Burdur / Bucak

Bucak’ta tarımsal üretim planlanması için toplantı düzenlendi

Burdur’un Bucak ilçesinde Tarımsal Üretimin Planlanması ve Yeni Destekleme Modeli hakkında çiftçilere bilgi verildi.

Bucak’ta tarımsal üretim planlanması için toplantı düzenlendi

Bucak Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Tarımsal Üretimin Planlanması ve Yeni Destekleme Modeli hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

 Bucak Öğretmenevinde bugün saat 11.00’de düzenlenen toplantıya, Bucak Kaymakamı Bayram Gale, Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürü Ferruh Kanık, Bucak Tarım ve Orman Müdürü İrfan Samur, Bucak Ziraat Odası Başkanı Bilal Özel, mahalle ve köy muhtarlarıyla çiftçiler katıldı.

 Toplantıda konuşan Bucak Kaymakamı Bayram Gale, “Bucak Türkiye’nin en iyi tarım bölgelerinden birisi” dedi ve Tarımsal Üretimin Planlanmasıyla Yeni Destekleme Modeli hakkında gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısının çiftçiler açısında önemli olduğunu kaydetti.

 Bucak Kaymakamı Bayram Gale, “Bucak Türkiye’nin en iyi tarım bölgelerinden birisi. Bu günlerde tarım konuları çok ciddi şekilde Türkiye’nin gündeminde. Çiftçilerimiz çok maliyetli ürettiklerini ve ucuz fiyata sattıklarını, diğer taraftan vatandaşların yüksek fiyatla almak zorunda olduğu konusunda kamuoyunda yanlış bilgilendirme var. Bunun doğrusunun nasıl yapılacağı konusunda da Tarım Bakanlığımız çok güzel bir çalışma yürütüyor. Tabii ki zor bir tarım süreci, geniş bir zamana yayılıyor. Herkes bir şeyler üretip bunu iyi bir şekilde değerlendirmek istiyor. Bucak ilçesinde tarım açısından zengin hem hayvancılık hem tarım açısından zengin bir bölgedeyiz, biz çiftçilerimizin büyük gelir elde etmesi yönünde büyük bir gayret ediyoruz. Bu çalışmalar esnasında da yeni bir modeli Tarım Bakanlığımız deniyor. Önceden doğrudan gelir destekleri uygulanıyordu, gelir desteklerinin modeli değişecek. Vatandaşlarımız daha çok ürettikçe destek alabilecek bir yapılanma olacak bundan sonra. Şimdi artık ne üretiyorsa devletimizin milletimizin ticaretin hangi ürüne ihtiyacı varsa o ürünleri üreterek desteklerden faydalanma gibi modern bir düşünceye doğru gidiyoruz. Tarım Bakanlığımız da bu şekliyle planlıyor. Ayrıntılı geniş kapsamlı bir proje. Bunun vatandaşlarımıza izah edilmesi gerekiyor. Bunu da Muhtarlarımızın yoluyla gerçekleştirmek amacıyla bu toplantıyı düzenledi. Muhtarlarımız bunu iyi öğrensin daha sonra köylerde bunu üreticilerimizle paylaşsın. Vatandaş o yıl planlanmayan bir ürün ekerse bundan destek alamayacak. Bu sağlıklı yöntemi vatandaşlarımıza çiftçilerimize köylülerimize anlatalım diyorum” dedi.

 Tarım ve Orman İlçe Müdürü İrfan Samur da, Tarımsal Üretimin Planlanmasıyla Yeni Destekleme Modeli hakkında bilgi verdi.

Tarım ve Orman İlçe Müdürü İrfan Samur, “Bucak İlçe Tarım ve Orman Müdürü İrfan Samur, “Köy ve Mahalle muhtarlarımız ve çiftçilerimize 2024 -2025-2026 -2027 yıllarında devletimizin yeni açıklamış olduğu tarımsal üretim planlanması ve üretime uyulmasında alınabilecek destekler hakkında kısa bir bilgilendirme toplantısı yaptık. Toplantıya katılım güzel oldu, çok iyi bir bilgilendirme yaptığımızı düşünüyorum” dedi.

 Konuşmaların ardından Tarımsal Üretimin Planlanması ve Yeni Destekleme Modeli hakkında İlçe Sistem Sorumlusu Ömer Bilen tarafından bilgi verildi.

 

Kaynak: Ses 15

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Konya Valisi İbrahim Akın törenle karşılandı
Bölgesel

Konya Valisi İbrahim Akın törenle karşılandı

Konya Valiliği görevine atanan Vali İbrahim Akın, görevine başladı.

Karabük'te bir eve jandarmadan uyuşturucu baskını
3. Sayfa

Karabük'te bir eve jandarmadan uyuşturucu baskını

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde bir eve baskın yapan Jandarma ekipleri biri bayan 3 kişiyi uyuşturucu alemi yaparken suçüstü yakalarken, evde yapılan aramada eroin, sıvı esrar ve metamfetamin ele geçirildi.

“Akıl hastalığı değil, tıbbi bir durum”
Sağlık

“Akıl hastalığı değil, tıbbi bir durum”

Antalya Manavgat Belediyesi Sağlık Söyleşileri kapsamında, Nöroloji-Epilepsi Uzmanı Prof. Dr. Yasemin Biçer Gömceli Manavgatlılarla buluştu. Detaylar haberimizde..

Ortaca'da nar hasadı coşkuyla karşılandı
Bölgesel

Ortaca'da nar hasadı coşkuyla karşılandı

Türkiye'nin önemli nar merkezi Ortaca'da hasat sezonunu coşkuyla karşılanırken, Moldova'ya yapılan ihracat için titiz kontroller devam ediyor.

Kayseri'de trafik kazası iki otomobil çarpıştı  5 yaralı
3. Sayfa

Kayseri'de trafik kazası iki otomobil çarpıştı 5 yaralı

Kayseri'nin Develi ilçesinde iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 5 kişi yaralandı.

Antalya'da kalp krizi geçirip hayatını kaybetmişti! Son yolculuğuna meslektaşları uğurladı
Yaşam

Antalya'da kalp krizi geçirip hayatını kaybetmişti! Son yolculuğuna meslektaşları uğurladı

Antalya'da geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden polis memuru düzenlenen törenle meslektaşları tarafından son yolculuğuna uğurlandı. Detaylar haberimizde..