Burdur Bucak'ta Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı TMO tarafından alınan arpa ve buğdayların depolama koşulları eleştiriliyor.
Burdur'un Bucak ilçesinde Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı TMO, çiftçilerin emekleriyle ürettikleri arpa ve buğdayları satın alarak depoluyor. Ancak vatandaşlar, TMO'nun sakladığı arpa ve buğdayların depolama koşullarını eleştiriyor. Bucak ilçesi Fatih Mahallesi Hızır Reis Caddesi üzerinde bulunan depo alanında saklanan ürünlerin bir kısmının açıkta olduğunu belirten vatandaşlar, bu durumun hayvanların ürünlerin üzerine gelmesine ve hatta idrar yapmasına neden olduğunu dile getiriyor.
Vatandaşlar, bu durumun ilerleyen zamanlarda tüketilecek olan buğdayların kalitesini olumsuz etkileyebileceğini ve sağlık açısından risk oluşturabileceğini ifade ediyor. Ürünlerin sağlıklı bir şekilde depolanması ve korunması gerektiğini belirten vatandaşlar, yetkililerden bu konuda önlem alınmasını talep ediyor.
TMO'nun arpa ve buğday alımlarının önemli bir tarım faaliyeti olduğunu belirten vatandaşlar, bu süreçte ürünlerin doğru koşullarda depolanmasının hem çiftçilerin emeğini korumak hem de tüketici sağlığı açısından büyük önem taşıdığını vurguluyor.
Bucak Belediye Başkanı, Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürü ile görüşerek ilçe merkezinde kalan TMO binasının yer değiştirilmesi için talepte bulundu.
Burdur'un Ağlasun ilçesindeki Sagalassos Antik Kenti, Skyrunner Dünya Serisi’nin final öncesi etabına ev sahipliği yaptı. 27 ülkeden 320 sporcu, tarihi atmosferde zorlu parkurlarda koşarak unutulmaz bir deneyim yaşadı.
Denizli TMO Başmüdürü Yücel Türkoğlu ve Burdur TMO Müdürü Ramazan Damar, Bucak Ziraat Odası Başkanı Bilal Özel'i ziyaret etti. 2024 hububat sezonu ve TMO'nun Bucak'taki çalışmaları ele alındı.
Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), 10 Haziran 2024'e kadar ürünlerini teslim eden buğday ve arpa üreticilerine ödemeleri bugün itibarıyla hesaplarına yatırmaya başladı. Ödemeler hakkında detaylı bilgi haberimizde.
TMO, 2024 üretim sezonu için Bucak'ta da ürün alımlarına başladı! Ürünlerini TMO'ya teslim etmek isteyen ÇKS'ye kayıtlı üreticiler için randevu sistemi devreye alındı.
Burdur Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Veteriner Hekim Ömer Faruk Gündüzalp, TMO'nun buğday ve arpa alım fiyatlarını sert bir şekilde eleştirdi.
Yorumlar (0)