Burdur

Bucak'ta su fiyatları arttı! Kaçak su kullananlar yandı

Bucak Belediye Meclisi'nin Temmuz ayı olağan toplantısında su ücretlerinde önemli düzenlemelere gidildi. Sıfır ile beş ton arası su tüketimi için herhangi bir artış yapılmadı. Ancak, altı ton ve üzeri su tüketimi için fiyatlar yükseltildi.

Bucak'ta su fiyatları arttı! Kaçak su kullananlar yandı

Burdur'un Bucak ilçesinde, Bucak Belediye Meclisi Temmuz Ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda alınan kararla ilgili olarak yapılan açıklamada, su ücretlerinde belirli düzenlemelere gidildiği bildirildi.

SU TASARRUFU İÇİN SU FİYATLARINDA GÜNCELLEME! ÇOK KULLANAN ÇOK ÖDEYECEK

Mali Hizmetler Müdürlüğü tarafından hazırlanan rapora göre, önceki sınır tarifeleri korunarak bazı kategorilerde artış yapıldı. Sıfır ile beş ton arası su tüketimi için herhangi bir fiyat artışı yapılmadı ve önceki kararın aynen devam etmesine karar verildi. Ancak, altı ile on beş ton arası su tüketimi için fiyat 14 TL'den 17 TL'ye, on altı ile otuz ton arası su tüketimi için ise fiyat 16 TL'den 20 TL'ye çıkarıldı. Otuz ton üzeri tüketim için belirlenen fiyat ise 20 TL'den 30 TL'ye yükseltildi. www.nnchaber.com/burdur-haberleri

YIL SONUNA KADAR GEÇMEYEN CEZA YİYECEK

Akıllı sayaç uygulamaları da toplantının gündemindeydi. Kartlı sistem sayaçlarının ton başına bedeli 12 TL olarak sabit tutuldu. Bu düzenleme, kart sayaç sistemine geçişi teşvik etmeyi amaçlamaktadır. Ayrıca, meclisin daha önce aldığı karar doğrultusunda, ticarethane ve ticarethane atık su kayıtlı abonelerin 31 Aralık 2024 tarihine kadar ön ödemeli akıllı sayaçlara geçmesi zorunlu kılındı. Bu süre içinde geçiş yapmayan abonelere uygulanan ceza miktarı 5000 TL'den 7500 TL'ye yükseltildi. www.nnchaber.com/burdur-haberleri

KAÇAK SU KULLANAN VE MÜHÜR BOZANLARIN CEZASI ARTTI

Kaçak su kullanımı ve mühür bozma cezalarında da düzenlemeler yapıldı. Kaçak su kullanan aboneler için ceza miktarı 20 bin TL'den 25 bin TL'ye çıkarıldı. Mühür bozan abonelere uygulanan ceza ise 30 bin TL'den 35 bin TL'ye yükseltildi. Bu düzenlemelerin kaçak su kullanımını önlemeye yönelik olduğu belirtildi. www.nnchaber.com/burdur-haberleri

Bucak Belediye Meclisi'nin aldığı bu kararlar, su tasarrufunu teşvik etmeyi ve su kaynaklarının daha verimli kullanılmasını sağlaması hedefleniyor. Toplantıda, su personeli tarafından yapılan işlerde herhangi bir artış yapılmadığı da ifade edildi.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 4
    BEĞENDİM
  • 1
    SEVDİM
  • 1
    ÜZÜLDÜM
  • 1
    KIZDIM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM

Yorumlar (1)

Vatan Daş

2 gün önce / 04.07.2024

10 ton a kadar zaruri ihtiuaçtır.5 ton 5 kişilik aileye yetmez.10 tondan fazlası pahalı olmalı.Suya zam yaparak su sorunu çözülmez

  |   Beğenmedim 0   |   Cevapla

İlgili Haberler

Serdar Soydan: Su Fiyatlarında İndirim Yapacağız, Emeklilere Ücretsiz Su Vereceğiz
Bölgesel

Serdar Soydan: Su Fiyatlarında İndirim Yapacağız, Emeklilere Ücretsiz Su Vereceğiz

Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan, "Büyük projeleri Cumhur İttifakı ile biz yaparız" dedi.

Burdur'da Kaçak Su Kullananlara Göz Açtırılmıyor!
Bölgesel

Burdur'da Kaçak Su Kullananlara Göz Açtırılmıyor!

Burdur Belediyesi, su kaynaklarımızı korumak ve adil su kullanımını sağlamak amacıyla kaçak su kullanımıyla mücadelede kararlı adımlar atıyor.

SASKİ'den 1370 kişiye 5 milyon TL para cezası kesildi
Bölgesel

SASKİ'den 1370 kişiye 5 milyon TL para cezası kesildi

SASKİ tarafından kaçak ve usulsüz su kullandığı tespit edilen 1370 kişiye toplamda 5 milyon 110 bin TL para cezası kesildi.

MASKİ, Su Kaçaklarıyla Mücadelede Teknolojik İmkanları Kullanıyor
3. Sayfa

MASKİ, Su Kaçaklarıyla Mücadelede Teknolojik İmkanları Kullanıyor

MASKİ Genel Müdürlüğü, il genelinde su kaçak tespit cihazı ile gece gündüz kontrollerini tüm hızıyla sürdürüyor.

Burdur Belediyesinden Kaçak Su kullananlara Ceza
Bölgesel

Burdur Belediyesinden Kaçak Su kullananlara Ceza

Burdur Belediyesi ekipleri kaçak su kullanımına yönelik denetim yaptı.

Burdur’da mermer ocağında kepçe tamir ederken  Altında kaldı 1 ölü, 1 yaralı
Bölgesel

Burdur’da mermer ocağında kepçe tamir ederken Altında kaldı 1 ölü, 1 yaralı

kepçenin altında kalan tamirci Hasan Mavi’nin olay yerinde hayatını kaybettiği belirlenirken yüksekten atladığı için sağ ayak bileğinde kırık oluşan operatör Arif Ö. ise ilk müdahalenin ardından Burdur Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.