Burdur / Bucak

Bucak Belediyesi Ramazan Ayı hazırlıklarına başladı

Bucak Belediyesi ramazan ayı hazırlıklarına başladı. İftar Çadırı bu yılda Cumhuriyet meydanına kurulması planlanıyor.

Bucak Belediyesi Ramazan Ayı hazırlıklarına başladı

Bucak Belediyesi ramazan ayı hazırlıklarına başladı. İftar Çadırı bu yılda Cumhuriyet meydanına kurulması planlanıyor. Bu yıl iftar çadırı iftar yemeği vermek isteyen tüm hayırseverlere açık olacak.
Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal “ Bucak Belediyesi olarak Ramazan ayının yaklaşması ile birlikte Ramazan ayı hazırlıklarımıza ağırlık verdik. Bucak ilçemizde bir gelenek halinde her yıl Ramazan ayında kurulan iftar çadırımızı bu yılda cumhuriyet meydanında kuracağız. İftar çadırları, gönül sofralarının en önemli özelliklerinden birisi, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza destek olmanın yanı sıra vatandaşları birlik beraberlik içerisinde bir arada aynı sofrada, ramazan ayının feyzini hep birlikte yaşamaktır. İftar çadırımıza geçmiş zamanlarda hayırsever vatandaşlarımız yemek vermek istediklerinde o günün iftar masraflarını karşılayarak o günün iftar yemeğini vermiş oluyorlardı. Bu yıl ki iftar çadırı organizasyonumuzda bu geleneği tekrar yaşatıyoruz ve iftar yemeği vermek isteyen vatandaşlarımıza bu imkanı veriyoruz. Bu yıl yelpazeyi daha da genişleterek hayırsever vatandaşlarımızın yanı sıra tüm sivil toplum kuruluşlarına, dernek ve odalara iftar çadırımızı açıyoruz ve iftar yemeği vermeye davet ediyorum. İstiyoruz ki iftar çadırımız Belediye adı altında olsa da tüm Bucak’ın iftar çadırı olsun. İftar yemeği vermek isteyen hayırsever vatandaşlarımızın Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüzün 0543 648 15 15 numaralı telefonundan bilgi alarak, iftar günü belirlemeleri gerekiyor. “ dedi.

2007 YILINDA KURULDU; 16 YILDIR HİZMET VERİYOR

15 yıldır Bucak Belediyesinin ve hayırseverlerin yardımlarıyla faaliyet gösteren Aşevinden, her gün 450 kişiye, 2 çeşit sıcak yemek veriliyor. 2007 yılında hayırsever İsmail Sarı tarafından kurulan aşevinde kazanlar, yoksullar için kaynatılmaya devam ediliyor. 16 yıldır hayırseverlerin katkısıyla belediye gözetiminde sıcak yemek hizmeti sunduklarını ifade eden Başkan Ünal, “Aşevimiz vatandaşımızın desteğiyle bugünlere kadar geldi. Yaklaşık 450 kişiye sıcak yemek çıkıyoruz. Aynı zamanda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız da 20 mahallemize evlere sıcak yemek ulaştırıyor.” ifadelerini kullandı.
En büyük destek hayırseverlerin olduğunun altını çizen Başkan Ünal, “Daha çok bakliyat noktasında hayırseverlerin katkısıyla ayda önemli bir miktarda destek veriliyor. Bu nedenle yardım yapan tüm hayırseverlere teşekkür ediyorum. Sosyal devlet olmanın gereği olarak ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza bu hizmeti sunmamız gerekiyor. Bu hizmetin devam ettirilmesi için bizler üzerimize düşen görevleri yapacağız ve hayırseverlerin desteğiyle aşevimiz her gün yemek dağıtmayı sürdürecek” şeklinde konuştu.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Bucak Belediyesi'nin Beton Santrali Faaliyete Geçti! İlk Betonu Döktü
Bölgesel

Bucak Belediyesi'nin Beton Santrali Faaliyete Geçti! İlk Betonu Döktü

Bucak Belediyesi, Başkan Emrullah Ünal'ın vizyonu ile kente saatte 100 M3 üretim kapasiteli "Bucak Betonu" adlı beton santralini kurdu. Santral, ilk betonunu döktü ve belediyeye gelir kazandırmaya başladı.

Bucak Belediyesinden çiftçilere ilaçlı buğday desteği
Bölgesel

Bucak Belediyesinden çiftçilere ilaçlı buğday desteği

Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal, tarla fareleriyle mücadelede çiftçilere destek olmak amacıyla ilaçlı buğday dağıtımı yapacaklarını açıkladı.

 Bucak Belediyesi'ne İki Yeni Çöp Kamyonu Kazandırıldı
Yerel Yönetim

Bucak Belediyesi'ne İki Yeni Çöp Kamyonu Kazandırıldı

Bucak Belediyesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın desteğiyle iki yeni çöp kamyonu kazandırdı. Yeni araçlar, daha temiz bir Bucak için daha etkin ve hızlı temizlik hizmetleri sunacak.

Bucak Yüzyılı Başlıyor! Kadın Sosyal Yaşam Merkezi'nin Yapımına Başlandı
Bölgesel

Bucak Yüzyılı Başlıyor! Kadın Sosyal Yaşam Merkezi'nin Yapımına Başlandı

Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal, yeni dönem vizyon projelerinden biri olan Kadın Sosyal Yaşam Merkezi'nin yapımına başladı. Merkez, kadınlara ücretsiz spor ve sosyal faaliyet imkanı sunacak.

Bucak Çöplük Sorunu Tarihe Gömüldü!
Yerel Yönetim

Bucak Çöplük Sorunu Tarihe Gömüldü!

Bucak Belediyesi, yıllardır çevreye zarar veren Bucak çöplüğünü rehabilite ederek kapattı. Kötü koku, görüntü kirliliği, haşere ve sinek sorunu ortadan kalktı. #Bucak #Çöplük #Sorun #Çözüldü

Bucak'ta Spor Yatırımı Rekoru! 19 Yeni Semt Sahası
Bölgesel

Bucak'ta Spor Yatırımı Rekoru! 19 Yeni Semt Sahası

Bucak Belediyesi, gençleri sevindirecek bir haberle 19 yeni semt sahası kazandırdı! Bu sayede Bucak'ta toplam semt sahası sayısı 40'a ulaştı.