Edilenden bilgilere göre Bucak Susuz köyü'nde uygulanan karantina süreci olumlu sonuçlar vermeye başladı. Köy halkının yüzde 99'unun karantinaya uyması sebebiyle 6 pozitif vakadan 3'e düştüğü öğrenildi. 11 kişinin izolasyon süreci de tamamlandı.
Susuz Köyü vatandaşları tarafından yapılan açıklamada, " Susuz Köyü'nde ikamet eden Vatandaşlarımızın WhatsApp üzerinden ulaşması üzerine devletimizin uygulamış olduğu karantinaya %99 uyarak, hem köyümüz sağlığı Hem de kendi sağlığımız açısından alınan tüm tedbirleri uyguluyoruz. Köyümüz, Bucak ilçesinin ticari açıdan en fazla vergi veren köyüdür. Karantina sürecinde maddi ve manevi olumsuzluklar yaşasak da sağlığımız açısından yapıldığını biliyor ve verilen kararlara saygı duyuyoruz. Ancak komşu köyümüz olan Karapınar köyünde de bizim köy kadar karantina olduğu görülmüş ve tamamen kapatamadan ev karantinası uygulanıyor. Aynı uygulamanın bizim köyümüzde de yapılabilir. Bu durumda köyümüz tüm vatandaşlarımızla birlikte kendi sağlığımız ve ilçe sağlığı için Karantina tedbirleri aynen devam edilebilir." ifadelerine yer verdi
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 15 Ağustos Cumartesi günü verilerini saat 21:00 sularında paylaşarak, son 45 günün en yüksek vaka sayısına ulaşıldığı konusunda bilgilendirme yaptı.
Bucak’ta polis ekipleri, artan trafik kazalarının önüne geçmek için elektrikli bisiklet, moped ve motosiklet sürücülerine yönelik yoğun denetimler gerçekleştirdi. Kurallara uymayan araçlara cezai işlem uygulandı.
Burdur’un Bucak ilçesinde Ada Mimarlık tarafından hayata geçirilen Vitra mağazası, törenle açıldı. Açılışa protokol ve çok sayıda davetli katıldı.
Burdur’un Bucak ilçesindeki Gökyüzü Koleji, tüm liselere açık bir yetenek yarışması düzenliyor. Dans, müzik, spor ya da sahne performansı fark etmiyor.
Burdur’da Yörük Göçü Şenliği’nde jandarma ekipleri, KADES uygulamasını tanıttı. 'Kadına El Kalkmaz' mesajıyla broşürler dağıtıldı.
Burdur’un Yeşilova ilçesinde Jandarma ekipleri, 23 Nisan’da miniklerle buluşarak uzay, trafik ve güvenlik konularında bilgilendirici ve eğlenceli bir program gerçekleştirdi.
Yorumlar (0)