Bucak İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan Yenilik ve Yayım Projesi kapsamında “Salep Ana Vatanına Geri Dönüyor Projesi”, Burdur'un Bucak ilçesinde beş üreticinin arazinde salep demonstrasyonları kurulmuş olup 5000 adet salep fidanı dağıtımı gerçekleştirilmiştir. Ayrıca üreticilere İlçe Müdürlüğü teknik personelleri tarafından uygulamalı olarak salep dikimi eğitimi verilmiştir.
Bucak İlçe müdürü İrfan SAMUR yaptığı açıklamada, ‘Bilindiği üzere Salebin Türkiye pazarı Bucak’tır. Çünkü Bucak İlçesinin dağlarından ve Türkiye’nin diğer bölgelerinden toplanan salep’ in %70-80’ini Bucak’ta buluna tüccarlar tarafından ticareti yapılmaktadır.
Her ne kadar Türkiye ticaretinde Bucak olarak söz sahibi olsak da üretim konusunda istenilen başarı sağlanamamıştır. Bu sebepten ötürü İlçe Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan %100 hibe destekli “Salep Ana Vatanına Geri Dönüyor Projesi” hazırlanarak Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından onaylanmış ve İlçemizde bulunan beş üreticimize 5.000 adet salep fidesi temin edilerek demonstrasyon parselleri tesis edilmek amacıyla dağıtımı gerçekleştirilmiştir.
Salep başta olmak üzere tıbbi ve aromatik bitki üretiminin ilçemizde yaygınlaştırılması amacıyla İlçe Müdürlüğümüz ve Bucak Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından İlçe Merkezimiz ve köylerimizde bulunan üreticilerimize yönelik kurslar düzenlenmekteyiz. Bu amaçla kurslardan yararlanmak isteyen üreticilerimiz Bucak Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’ ne başvuruda bulunabilirler.’ ifadelerini kullandı.
Bucak Belediyesi BELPAŞ, yoğun talep üzerine meşhur Bucak Salebi kampanyasını uzattı. Çay bahçesinde 40 TL’ye sunulan doğal salep detayları burada!
Ülkü Ocakları Burdur İl Başkanı Emre Ünlü, Prof. Dr. İlhan Varank Kütüphanesi'nde sınavlara hazırlanan öğrencilere salep ikramında bulunarak UZEM ve ODAK2023 eğitim setlerini hediye etti. Gençlere sınavlarında başarılar diledi.
Zore Premium Bucak şubesi 5 Aralık’ta kapılarını açıyor! Dünya markaları, şık tasarımlar ve teknoloji tutkunlarının buluşma noktası. Hakkı Alkan’ın katılımıyla heyecan dorukta! Kaçırmayın.
Doğada toplanması yasak olan ve endemik bitkiler arasında yer alan salebin Kastamonu'daki üretimi arttırılıyor.
Elazığ’da son 15 gün içerisinde jandarma ile Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonlarda toplam 130 kilogram salep bitkisine el konuldu. 8 kişiye, 'Biyoçeşitliliği Tahrip Etme’ suçundan 3 milyon 100 bin lira idari para cezası kesildi.
Samsun'un Kavak ilçesinde üretilen salebin markalaştırılıp, gelecek nesillere ulaştırılması için eğitim programı düzenlendi.
Yorumlar (0)