Bucak ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı bir ilke sahne oldu. Bugüne kadar yapılan resmi bayramlarda sürekli olarak ayakta bekletilen öğrenciler,bu kez Bucak Kaymakamı Erol Tanrıkulu’nun talimatıyla töreni otururak izledi.
Gittiği her yerde bu uygulamayı yaptığı öğrenilen Kaymakam Tanrıkulu’nun bu davranışı vatandaşlar tarafından da takdir gördü.Öğrenciler, kortej eşliğinde Cumhuriyet Meydanı’na gelmesinin ardından kendilerine ayrılan bölümde hazır olan sandalyelere oturarak töreni izledi.
Konuyla ilgili olarak düşüncelerini aldığımız vatandaşlar da daha önceki yıllarda saatlerce ayakta bekleyen öğrencilerin bazen fenalaştıkları, bu durumun sıkıntılar yaşattığını,bu nedenle oturarak izlemelerinin daha iyi olduğunu ifade ettiler.
Kaymakam Tanrıkulu’nun bu talimatının bundan sonraki törenlerde de devam edeceği öğrenildi.
Çameli'de Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere, Çameli Kaymakamlığı ve Çameli Belediyesi iş birliğiyle Anıtkabir Gezisine gönderildi. Detaylar haberimizde..
Divriği Kültür Vakfı tarafından Cumhuriyet'in 101. yılı dolayısıyla Cumhuriyet Balosu düzenlendi.
Burdur’da Cumhuriyet'in 101. yılına özel düzenlenen etkinlikte, farklı kuşaklar Cumhuriyet coşkusunu birlikte yaşadı. MAKÜ ve YASAM iş birliğiyle huzurevi sakinleri ile gönüllü öğrenciler unutulmaz anılar biriktirdi.
AFDOS ve ÇAYDOS Spor Kulüpleri, Cumhuriyet Haftası etkinlikleri çerçevesinde Sultandağları zirvesine tırmandı.
Kepez Belediyesi’nin Antalya Çocuk ve Gençlik Senfoni Orkestrası, Cumhuriyet'in 101. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Erdem Bayazıt Kültür Merkezi’nde konser verdi.
Çankaya Belediyesi ve 29 Ekim Kadınları Derneği iş birliğiyle “Cumhuriyet Kazanımlarının Neresindeyiz?” başlıklı panel düzenlendi. Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde gerçekleşen ve Başkentlilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte eski Başbakan Yardımcısı ve eski Dışişleri Bakanı Murat Karayalçın konuşmacı olarak katıldı.
Yorumlar (0)