlıyor dün şöyleydi bugün böyle elbette bugün dünden iyi olacak. Peki, şunu neden söylemiyorsunuz. 1950’li yıllarda Güney Kore ile Türkiye karşılaştırıldığı zaman biz Güney Kore’den en az 5 kat daha ilerdeydik. Yıl 2018 olmuş, 70 sene sonra geldiğimiz noktaya bir bakın bakalım. Ne yapmış ne etmişiz. G.Kore’de bugün fert başına düşen milli gelir 35 bin dolar, siz de 10 bin dolar diyorsunuz, halt ediyorsunuz. Türkiye’de çekirdek aile 4 kişi sayılıyor. Eğer 10 bin dolar gelir var diyorsanız 4 kişilik bir ailenin yıllık milli gelirinin 40 bin dolar olması gerekiyor. Bugünkü kurla 200 küsur bin lira yapıyor. Hanginizin böyle bir geliri var. Yok öyle bir aile. Hayali rakamlar, atıyorlar. Ha tamam Türkiye’de bir şeyler üretiliyor ama nasıl paylaşıyorsunuz. Geçen sene 2017 yılında; 53 bin kişinin 1 milyondan fazla bankada parası olan arttı. Amma asgari ücret hala 1600 lira nasıl olacak bu iş. Biri yer biri bakar kıyamet kopar.”dedi.

DEVLET FABRİKA YAPMAZ ! PEKİ BİNA YAPAR MI ?

Şu anda Türkiye’nin karşılaşacağı en büyük riskin işsizlik olduğunu, Türkiye’de 3,5 milyon insanın resmen işsiz olduğunu ifade eden Saadet Partisi Burdur İl Başkanı Süleyman ARSLAN. “16 seneden beri ortalama alırsanız Türkiye’deki işsiz sayısı çalışabilir nüfusun %10’nundan fazla. Bu neyi gösteriyor. Bu hükumetler işsizliğe bir çare bulamadılar bu kafayla bundan sonra da bulmazlar. Çünkü gittikleri yol işsizliği önleyici bir yol değil. Hizmet sektörüne yatırım yapıyorlar, üretim sektörüne yatırım yapmıyorlar. Gerekçe efendim devlet fabrika yapmaz ancak satar peki ya devlet bina niye yapıyor. Toki 500-600 bin bina yaptığından bahsediyor. Fabrika yapmayan bir devlet niye bina yapıyor, parayı niye toprağa gömüyor. Sattınız sattınız işte gelip duvara dayandınız. Deniz bitti. Bütün kâğıt fabrikalarını sattılar, şimdi kâğıtta dışarıya bağımlıyız. Satarken ne diyorlardı bizde efendim maliyetler yüksek makinalar eski dışarda daha ucuz. Şimdi ne oldu dolar 5-6 ya çıkınca gazete kâğıdı almak problem oldu."

1923’de TOP MERMİSİ DÖKÜYORDUK, 1936’da UÇAK FABRİKASI KURDUK

Biz 1923’de top namlusu döküyorduk. 1936 da Kayseri’de uçak fabrikası kurduk. Şimdi geliştirmediniz, aksine hazırını sattınız. O gün de aynı şeyi söylediler bize. Siz bırakın bu işleri, bu işler büyük işler, çok para ister, sizin paranız yok uçak muçak neyinize gerek, elma şeftali yetiştirin, tarımla uğraşın dediler. Kağıt fabrikalarını kapattık. Şimdi de aynı şeyi yaptılar.” Diyen Saadet Partisi İl Başkanı Süleyman ARSLAN sözlerine şöyle devam etti: “Şeker fabrikalarını satıyor adam ya. Etmeyin kılmayın diye yeri göğü inlettik ama dinlemediler. İşte şeker fabrikamız adam da daha almadı. Şeker fabrikasını 487 milyon liraya sattılar.  Bu parayla ne yapıyorlar. Örtülü mevkiine hapishane. Keşif bedeli 333 milyon. Bu hapishane ancak şeker fabrikasından alacağınız parayla kurulur. 333 milyona başladığınınız inşaat 487 milyonu bulur. Bu da; örtülü hapishanesi eşittir Burdur şeker fabrikası olur. Bu gidiş doğru bir gidiş değildir. Buradan acilen dönülmesi gerekir. İşte biz bunun için siyaset yapıyoruz. Bu seneki seçim konseptimiz ÇARE VAR. Biz çare olduğunu geçmişte gösterdik. Hiç kimsenin hayal edemediği rakamlarla bütçe yaptık. Bunlar gibi 80 milyar açıkla yapmadık. Denk bütçe yaptık. 16 yıldan beri bir tane denk bütçe yapamadılar bu kafayla da yapamazlar. Bu mesele zihniyet meselesi.” Dedi.

HER ÇOCUK OKUYACAK DİYE BİR KAİDE YOK. KABİLİYETE GÖRE YÖNELENDİRME YAPILMALI

Eğitim sistemin tam bir keşmekeş olduğunu, her çocuğu okutmaya çalışmakla eğitimin kalitesinin düştüğünü ifade eden ARSLAN şunları söyledi: “Ekonomi böyle peki diğer taraftan eğitim. Dün öğretmenler günüydü. Öğretmenlerimizin gününü gecikmeli de olsa kutlayalım. Türkiye’de öğretmen perişan çünkü eğitim sistemi perişan. Dünyanın hiçbir yerinde 12 yıllık mecburi eğitim yok. Adamlar, adam gibi eğitim yapıyor. Öğrencinin kabiliyeti neyse ona yönlendiriliyor. Herkes okuyacak diye bir şey yok. Herkesi okutmaya kalkınca kimse okumuyor işte. Biz öğretmenlikten geliyoruz. Bir öğrenci vardır, öğretmeni bir defa dinler anlar ama bir öğrenci de vardır 10 defa anlatırsın 10 kelime alamazsın, şimdi biz bunları bir sınıfa dolduruyoruz. Öğretmen didiniyor çırpınıyor bir türlü netice alamıyor çünkü hepsini aynı seviyeye getireceğim diye, 10 defada anlamayan çocuğa anlatacağım diye uğraşıyor, 1 defada anlayan öğrenci yan gelip yatıyor. Yetiştirdiğimiz sınırlı sayıdaki elemanımızda yrt dışına gidiyor. Öle bir eğitim sistemi olmalı ki; yetiştirdiğimiz vatansever elemanlar dışarıda ne tür maddiyat teklif edilirse edilsin vatanında hizmet etme aşkını içinde hissetmeli” dedi.

ÇÖZÜM SOĞAN DEPOSU BASMAK DEĞİL, ÜRETİMİ ARTIRMAKTIR.

Son zamanlarda medya gündemine düşen soğan deposu baskının kamuoyu algısına yöneli bir şov olduğunu belirten Saadet Partisi Burdur İl Başkanı Süleyman ARSLAN: “Tarım bakanı diyor ki 6 ay et ithal etmeyeceğiz. Hesapsız kitapsız ithal etmişler şimdi etleri satacak ye arıyorlar. Böyle hesapsız kitapsız bir tarım hayvancılık politikası olur mu. Dün et sıkıntısı var diyenler bugün hesapsız kitapsız ithal ettikleri eti ne yapacaklarını düşünüyorlar. Önümüzdeki 2 sene de yeterli et üretimimizi sağlayacağız artık Türkiye et ithal etmeyecek diyorlar. 2021-2023-2053-2071 at bakalım nereye denk gelirse. Atıyor adam, biz de bakıyoruz. Türkiye uçuyor diyor, daha ne istiyorsunuz diyor. Hiçbir şey istemiyoruz. Biz bu ülkenin yaşanabilir bir ülke haline gelmesini istiyoruz. Sizin olsun iktidar ama adam gibi idare edin. Türk iş asgari ücreti 2000 TL’den başlatmalarını isteyeceğiz. 2000 lira bugün yetiyor olsa bile 6 ay olsa yetmez hale geliyor. Pahalılığı önlemenin çaresi soğan deposu basmak değildir. 50 bin ton soğan lazım, 40 bin ton üretirseniz soğan pahalanır, 60 bin ton üretirseniz soğan ucuzlar. Bunun çaresi üretimi artırmaktır, soğan deposu basmak değil. İnsan gülüyor.  Mardin’de soğan deposu basıldı. 30 ton soğan bulunmuş. Normal bir tüccarın 6 aylık satacağıdır. Stokçuluk falan değil. Soğan kışın hasat edilmez. Hazirandan sonra hasat edilir. Toptancının Mart nisan mayıs aylarında satacağı soğanı elinde tutmasına stokçuluk denmez ki. Kamuoyunu, zihniyetleri alabora etmek için yapılan bir şov.” dedi. Toplantı daha sonra; teşkilat çalışmaları ve rapor müzakereleri ile basına kapalı olarak devam etti.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

BURDUR SAADET PARTİSİ İL BAŞKANI DEĞİŞTİ
Yerel Yönetim

BURDUR SAADET PARTİSİ İL BAŞKANI DEĞİŞTİ

Uzun yıllar Süleyman Arslan’la yoluna devam eden Saadet Partisi Burdur İl Başkanlığı taze kan aldı. Musa Sayar, yeni İl Başkanı oldu. Saadet Partisi’nin duayen İl Başkanı Süleyman Arslan yerini Musa Sayar’a bıraktı.

Bucak Belediyesi ihaleye çıkıyor! Kiralanacak
Yerel Yönetim

Bucak Belediyesi ihaleye çıkıyor! Kiralanacak

Bucak Belediyesi, Sanayi Mahallesi Motorsikletçiler Sitesi’ndeki 26 iş yerini açık artırma usulüyle kiraya çıkarıyor. 10 Aralık 2024 tarihindeki ihaleye katılmak için detayları öğrenin

Ümit Alagöz’den Asılsız İddialara Sert Tepki
Bölgesel

Ümit Alagöz’den Asılsız İddialara Sert Tepki

Tefenni Belediye Başkanı Ümit Alagöz, ilçede yayılan asılsız iddialara karşı açıklama yaptı. Birlik ve beraberlik çağrısı yapan Alagöz, huzur bozan dedikodulara karşı halkı uyardı. Detaylar haberimizde.

Başkan  Mansur Yavaş 'tan Hodri meydan  Belediyenin Soyulmadan Yönetilebileceğini İspat Edeceğim.
Yerel Yönetim

Başkan Mansur Yavaş 'tan Hodri meydan Belediyenin Soyulmadan Yönetilebileceğini İspat Edeceğim.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş Hesap vermekten çekinecek birisi yok. Ben bu yaşıma kadar haram yemedim. Bu yaşımdan sonra ne haram yemeye ne de yedirmeye niyetim yok. Bu böyle bilinsin

Afyon'da alevlerden kaçamadı! Çalışandan acı haber
3. Sayfa

Afyon'da alevlerden kaçamadı! Çalışandan acı haber

Afyonkarahisar İzmir karayolu üzerindeki bir restoranda çıkan yangında, bir çalışan alevlerin arasından çıkamayarak hayatını kaybetti. Yangının sebebi elektrik sobası olarak belirlendi.

Geleceğin Meslekleri: Önümüzdeki 20 Yılda Parlayacak Kariyer Alanları
Yaşam

Geleceğin Meslekleri: Önümüzdeki 20 Yılda Parlayacak Kariyer Alanları

Teknoloji ve yenilikler geleceği şekillendiriyor! Önümüzdeki 20 yılda yükselişe geçecek meslekleri keşfedin, kariyer planlarınızı geleceğin trendlerine göre şekillendirin.