Burdur / Bucak

Bucak'a yeni hat açılacak mı? Minibüslerde bu şart esnetildi

Bucak Belediye Meclisi'nde alınan kararla şehir içi özel halk otobüslerinde yaş sınırı esnetilmesi ve yeni bir minibüs hattı açılması kararlaştırıldı. Haberimizde tüm detayları bulabilirsiniz!

Bucak'a yeni hat açılacak mı? Minibüslerde bu şart esnetildi

Burdur'un Bucak ilçesinde, Bucak Belediye Meclisi Temmuz Ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda alınan kararla ilgili yapılan açıklamada, şehir içi özel halk otobüsleri ve yeni hat açılması konuları ele alındı.

MİNİBÜSLERDE 5 YAŞ ŞARTI ESNETİLDİ

Toplantının üçüncü maddesi olarak şehir içi özel halk otobüslerinin yaş sınırı ve cins değişikliği konusu görüşüldü. Zabıta Müdürlüğü'nün yazısına göre, Bucak Belediye Meclisi'nin daha önce aldığı karar doğrultusunda, Bucak Belediyesi denetiminde çalışacak özel halk otobüslerine ruhsat verildiği tarihteki yaşlarının en fazla beş olması ve devirlerde beş yaşını geçen araçlarda beş yaş şartı aranması gerekmekteydi.

Minibüsçülerin talebi doğrultusunda, Minibüslerin otobüse dönüştürülmesi ve bu araçların yaş sınırının ekonomik sebeplerden dolayı esnetilmesi için, Ulaşım Komisyonu'na havale edilmesi oy birliği ile kabul edildi.

BUCAK'TA YENİ MİNİBÜS HATTI TALEBİ KOMİSYONDA

Toplantının dördüncü maddesinde, şehir içi toplu taşıma araçları için yeni hat açılması konusu görüşüldü. Zabıta Müdürlüğü'nün yazısında, ilçenin Alaattin, Yörükler, Çavuşlar, Konak ve Sanayi mahallelerindeki sakinlerin devlet hastanesine ulaşım sıkıntıları yaşadığı belirtildi. Bu talepler doğrultusunda, yeni bir toplu taşıma hattının açılması talep edildi.

Yeni hat güzergahının, Cami Mahallesi Şirlek mevkii ana duraktan başlayarak, Hökez Bulvarı, Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı, Yetmişevler Mahallesi, Bucak Devlet Hastanesi, Orhan Gazi Caddesi ve tekrar Hökez Bulvarı üzerinden dönüş yapması talep edildi. Daha önce de benzer bir hattın çalıştırıldığı ancak yeterli talep olmadığı için iptal edildiği belirtilirken talep yoğunluğuna göre sefer sıklıklarının ayarlanacağı ifade edildi.

Bu öneri de Ulaşım Komisyonu'na havale edilerek, oy birliği ile kabul edildi.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 4
    ALKIŞ
  • 1
    BEĞENDİM
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM

Yorumlar (2)

Okur

2 ay önce / 08.07.2024

Çamlıca mahallesinden hiç bir şekilde hastaneye toplu taşıma yok bu güzergahı cami mh çukur mh karayvatlar mh turba yolundan veya ince yoldan hastaneye gidiş ve dönüş yeniden hat açılırsa mahalle sakinleride hastaneye ulaşm

  |   Beğenmedim 0   |   Cevapla

Okur

3 ay önce / 04.07.2024

Oda bir sey mi. Turba yolundaki hat pandemi bahane edilerek iptal edildi. Bazen dolmuş gelmediği bile oldu. Çamlıca mahallesinden hiç bir şekilde hastaneye toplu taşıma yok. Özel araciniz yoksa tabanlara kuvvet. Muhatap zaten yok.

  |   Beğenmedim 0   |   Cevapla

İlgili Haberler

Başkan Gümüş, Minibüsçüler Derneği Başkanı ve Üyelerine Teşekkür Etti
Bölgesel

Başkan Gümüş, Minibüsçüler Derneği Başkanı ve Üyelerine Teşekkür Etti

Bucak Belediye Başkanı Hülya Gümüş, Bucak Şehiriçi Minibüsçüler Derneği Başkanı Sayın Mehmet Yiğit ve Dernek Üyesi Muhammet Yiğit'e nazik ziyaretleri için teşekkür etti.

Antalya Son dakika haberi Antalya'da bir cinayeti daha!
3. Sayfa

Antalya Son dakika haberi Antalya'da bir cinayeti daha!

Antalya ili Alanya ilçesinde Hüseyin Ünal (74), tartıştığı oğlu Hasan Ünal'ı (43) öldürüp, eşi Saniye Ünal'ı (64) ağır yaraladı.

Başkan Çırpanoğlu belediye personeli ile kahvaltıda bir araya geldi
Yerel Yönetim

Başkan Çırpanoğlu belediye personeli ile kahvaltıda bir araya geldi

Ankara Son dakika Kahramankazan Belediye Başkanı Selim Çırpanoğlu, Fen İşleri Müdürlüğü personeli ile kahvaltı etkinliğinde bir araya geldi.

Batı Akdeniz İhracatçılar Birliğine (BAİB) üye firmaların   ihracatı 2 milyar dolara yaklaştı
İş Dünyası

Batı Akdeniz İhracatçılar Birliğine (BAİB) üye firmaların ihracatı 2 milyar dolara yaklaştı

Son Dakika Antalya, Isparta ve Burdur’u kapsayan Batı Akdeniz İhracatçılar Birliğine (BAİB) üye firmalar, 2024 yılının Ocak-Eylül döneminde 174 ülkeye 1 milyar 964 milyon 754 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Bölge ihracatının hafta sonuna doğru ya da yeni hafta başında 2 milyar dolar rakamına erişmesi bekleniyor.

İşitme Cihazı Alacaklar İçin Rehber: Hangi İşitme Cihazını Tercih Etmelisiniz?
Sağlık

İşitme Cihazı Alacaklar İçin Rehber: Hangi İşitme Cihazını Tercih Etmelisiniz?

İşitme cihazı almayı mı düşünüyorsunuz? İşitme kaybına en uygun cihazı nasıl seçmelisiniz? Farklı işitme cihazı türleri ve kullanım ipuçları hakkında bilmeniz gereken her şey bu rehberde.

Cumhurbaşkanlığı tarafından Bakanlıklarda  Kamu Kurum ve kuruluşlarda  yapılan yeni  atamalar
Bölgesel

Cumhurbaşkanlığı tarafından Bakanlıklarda Kamu Kurum ve kuruluşlarda yapılan yeni atamalar

Cumhurbaşkanlığı tarafından Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda, Milli Eğitim Bakanlığı’nda, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı’nda, Vakıflar Genel Müdürlüğü’nde yapılan atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı.