Bucak'ta orman ekonomik değerlendirmeyle canlanıyor

Burdur'un Bucak ilçesinde yürütülen zeytin fidanı dikim projesi kapsamında Keçili Köyü'nde gerçekleştirilen dikim çalışmaları denetlendi. Orman arazilerinin ekonomik potansiyelini artıran bu projede toplamda 2200 adet zeytin fidanı dikimi planlanıyor.

Bucak'ta orman ekonomik değerlendirmeyle canlanıyor

Bucak'ta Zeytin Fidanı Dikim Kontrolü Yapıldı

Burdur'un Bucak ilçesinde, orman arazilerinin ekonomik olarak değerlendirilmesi ve gelir getirici projelerin geliştirilmesi amacıyla başlatılan zeytin fidanı dikim projesi kapsamında, Keçili Köyü'nde yapılan dikim çalışmalarının kontrol edildi.

Bucak Orman İşletme Müdürü Mustafa Ersoy, Şube Müdürü Mehmet Akgül ile birlikte Keçili Köyü'nde yapılan dikim çalışmalarını yerinde inceledi.

Ersoy, yaptığı açıklamada, "Keçili Köyü proje sahasındaki zeytin fidanlarının dikim kontrollerini Şube Müdürlüğümüzle birlikte yaptık. Hava çok güzel, don yok, rüzgar yok, toprak tam tavında, fidanlar enerjik, kök gelişimi güzel, dikim ekibi işin ehli ve tecrübeli. Daha ne olsun, tevekkel Allaha. Emek veren herkesin eline sağlık." dedi.

Ersoy, proje kapsamında toplam 2200 adet zeytin fidanı dikimi yapılacağını belirterek, "Bu fidanların sağlıklı bir şekilde büyümesi ve gelişmesi için gerekli tüm önlemleri aldık. Fidanların sulama, gübreleme ve bakım çalışmalarını düzenli olarak yapacağız. Fidanların yetişmesi ile birlikte, Bucak'ın zeytincilik alanında da önemli bir merkez haline gelmesini hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

Bucak'ta orman ekonomik değerlendirmeyle canlanıyorBucak'ta orman ekonomik değerlendirmeyle canlanıyorBucak'ta orman ekonomik değerlendirmeyle canlanıyorBucak'ta orman ekonomik değerlendirmeyle canlanıyorBucak'ta orman ekonomik değerlendirmeyle canlanıyorBucak'ta orman ekonomik değerlendirmeyle canlanıyorBucak'ta orman ekonomik değerlendirmeyle canlanıyorBucak'ta orman ekonomik değerlendirmeyle canlanıyorBucak'ta orman ekonomik değerlendirmeyle canlanıyor

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 1
    BEĞENDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Seydikemer'de 'Orman Benim' Kampanyası
Bölgesel

Seydikemer'de 'Orman Benim' Kampanyası

Türkiye genelinde başlatılan 'Orman Benim' kampanyası kapsamında Seydikemer’de yerel yöneticiler ve vatandaşlar, orman yangınlarına karşı farkındalık ve temizlik etkinliklerinde buluştu.

Ağlasun Belediyesi ''Orman Benim'' Kampanyasına Katıldı!
Bölgesel

Ağlasun Belediyesi ''Orman Benim'' Kampanyasına Katıldı!

Tarım ve Orman Bankası'nın öncülüğünde başlatılan "Orman Benim" kampanyası kapsamında, orman yangınlarının önlenmesi ve doğal alanların korunması için önemli bir adım atıldı. Kampanya çerçevesinde düzenlenen farkındalık etkinliğine Ağlasun Belediyesi de katılım sağlandı ve orman içi çöplerin temizlenmesiyle yangın riskinin en aza indirilmesi hedeflendi.

La Liga’da Williams kardeşler rüzgarı
Spor

La Liga’da Williams kardeşler rüzgarı

İspanya La Liga ekiplerinden Athletic Bilbao forması giyen Williams kardeşler Inaki ve Nico, bu sezon toplamda 20 gol, 21 asistlik performans sergiledi.

Kemah'ta Küpeleme ve Aşılama Çalışmaları Sürüyor!
Bölgesel

Kemah'ta Küpeleme ve Aşılama Çalışmaları Sürüyor!

Kemah İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne bağlı teknik ekipleri mesai mefhumu gözetmeden, zor şartlara meydan okuyarak küçükbaş hayvanlarda küpeleme ve aşılama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Düzce'de Ağaç Kesme Eğitimi Verildi
Bölgesel

Düzce'de Ağaç Kesme Eğitimi Verildi

Gölyaka Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı Aydınpınar Orman İşletme Şefliğinde doğru ağaç kesme teknikleri, iş sağlığı ve güvenliği kanununa göre uyulması gereken hususlar, yürürlükte bulunanlarla ilgili eğitim gerçekleştirildi.

Manisa'da 'Orman Benim' etkinliğinde
Bölgesel

Manisa'da 'Orman Benim' etkinliğinde

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü'nün 81 ilde eş zamanlı olarak başlattığı ‘Orman Benim’ kampanyası kapsamında Selendi’de de protokol üyelerinin ve öğrencilerinin katılımı ile çöp toplama etkinliği düzenlendi.