Burdur / Bucak

BUCAK’TA ÖĞRENCİLER İLK YARI KARNELERİNİ ALDILAR

Bucak’ta 11.902 Öğrenci Karnelerini Aldı 2019-2020 eğitim öğretim yılının ilk yarısı sona erdi. Ülke genelinde 18 milyon öğrenci karne alırken Bucak’ta da 11.902 öğrenci karne heyecanı yaşadı.

BUCAK’TA ÖĞRENCİLER İLK YARI KARNELERİNİ ALDILAR

Bucak’ta 11.902 Öğrenci Karnelerini Aldı

2019-2020 eğitim öğretim yılının ilk yarısı sona erdi. Ülke genelinde 18 milyon öğrenci karne alırken Bucak’ta da 11.902 öğrenci karne heyecanı yaşadı.

Bucak’ta da öğrenciler ve veliler 2019-2020 yarıyıl tatili nedeniyle karne heyecanı yaşadı. 916 öğretmenin görev yaptığı Bucak’ta 1456 anasınıfı, 4031 ilkokul, 3144 ortaokul ve 3271 lise öğrencisi olmak üzere toplam 11.902 öğrenci karnelerini aldı.

Kuşbaba ilkokulu ve ortaokulu ile Bucak Necati Topay Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesinde karne töreni düzenlendi.

Törenlerde öğrencilere karneleri Bucak Kaymakamı Erol Tanrıkulu tarafından verildi. Karne töreninde Bucak Kaymakamı Erol Tanrıkulu, başarının okul sıralarından geldiğini ve eğitimin temelinin her zaman özverili çalışmaktan geçtiğini belirtti.

“Size bakınca pırıl pırıl bir nesil görüyorum.” diyen Kaymakam Tanrıkulu, “Başarının sırrı düzenli ve disiplinli çalışmakta saklıdır. Başarıya ulaşmak bu sıralardan geçiyor. Sizlerden isteğimiz her zaman tertipli ve planlı çalışmanız. Çünkü hepinizin iyi bir mesleğe sahip olmasının en büyük faydasını yine sizler göreceksiniz. Amaçlarımız hedeflerimiz doğrultusunda derslerimizde planlı ilerlemek hiç zor değil. Size bakınca pırıl pırıl bir nesil görüyorum. Hedefleriniz için çok çalışmalısınız. Derslerin yanı sıra muhakkak birer enstrüman çalmanızı da tavsiye ederim.”şeklinde konuştu.

Kaymakam Tanrıkulu, öğrenci ve öğretmenleri tebrik ederek, öğrencilerin güzel bir tatil geçirmesi temennisinde bulundu.

‘Okullar 3 Şubatta Açılıyor’

İkinci yarıyıl eğitim öğretim dönemi 3 Şubat Pazartesi başlayacak. İkinci dönem ara tatili 6-10 Nisan’da yapılacak. 13 Nisan’da başlayacak ikinci dönemin ikinci yarısı ise 19 Haziran Cuma tamamlanarak 11 haftalık yaz tatiline girilecek.

‘LGS Sınavı 7 Haziran’da Yapılacak’ Milli Eğitim Bakanlığınca, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav, 7 Haziran 2020’de yapılacak. İkinci yarıyılın sona ermesinin ardından Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 20 ve 21 Haziran’da gerçekleştirilecek. Sınava başvurular ise 6 Şubat-3 Mart’ta alınacak, sonuçları 23 Temmuz’da açıklanacak.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Başkan Gökçe, karne sevinçlerine ortak oldu SINAVKART Hediye etti
Bölgesel

Başkan Gökçe, karne sevinçlerine ortak oldu SINAVKART Hediye etti

Burdur'un Bucak ilçesine bağlı Kocaaliler Beldesi'nin Belediye Başkanı Selahatdin Gökçe, Kocaaliler Ortaokulu'nda karne sevinci yaşayan öğrencilere sürpriz bir hediye verdi. Başkan Gökçe, öğrencilere SINAVKART dağıtarak eğitim hayatlarında destek olmayı amaçlıyor.

MAKÜ Anaokulu'nda Yarıyıl Tatili Sevinci! Rektör Dalgar heyecana ortak oldu
Etkinlik

MAKÜ Anaokulu'nda Yarıyıl Tatili Sevinci! Rektör Dalgar heyecana ortak oldu

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren MAKÜ Anaokulu'nda, 2023-2024 eğitim-öğretim yılının yarıyıl tatili heyecanı yaşandı. Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, minik öğrencilere karnelerini dağıtarak sevinçlerine ortak oldu.

Bucak'ta 12 Bin 500 Öğrenci karne heyecanı yaşadı
Bölgesel

Bucak'ta 12 Bin 500 Öğrenci karne heyecanı yaşadı

Burdur'un Bucak ilçesinde okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisede eğitim gören 12.500 öğrenci, 2023-2024 eğitim-öğretim yılının ilk yarısını tamamlayarak karnelerini aldı. İşte törenden fotoğraflar ve detaylar...

Burdur'da 43 Bin Öğrenci karne heyecanı yaşadı
Bölgesel

Burdur'da 43 Bin Öğrenci karne heyecanı yaşadı

Burdur'da 43 bin öğrenci, 2023-2024 eğitim öğretim yılının ilk dönemini tamamlayarak karne sevinci yaşadı. Vali Türker Öksüz, Kışla İlkokulu'nda öğrencilere karne dağıtarak, eğitimde kaliteyi yükseltme hedefini vurguladı.

Kepez'den karne şenliği
Etkinlik

Kepez'den karne şenliği

Kepez Belediyesi’nin Karne Şenliği, Akturpark’ın ev sahipliğinde başladı. 24 Haziran’a kadar devam edecek şenlikte karnesini getiren öğrenciler parktaki oyuncakları ücretsiz kullanabilecek.

AK Parti Burdur Milletvekilleri, Burdur'da Yıl Sonu Etkinliğine Katıldı
Bölgesel

AK Parti Burdur Milletvekilleri, Burdur'da Yıl Sonu Etkinliğine Katıldı

AK Parti Burdur Milletvekilleri, Alpaslan Ali Can Bilsem'in yıl sonu etkinliğine katılarak başarılı öğrencilere ödüllerini takdim etti.