Burdur / Bucak

Bucak Belediyesi'nin taş kırma ve eleme tesisi 2022 yılında 6 milyon TL kar etti

Bucak Belediyesi tarafından ilçeye alt yapı ve yol çalışmalarında yarar sağlayacak şekilde yapılan taş kırma ve eleme tesisi 2022 yılında 6 Milyon TL kar etti.

Bucak Belediyesi'nin taş kırma ve eleme tesisi 2022 yılında 6 milyon TL kar etti

Bucak Belediyesi tarafından ilçeye alt yapı ve yol çalışmalarında çok yönlü yarar sağlayacak şekilde yapılan taş kırma ve eleme tesisinde her türlü ebatta kum, çakıl ve alt yapı malzemesi üretilirken, tesis 2022 yılında 6 Milyon TL. kar etti.

2022 yılı geliri 9 Milyon 458 Bin

Taş kırma ve eleme tesisi hakkında açıklama yapan Bucak Belediye Başkanı Emrullah ÜNALOrganize Sanayi bölgesinde bulunan ve ilçemize çok yönlü yarar sağlayacak tesisimizi faaliyete geçirdik. Tesisimiz 150-250 ton/saat kapasiteye sahip kırma eleme tesisi aynı anda 5 farklı boyutta ürün üretebilecek çift elek ve çift kırıcıya sahip. Aynı zamanda 0-5 mm stok yükleme bunkeri ve toz indirgeme sayesinde çevre dostu bir tesis. Ayrıca tesisimiz yüksek verimlilik düşük enerji sarfiyatı sağlayan özel elektrik panoları ile donatıldı. Belediye olarak her türlü kum çakıl by-pass gibi altyapı malzemesi üretebiliyoruz. Bucak Belediyesi olarak mahallelerimizdeki cadde ve sokaklarımızın üst yapı çalışmalarında en önemli gider kalemlerinden birisini yollarımıza serdiğimiz mucur, kum ve dolgu malzemesi oluşturuyor. Bu tesis öncelikli olarak bu giderlerimizin düşmesini sağladı. Tesisimizin kırma bölümünü faaliyete geçirmekle birlikte faydasını gördük. Stabilize yol çalışması yaptığımız yollarımızda tesisimizden çıkan malzemeleri kullandık. Tesisimizin eleme bölümünü de faaliyete geçirerek ince malzemede üretiyoruz ve gider kalemlerimizi oluşturan birçok çeşit malzemeyi kendimiz üretiyoruz. Tesisimizin faaliyetlerinde 2022 yılını değerlendirdiğimizde gelir 9.458.275,00 tl., gider 3.190.348,00 tl. net kar 6.267.927,00 tl oldu. 2022 yılında Belediyemiz alt yapı hizmetlerimizde malzemeler yol yapım çalışmalarımızda alt yapı malzemesi, içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu drenaj hattı çalışmalarımızda dolgu malzemesi olarak kullandığımız 7.882.400,00 tl.’lık malzeme tesisimizde üretildi. Belediyemiz ihtiyaçları dışında da yaklaşık 1,5 Milyon tl.’lik satış yaparak da gelir sağladık. ” dedi.

MERMER ARTIKLARIMIZ TESİSİMİZDE DEĞERLENİYOR

Burdur İli Bucak ilçesi Organize Sanayi bölgemizde birçok mermer fabrikasının bulunduğunun altını çizen Belediye Başkanı Emrullah ÜNAL “Mermer fabrikalarımızın mermer ve taş atıklarını, molozlarını tesisimizde işleyerek ham malzeme şekline dönüştürüyoruz. Bu şekilde mermer atıklarının çevresel etkilerini önlemiş oluyoruz. Aynı zamanda yatırım yaparak ilçemizin sanayi alanında gelişmesinde ve istihdam sağlanmasında büyük katkıları olan sanayicilerimize destek olarak mermer atık ve hafriyatından kurtarmış, mermer ve taş atıklarını ekonomiye kazandırıyoruz” dedi.Bucak Belediyesi'nin taş kırma ve eleme tesisi 2022 yılında 6 milyon TL kar ettiBucak Belediyesi'nin taş kırma ve eleme tesisi 2022 yılında 6 milyon TL kar ettiBucak Belediyesi'nin taş kırma ve eleme tesisi 2022 yılında 6 milyon TL kar ettiBucak Belediyesi'nin taş kırma ve eleme tesisi 2022 yılında 6 milyon TL kar etti

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Bucak Belediyesinden uçurtma şenliği! Bucak halkı İncirhan'a akın etti
Etkinlik

Bucak Belediyesinden uçurtma şenliği! Bucak halkı İncirhan'a akın etti

Bucak'ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı! Belediye Başkanı Hülya Gümüş'ün önderliğinde İncirhan Mesire Alanı'nda düzenlenen uçurtma etkinliğine Bucak halkı akın etti.

Bucak Belediyesi Personel Alımı Yapıyor! İşte Bucak Belediyesi Personel alım detayları
Eleman İlanı

Bucak Belediyesi Personel Alımı Yapıyor! İşte Bucak Belediyesi Personel alım detayları

Burdur Bucak Belediyesi Akaryakıt Hizmetleri San. ve Tic. A.Ş.'de Muhasebe Personeli alımı yapılıyor. Başvuru şartları, başvuru belgeleri ve başvuru süreci hakkında detaylı bilgi için tıklayın!

Bucak'ta sazlık yangını! Ekipler seferber oldu
Bölgesel

Bucak'ta sazlık yangını! Ekipler seferber oldu

Burdur'un Bucak ilçesinde çıkan sazlık yangını sonrasında ekipler seferber oldu. Yangın ekiplerin müdahalesi sonrasında söndürüldü.

Bucak'ta Akdeniz Belediyeler Birliği Üyeleri Belli Oldu!
Bölgesel

Bucak'ta Akdeniz Belediyeler Birliği Üyeleri Belli Oldu!

Bucak Belediye Meclisi, yeni dönem için Akdeniz Belediyeler Birliği Üyelerini seçti. Yapılan oylamada CHP'den Ömer Özer asil üye, Hüseyin Göktur ise yedek üye seçildi. Bucak Belediye Başkanı Hülya Gümüş de başkan doğal üye olarak Bucak'ı temsil edecek.

Bucak Belediye Meclis Üyeleri huzur hakkı ücreti almayacak
Bölgesel

Bucak Belediye Meclis Üyeleri huzur hakkı ücreti almayacak

Bucak Belediye Başkanı Hülya Gümüş'ün başkanlığında toplanan Bucak Belediye Meclisinde yapılan oylama ile Meclis üyeleri oy birliği ile Meclis huzur hakkı ücreti almamayı kabul etti.

Bucak Belediyesi Burdur Belediyeler Birliği Üyeleri Belli Oldu!
Bölgesel

Bucak Belediyesi Burdur Belediyeler Birliği Üyeleri Belli Oldu!

Bucak Belediye Başkanı Hülya Gümüş'ün liderliğinde toplanan Bucak Belediye Meclisi'nde yapılan oylama ile Burdur Belediyeler Birliği Üyeleri seçildi. CHP'den 8, MHP'den ise 1 asil üye seçildi. Yedek üyeler ise AK Parti'den belirlendi.