İçişleri Bakanlığı tarafından gönderilen genelgeler doğrultusunda, bu gün periyodik olarak kapsamlı yeni tip corona virüs ( Covid-19) tedbirleri denetimi Bucak’ta yapıldı.
Denetimlere Kaymakam Erol Tanrıkulu, Belediye Başkanı Emrullah Ünal, Bucak Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yusuf Erodoğdu, ikinci kontrol ekibi olarakta polis ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin katıldığı denetimler gün boyu sürdü ekipleri cadde sokak ve iş yerlerinde denetimlerini yaptılar.
Kaymakam Erol Tanrıkulu ve beraberindeki denetleme ekipleri eski Bucak Devlet Hastanesi binası çevresinde faaliyet gösteren çeşitli esnaf, eczane ve işletmelerde denetimler yaptı. Kaymakam Tanrıkulu denetimler esnasında esnaflarla sohbet ederek hal hatır sordu.
Kaymakam Erol Tanrıkulu denetimler sonrası yaptığı açıklamada, “Bucak’ta Covid-19 salgın hastalığa karşı vatandaşlarımız ve esnaflarımız çok duyarlı. Bu duyarlılık karşısında alınan tedbirlerde etkili oluyor. Tüm halkımızdan aynı kararlılık ile tedbirlere uymalarını maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uymalarını istiyoruz. Bucak’ta 15 gün öncesine kadar stabil olan pandemi de son günlerde artışlar yaşadı. Koronavirüs tedbirlerinde sokakta nasıl sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına dikkat ediyorsak, aynı şekilde bu tedbirleri evimizde de uygulayalım ki, hastalığın yayılmasını önleyelim” dedi.
İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine gönderilen genelgeye göre, 8 Ekim Perşembe günü ülke genelinde kapsamlı yeni tip korona virüs ( Covid-19) tedbirleri denetimi Bucak’ta da yapıldı.
Bucak'ta bugün Covid-19 denetimi yapıldığı sırada, kaymakam Tanrıkulu nostaljik otomobil sürdü.
Covid-19 aşısı ile kalp krizi riski ilişkine değinen Kardiyoloji Uzmanı Dr. Mustafa Yaşan, “Önde gelen tıp dergilerinden BMJ Journals’ta yeni yayınlanan bir çalışmada, Covid-19 aşısı olmuş ya da hastalığı geçirmiş kişilerde kalp hastalıklarının daha az görüldüğü ortaya koyuldu” dedi.
BURSA (İHA) – Bursa’da 47 yıldır eczacılık yapan Nazif Kara ve Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Viroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kadir Yeşilbağ, korona virüse karşı yüzde 99 etkili burun spreyi geliştirdi.
Antalya’nın dünyaca ünlü Düden Şelalesi içerisinde doğal yaşam alanları bulunan yarasaların gübreleri, şelaledeki doğal görselliğin verimini arttırmak amacıyla kullanılıyor.
Burdur'un Bucak İlçesinde bir kişi temaslı listesinde olduğu için karantina da iken karantinayı ihlal ederek Vergi Dairesine gitti. Vergi Dairesinin içerisinde HES Kodu sorgulanan kişi izlemde gözükünce ambulans ile götürüldü.
Yorumlar (0)