Bucak Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yeşil alan olarak ayrılan sahada çalışmalar sürdürülüyor.
Onaç Mahallesi Antalya Burdur karayolunun Burdur’dan Antalya istikameti yönünde Alparslan Türkeş Bulvarına paralel bölgede bulunan yeşil alan Bucak Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından çalışmalar sürdürülüyor. Beraberinde Belediye Başkan Vekili Yasin Çiçek, belediye Meclis Üyesi Ayşegül Altınsoy, Ahmet Gezmez ile birlikte yeşil alan sahasında çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Emrullah Ünal “yeşil alan sahasının tamamlanması ile birlikte, şehirlerarası yolculuklarda yoldan geçenler olsun, üniversite öğrencilerimizin olsun konulacak kamelya ve oturma bankları ile güzel bir dinlenme alanı oluşmuş olacak” dedi.
Burdur Belediyesi, kuraklığa karşı önlem olarak Susuz Peyzaj Projesi'ni uygulamaya koydu. Proje kapsamında parklar, bahçeler ve yeşil alanlarda susuz ve minimum su tüketen bitkiler kullanılıyor.
Kepez Belediyesi, Ünsal Mahallesi’nde yapımı tamamlanan çok amaçlı butik spor salonunun çevresinde ağaçlandırma ve çimlendirme çalışmasıyla 1500 metrekare (m2) büyüklüğünde yeşil alan oluşturdu.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Kocasinan Ziraat Odası iş birliğinde Türkiye’de ilk ortaklaşa uygulanan Mera Islah Projesi kapsamında 400 dekar Beydeğirmeni, 200 dekar Molu olmak üzere toplam 600 dekar araziye mera vasfı kazandırıldı.
Muğla'nın Marmaris ilçesinde bulunan Değirmenyanı mevkiinde yapılacak olan ve içinde basket sahası ile açık hava spor aletlerinin de yer alacağı parkın yapımına başlandı.
Düzce Belediyesi D-100 karayolunda bulunan refüjlerde, yabani ot temizliği ve form budama çalışmaları gerçekleştiriyor.
Gölbaşı Belediyesi, 5 yıl boyunca ilçeye binlerce metrekare yeşil alan kazandırdı. 247 bin metrekare yeşil alan ve bahçe oluşturuldu, 970 bin metrekarelik alan ağaçlandırıldı.
Yorumlar (0)