Burdur’da asansörlerin Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından asansörlerin tescil, bakım ve denetlenmesi için Burdur Belediyesi ile TSE arasında protokol imzalandı.
Kentteki asansörlerin denetlenmesi konusunda yetkiyi belediyeden TSE’ye devreden protokol, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz TSE Antalya Bölge Koordinatörü Hasan Demirtaş tarafından imzalandı. İmzalanan protokole Başkan Yardımcısı Mustafa Bozkurt, Türk Standartları Enstitüsü Burdur İl Müdürü Nilay Keyvan’da katıldı.
İmzalanan protokole ilişkin bilgi veren Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz “Asansör İşletme Bakım ve Periyodik Kontrol Yönetmeliği hükümlerine göre ilimizdeki asansör denetimlerini yapmak üzere Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca A-Tipi Muayene kuruluşu olarak yetkilendirilmiş olan Türk Standartları Enstitüsü Kurumu ile sözleşme imzaladık. Türk Standartları Enstitüsü Kurumu yetkili elamanlarınca, ilimiz genelinde bulunan tüm asansörler periyodik kontrol denetimleri, asansörlerin güvensiz olarak nitelendirilen kırmızı, hafif kusurlu olarak sayılan mavi ve uygun olarak belirlenen yeşil etiketlendirme yapacak. Ayrıca yeni yapılan binaların asansör tescilleri de bu kuruluş tarafından yapılacak. Türk Standartları Enstitüsü Kurumu ile 4 yıllık sözleşme imzaladık" dedi.
Türk Standartları Enstitüsü (TSE), kombi, ocak ve şofben gibi gaz yakan cihazların Gaz Yakan Cihazlar Yönetmeliği'ne uygun olmasının hayati önem taşıdığına dikkati çekti.
MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, Türk futbolunun altyapı sorunlarını ve yabancı oyuncu bağımlılığını eleştirdi. Altyapı reformu ve genç oyunculara şans verilmesi gerektiğini vurguladı.
Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Yeşil OSB ve Su Verimliliği Yönetim Sistemi süreçlerini başarıyla tamamlayan OSB’leri belgelendirdi. Detaylar haberimizde...
Antalya Kepez-Santral Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde hak sahiplerine anahtarları teslim ediliyor
Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kepez ve Santral Mahalleleri Kentsel Dönüşüm Projesi'nde hak sahiplerine konutlarını teslim etmeye devam ediyor. Detaylar haberimizde..
Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Başkanı Mahmut Sami Şahin, Akkuyu NGS projesinde iş birliklerinin devam edeceğini belirterek, “Yapı malzemesi ve donatı çeliği için 300 milyon dolar, ekipman üreticilerinden ise 364 milyon dolar yerli malzeme tedarik edilerek projeye katkı sağlandı. Detaylar haberimizde..
Yorumlar (0)