Bucak Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Bucak Şubesi’nden Ramazan Yardımları
Bucak Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Bucak Şubesi, Ramazan ayı boyunca topladığı sadakalar, fitreler, oruç fidyeleri ve zekatlar ile ihtiyaç sahiplerine destek olmaya devam ediyor. Yardımlar, bayram öncesi ihtiyaç sahibi Bucaklılara ulaştırılıyor.
Bu yılki yardım organizasyonu için Bucak Müftülüğü, her mahalledeki imamlar ve Kur'an kursu görevlilerinden destek alarak, mahallelerdeki fakir ve ihtiyaç sahiplerini belirledi. Belirlenen ihtiyaç sahipleri, aile bireyleri sayısına göre gruplandırıldı ve her bir grup için fitre miktarlarının katları şeklinde yardımlar yapılmaya başlandı. Yapılan araştırmalar sonucunda yaklaşık 500 bin TL’lik bir yardım toplandı.
Bunun dışında, bazı hayır sahipleri, yardımlarını doğrudan ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için bizzat dağıtım yaptı. Bu bağlamda, hoca hanımların öncülüğünde ve onların aracılığıyla, hayır sahipleri mahalleleri dolaşarak, yaklaşık 1 milyon TL’lik bir yardım dağıttı. Yardımlar, zarflar içinde toplanarak, Diyanet Vakfı’nın sistemine kaydedildi ve ihtiyaç sahiplerine iletildi.
Bucak Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Bucak Şubesi, bu organizasyonla sadece maddi yardımlar değil, aynı zamanda gönül köprüleri kurarak, veren ve alanın mutlu olduğu bir dayanışma örneği sergiledi. Yardımlar, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmaya devam ediyor.
Bu yardım organizasyonunda amaç, Ramazan’ın manevi havasını ihtiyaç sahipleriyle paylaşmak ve toplumda yardımlaşma kültürünü pekiştirmek oldu. Müftülük yetkilileri, bu tür yardım organizasyonlarının önümüzdeki yıllarda da devam edeceğini belirttiler.
Bucak Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Bucak Şubesi, bu bayramda da yardım ve destek çalışmalarını sürdürerek 70 yetim çocuğun bayramını kutladı. Detaylar haberimizde...
İyilik Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında, Bucak ilçesinde çocuklar için renkli bir şenlik gerçekleştirildi.
Burdur'un Bucak ilçesinde Berat Kandili münasebetiyle erkek ve kadınlar için ayrı ayrı programlar düzenlendi. Hükümet Camii, Merkez Hacı Ömer Ağa Camii'nde gerçekleştirilecek programlarda dualar okunacak ve vaazlar verilecek.
Burdur'un Bucak ilçesinde Türkiye Diyanet Vakfı Gönüllüleri tarafından, "Deprem Bölgesinde Bir Tuğlada Senden Olsun" Hayır Çarşısı cami ve kuran kurslarımız için yardım amacıyla kermes düzenleniyor.
Bucak Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Bucak Şubesi gönüllülerinin düzenlediği "İçimizi Isıtan İyilik" projesi kapsamında, Akdeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Şehit Ayfer Gök Anadolu Lisesi'nde öğrencilere sıcak çorba ikramı yapıldı. Detaylar haberimizde..
Bucak İlçe Müftüsü İbrahim Keser, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde açılan Abdurrahman Taş Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nde Cennet Kuşları 4-6 yaş kuran kursu açıldığını duyurdu. Detaylar haberimizde..
Yorumlar (0)