Burdur / Bucak

Bucak OSB MTAL üretiyor.

Bucak İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet YAZAR ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan YALÇIN MEÇİKOĞLU Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret etti.

Bucak OSB MTAL üretiyor.

Bucak İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet YAZAR ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan YALÇIN MEÇİKOĞLU Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret etti.

Bucak İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı aynı zamanda Bucak Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Yalçın Meçikoğlu Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde yapılan proje çalışmaları ve döner sermaye çalışmalarını yerinde inceledi.

Okul Müdürü Ayşe ÜNAL yapılan çalışmalarla ilgili bilgilendirme yaparak okulda üretim yapılan atölyeleri gezdirdi. Okul Müdürü Ayşe Ünal Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Mesleki Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında 5000 adet çift kişilik ortaokul sırası, 7500 adet sıra tablası üretimi siparişi aldıklarını, Mesleki Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünden gönderilen bütçe ile üretim için gerekli olan Kurt Ağzı Açma Makinesi ile Malafalı Boru Bükme Makinesi aldıklarını belirtti. Ayrıca Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Alanı için gerekli olan bir makinenin hayırsever işadamlarının katkılarıyla okula kazandırıldığını, üretim çalışmalarına öğretmen ve öğrenciler tarafından başlandığını söyledi. Bunların yanısıra yıl içinde Bucak Belediyesi tarafından verilen siparişle 1 adet otobüs durağı, 50 adet bayat ekmek kutusu üretimi yaptıklarını; ayrıca Burdur Devlet Hastanesi , Burdur Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarına çöp kovası ve geri dönüşüm kutusu satışı gerçekleştirdiklerini, Burdur Valiliği tarafından yürütülen proje kapsamında 1 adet Z kütüphane üretimi yaptıklarını belirtti. Organize Sanayi Bölgesi ve okul işbirliği ile Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı tarafından onaylanmış olan hibe programı kapsamında “AR-GE Odaklı Yenilikçi Tasarım Ve Beceri Atölyesi “ kurulumu için gerekli çalışmalar başlatıldığını söyledi. Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü tarafından satın alma işlemi gerçekleştirilen makinelerin kurulumunu yaparak deneme üretimi çalışmalarına başladıklarını belirten Ayşe Ünal, yapılan bu çalışmalar sırasında maddi ve manevi olarak desteklerini esirgemeyen Bucak İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı aynı zamanda Bucak Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Yalçın Meçikoğlu’na teşekkür etti.

Bucak İlçe milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar, ‘’Bir yıllık refah istiyorsan tohum ek, On yıllık refah istiyorsan, ağaç dik, Yüz yıllık refah istiyorsan, insan yetiştir’’ anlayışıyla ‘’Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin’’ geliştirilmesinin hem bu öğrencilerin iyi yetişmesi hem ülkemizin kalkınması açısından büyük önem arz ettiğini, bu bakımdan alanda yapılan her çalışmanın değerli olduğunu belirtti. Mesleki alan öğretmenlerinin ve öğrencilerin yetkinliklerini arttırmada, projelerin önemli katkı sağlama potansiyeli olduğunu, ‘’Meslek Lisesi’’ mezunlarının iş gücüne katkısının fazla olduğunu ve iş bulmada diğer liselere göre daha avantajlı olduğunu belirten Neşet YAZAR, Mesleki eğitimin içinden gelen bir müdür olarak bu tür çalışmaların kendisini gururlandırdığını, okula her alanda desteklerinin devam edeceğini söyledi. Mesleki eğitimin güçlendirilmesine yönelik olarak çalışmaların arttırılarak “Tüketen Değil Üreten Gençlik” yetiştirilmesini arzu ettiğini belirtti. Neşet Yazar okulda çalışmalara devam eden öğretmen, öğrenci, okul yönetimi ve personele;ayrıca verdikleri destekten dolayı Bucak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Yalçın Mecikoğluna teşekkür etti.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı aynı zamanda Bucak Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Yalçın Meçikoğlu, eğitim öğretim ve üretim çalışmalarına destek vermeye devam edeceklerini, atölyelerde yeni üretim alanlarının oluşturulmasına yönelik olarak katkı sağlayacaklarını belirtti. Okulda yapılan çalışmaların kendisini çok memnun ettiğini belirten Hasan Yalçın Meçikoğlu, ‘’Okul bizim okulumuz’’ diyerek makine ekipman konusunda desteklerinin artarak devam edeceğini söyledi.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Bucak'ta Sınava Giren Öğrencilerin Yerleşme Oranları Açıklandı
Bölgesel

Bucak'ta Sınava Giren Öğrencilerin Yerleşme Oranları Açıklandı

Bucak İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar, ilçe genelinde LGS sınavına giren öğrencilerin elde ettikleri sonuçları değerlendirdi.

Fedakar Öğretmenlerimizin Günü Bucak'ta Çiçeklerle Kutlandı
Bölgesel

Fedakar Öğretmenlerimizin Günü Bucak'ta Çiçeklerle Kutlandı

Öğretmenler Günü münasebetiyle 24 Kasım 2020 salı günü saat 9.45' te Bucak Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreni; Belediye Başkanı Emrullah ÜNAL, İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet YAZAR, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, okul müdürleri ve halkın katılımıyla gerçekleşti. YAZAR'ın, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelengini Atatürk Anıtı' a sunması ve saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından tören sona erdi.

Garnizon Komutanından İlçe Milli Eğitim'e İşbirliği Ziyareti
Bölgesel

Garnizon Komutanından İlçe Milli Eğitim'e İşbirliği Ziyareti

Garnizon Komutanı Albay Mehmet Fatih ÖREN, Bucak İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet YAZAR' ı makamında ziyaret etti.

Bucak İlçe Milli Eğitim Müdürü Yazar Bakan Selçuk'un İsteğini Yerine Getiriyor
Bölgesel

Bucak İlçe Milli Eğitim Müdürü Yazar Bakan Selçuk'un İsteğini Yerine Getiriyor

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sosyal hesabı üzerinden açıklamada bulunarak, bir ağaçla fotoğraf çektirdiğinde çok yakın bir arkadaşıyla fotoğraf çektiriyormuş gibi hissettiğini belirtti.

Bucak'ın Meslek Lisesi Üretiyor
Bölgesel

Bucak'ın Meslek Lisesi Üretiyor

Uygulamalı derslerin ağırlıklı olduğu meslek liselerinde yüz yüze eğitimin başlamasıyla İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet YAZAR ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Recep YILDIZ ve Hamdi ÜZÜMCÜ ilçemizde bulunan meslek liselerinde incelemede bulundular.

Bucak İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar Okul Müdürleri ile Toplantı Yaptı
Bölgesel

Bucak İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar Okul Müdürleri ile Toplantı Yaptı

Toplantıya İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet YAZAR, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Cemil AKKAYA ve ilçe okul müdürleri katıldı. Pandemiden dolayı ek ders yönetmeliğinde gerçekleşen değişiklikler hakkında okul müdürleri bilgilendirildi.