Bucak Belediyesi kent müzesi formatında hayata geçirdiği kent evinin yapım çalışmalarını tamamdı. Kent Müzesi 31 Ağustos Çarşamba günü saat 11:00’da Konak Mahallesi Şirinler parkında düzenlenecek törenle kapılarını ziyaretçilerine açacak.
Belediye Başkanı Emrullah Ünal Şirinler Parkında yapımı tamamlanan kent müzesi ile ilgili açıklamada bulundu.
Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal yaptığı açıklamada “Bucak’ta herkesi ve her kesimi mutlu edecek bir çalışmayı bitirdik. Bu çalışmamıza büyük emek harcadık. Onlarca kent müzesi araştırdık. Bucak’ımıza yakışır butik bir kent müzesi kazandırdık. Tarihi, geçmişi, hatıraları, yaşanmışlıkları gelecek nesillere aktarmak bizim açımızdan çok önemli. Geçmişimizin güzelliklerini geleceğe taşımamız gerekiyor. Bucak’ımızın güzelliklerinin yok olmasına engel olmamız gerekiyor. Şirinler parkında hayata geçireceğimiz Kent müzesi de bu işlerin en büyük etkeni ve fayda sağlayanı olacak. Kent müzeleri kentin belleği, kimliği, geçmişidir… Kültürel kimliğimizi dünden bugüne, bugünden yarına taşıma görevi üstlenir, yarını kurgularken başvurulacak en değerli kaynaktır. Bucak Kent Müzesini, bu tanımların ve bilgilerin ışığında Bucak’ın 100 yılını yansıtan, aynı zamanda geleceğe yol gösteren bir mekan olarak tasarladık. İç mekan tefrişat alanı ile birlikte sergi alanı oluşturduk. Dış mekan müze kafe gibi sosyal tesislerle donatılacak Bucak Kent Müzesi Bucaklı vatandaşlarımızın yeni buluşma mekanı olarak düzenlenecek. Bucak Kent Müzesi’nin, eğitime, kültüre, sanata vereceği destek ve üstleneceği sosyal sorumluluk projeleri ile kısa sürede, çocuklarımıza ve gençlerimize yol gösteren kurumlar arasında yer alacağına inanıyoruz.” dedi.
Başkan Ünal yaptığı açıklamada şunları kaydetti “Bucak köklü tarihe sahip geleneksel yaşamda direten bir kenttir. Buradan tüm Bucak severlere çağırıda bulunuyorum lütfen kent müzesine sahip çıkın, elinizde bulunan ata dede yadigârı araç ve gereçleri kent müzesine bağışlayın, bu kent müzesi ancak bağışlarınızla ayakta durur. Kent müzemizi eski ve tarihi araç-gereç bağışlayan bağışçılarımızın bağışlarını isimleri ile birlikte sergiliyoruz.
Bucak Kent Müzesi, gençlerin yoğun ilgisi ile karşılanıyor. Müze, gençler için yeni bir buluşma noktası haline geldi.
Bucak Belediyesi tarafından yapımı başlanılan kent müzesi formatındaki kent evi hizmete açıldı. Çalışmaları tamamlanan kent müzesi 31 Ağustosta yapılan açılışla kapıları açtı.
Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal'ın talimatıyla, yapımı başlanan kent müzesi Ağustos ayı sonunda kapılarını Bucak Halkına açacak.
Bucak Belediyesi kent müzesi yapım çalışmalarına başladı. Belediye Başkanı Emrullah Ünal Şirinler Parkında yapım çalışmalarını inceledi.
3 Mart 2025 itibarıyla akaryakıt fiyatları güncellendi! Benzine 1,15 TL indirim bekleniyor. İşte İstanbul, Ankara ve İzmir'deki güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları!
Burdur Şehit Akif Altay Ortaokulu'nda 6. sınıfta okuyan dört öğrenci, marketten aldıkları yiyecek nedeniyle rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Yetkililer olayla ilgili inceleme başlattı.
Yorumlar (0)