Burdur'un Bucak ilçesinde çıkan orman yangınında 10 dekarlık alan yandı.
Yangın, bugün saat 16:30 sıralarında Burdur'un Bucak ilçesi Çobanpınar Köyünde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, bilinmeyen bir nedenle Sarıdere Mevkiinde çıkan yangın sonrasında bölgeye 8 arazöz, 2 uçak ve 1 helikopter sevk edildi. Yangın kontrol altına alınırken, 10 dekarlık alan yandı.
Japonya'nın Iwate eyaletinde çıkan orman yangını nedeniyle 2 bin 114 kişiye tahliye uyarısı yapıldı.
Antalya'da yüksek gerilim hattındaki tellerin kopması nedeniyle orman yangını çıktı. Ekipler patika yola devrilen ağaçlar nedeniyle ilerlemekte zorlandı.
Orman Yakan yangın çıkaran Kundakçı kuşlar şahinler ve doğanlar gibi bazı yırtıcı kuşların ateşi yenilikçi bir avlanma aracı olarak kullandığını keşfettiler!
Bursa Büyükorhan'da başlayıp Balıkesir Dursunbey'e sıçrayan orman yangını, 17 arazöz, 2 helikopter ve 300'den fazla personelin yoğun çabasıyla kontrol altına alındı. Bölgedeki soğutma çalışmaları sürüyor.
Bursa'nın Büyükorhan ve Balıkesir'in Dursunbey ilçeleri arasındaki orman yangınına 8. saatte yoğun müdahale sürüyor. 2 helikopter, 110 araç ve 319 personel yangını kontrol altına almak için çalışıyor. Çevre illerden desteklerle genişleyen ekipler, alevlerin yayılmasını engellemek için tedbirleri artırdı.
Burdur'un Bucak ilçesinde çıkan orman yangını sonrasında ekipler seferber oldu. Yangın kontrol altına alındı.
Yorumlar (0)