Burdur / Bucak

BUCAK HALKI ASPESLİ BORULARDAN SU İÇMEYE DEVAM MI EDECEK?

İYİ Parti Bucak İlçe Başkanı Safa Sönmez, ilçenin hala içme suyu konusunda büyük sıkıntılar yaşadığını belirterek, bir an önce vatandaşın sağlıklı suya kavuşması için çalışmaların yapılmasını, aksi halde yine toplumsal sağlık sorunlarının yaşanabileceğini belirtti. Başkan Safa …

BUCAK HALKI ASPESLİ BORULARDAN SU İÇMEYE DEVAM MI EDECEK?

İYİ Parti Bucak İlçe Başkanı Safa Sönmez, ilçenin hala içme suyu konusunda büyük sıkıntılar yaşadığını belirterek, bir an önce vatandaşın sağlıklı suya kavuşması için çalışmaların yapılmasını, aksi halde yine toplumsal sağlık sorunlarının yaşanabileceğini belirtti.

Başkan Safa Sönmez, yıllardır Bucak ilçesinde içme suyu şebekesinde sıkıntılar yaşandığını belirterek, “Geçmişte ilçe merkezine su getiren boruların çoğu aspesli boru olarak döşendi.Hala değiştirilmedi. Günümüzde artık aspesli boruların kanser etkisi yarattığı bilimsel bir gerçek.Avrupa’da bu konuda bir çok yayınlanmış ve kanıtlanmış belgeler var. Yine içme suyu sondajlarına sızan aşırı derecede kullanılan zirai ilaç ve gübreler suyumuzu kirletmekte ve vatandaşımızın sağlık problemleri yaşatmaktadır.Bilindiği gibi su hayattır. Eğer biz suyumuza sahip çıkamazsak,onu koruyamazsak su yoluyla ve diğer etmenlerle bulaşan hastalıklar ilçemiz vatandaşlarını etkilemeye devam edecektir.Hatta kanser hastası vatandaşlarımıza tedavi oldukları hekimler en çok hastalarının Bucak ilçemizden olduğunu ve incelenmesi gereken bir ilçe olduğumuzu ifade etmektedir” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz yıl yaşanan içme suyu kaynaklı virüs nedeniyle yaklaşık 5 bin kişinin hastanelere başvurduğunu hatırlatan Başkan Sönmez, “İçme suyu depolarının yenilenmesi,günümüz şartlarına ve teknolojisine uygun hale getirilmesi,klorlama çalışmalarının daha planlı yapılması ve içme suyunu evlere getiren boruların bir an önce değiştirilmesi önceliğimizdir.İlçede yaşayan bir vatandaş olarak içme suyu konusunda bugüne kadar bir çok vaat dinledik.Fakat bunların bir çoğunun hayata geçirilmediğini gördük.Eğer biz siyasilere bir sorumluluk düşüyorsa, ilçemiz için,vatandaşlarımız için,gelecek nesiller için içme suyu sorununu komple çözmemiz gerekiyor.Bu konuda artık oyalamanın değil bir an önce faaliyete geçmenin zamanıdır.2009 yılında yapılan Belediye Başkanlığı seçimlerinde o dönemin AKP’li Belediye Başkan adayı da dahil olmak üzere geçmiş dönem belediye başkanlarının aspesli su boruları kullanıldığını belirterek vatandaşları zehirlediklerini ifade etmişler, aradan geçen 10 yıllık AKP’li Belediye Başkanları ve son seçilen Emrullah Ünal da dahil olmak üzere kansere yol açan aspesli boruların değişmesi ile ilgili hiç bir çalışma yapılmadığı görülmektedir.Hatta bizim daha önce bahsettiğimiz gibi Sayın Milletvekili Yasin Uğur’a anlatmaya çalıştığımız konular bu tip konulardı. Zaten bizim şahsi bir sorunumuz olamaz.Bizim amacımız milletimize hizmetkar olmaktı.Hiç bir zaman başka bir düşüncemiz olmadı olamaz da ve bu konularla ilgili olarak bakanlıklardan belediyemize kaynak alıp bu sorunların çözümü için çalışmalar yapmasını isteriz” şeklinde ifade etti.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

İYİ Parti Bucak'tan Siyasi Tavır 'Mitinge Katılmayacağız!'
Bölgesel

İYİ Parti Bucak'tan Siyasi Tavır 'Mitinge Katılmayacağız!'

İYİ Parti Bucak İlçe Başkanlığı, Bucak'ta her seçim öncesi gelenekselleşen seçim mitingine katılmama kararı aldı. Sebep olarak, bazı fabrika sahiplerinin çalışanlarına mitinge katılmaları için baskı yapması ve tehditlerde bulunması gösterildi.

Safa Sönmez'den Bucak'a Modern ve Çağdaş Hizmet Anlayışı
Bölgesel

Safa Sönmez'den Bucak'a Modern ve Çağdaş Hizmet Anlayışı

Safa Sönmez'den Bucak'a Modern ve Çağdaş Hizmet Anlayışı - İYİ Parti Bucak Belediye Başkan Adayı Safa Sönmez, Bucak'ı daha yaşanabilir bir şehir yapmak için projelerini açıkladı.

Safa Sönmez'den önemli eğitim projesi! Atanamayan öğretmenler ve öğrenciler için güzel haber
Bölgesel

Safa Sönmez'den önemli eğitim projesi! Atanamayan öğretmenler ve öğrenciler için güzel haber

İYİ Parti Bucak Belediye Başkan Adayı Safa Sönmez, maddi durumu olmayan öğrencilere ücretsiz LGS ve YKS kursu açacaklarını ve bu kurslarda atanamayan öğretmenlerin görev yapacağını duyurdu.

Safa Sönmez'den Turba Yolu Projesi! Bucak'ta Turba yolu canlanacak
Bölgesel

Safa Sönmez'den Turba Yolu Projesi! Bucak'ta Turba yolu canlanacak

Safa Sönmez'den Turba Yolu Projesi! Bucak'ta Turba yolu canlanacak. İYİ Parti'nin Bucak Belediye Başkan adayı Safa Sönmez, Turba Yolu üzerinde yapılacak düzenlemeler ve canlandırma projeleriyle şehrin turistik çekiciliğini artırmayı ve ekonomik kalkınmaya katkı sağlamayı hedefliyor.

Safa Sönmez'den yeni proje! Bucak Kent Akademisi Bucak Kent Akademisinde neler olacak?
Bölgesel

Safa Sönmez'den yeni proje! Bucak Kent Akademisi Bucak Kent Akademisinde neler olacak?

Safa Sönmez'den yeni proje! Bucak Kent Akademisi Bucak Kent Akademisinde neler olacak? İYİ Parti'nin Bucak Belediye Başkan Adayı Safa Sönmez, seçim vaatleri arasında önemli bir projeye yer veriyor: Bucak Kent Akademisi.

Safa Sönmez'den Perşembe Pazarı tepkisi! 'Hani kimse üşümeyecekti?'
Bölgesel

Safa Sönmez'den Perşembe Pazarı tepkisi! 'Hani kimse üşümeyecekti?'

Safa Sönmez'den Perşembe Pazarı tepkisi! 'Hani kimse üşümeyecekti?' - İYİ Parti Bucak Belediye Başkan Adayı Safa Sönmez, Perşembe Pazarı'nda esnafların ve vatandaşların soğuktan muzdarip olduğunu ve kapalı pazar yeri sözünün tutulmadığını dile getirdi.