Burdur

Burdur CHP'de aday adayları kim olacak?

CHP, 2024 yerel seçimleri için aday belirleme sürecini başlattı. Aday adaylığı başvuruları 21-28 Kasım tarihleri arasında yapılacak.

Burdur CHP'de aday adayları kim olacak?

CHP Genel Merkezi yaklaşan yerel seçimler öncesinde genelge yayınlayarak il ve ilçe başkanlıklarına gönderdi. Bugün bir araya gelen Parti Meclisi aday belirlemede dikkat edilecek kıstasları da belirledi.
Aday adaylık süreci, başvuru koşulları ve ücretlendirmeye kadar tüm hususlar maddeler halinde açıklanırken, Aday Adaylık başvuruları bugün (21 Kasım) başlarken, 28 Kasım 2024 Salı günü son bulacak.

Aday adayı olmak isteyen kamu görevlileri ise başvurularını 1-5 Aralık’ta yapabilecek. Aday adayı olmak isteyen il, ilçe, belde başkanları ve yönetim kurulu üyelerinin ise ilk önce yerel yönetimler ve dirençli kentlerden sorumlu genel başkan yardımcılığına istifa niyetini bildirecek. Bu niyet, MYK tarafından değerlendirilecek. Aday adayı olmak isteyen il, ilçe, belde başkanları 1 Aralık saat 17.00’ye kadar görevlerinden istifa edecek.

ARALIKTA ADAYLAR AÇIKLANACAK

CHP belediye başkan adaylarının belirlenmesi için birden fazla yöntemi bir arada kullanacak. Belediye başkan adayı eğilim ya da merkez yolması ile belirlenecek. Adayların belirlenmesinde çapraz sorgulama yapılacağı ve şehirlerin paydaşları ile örgütünde fikri alınacak.

CHP’li belediyelerin olduğu yerlerde ilk olarak anket yoluyla kamuoyu yoklaması yapılacak. Ankette, mevcut belediye başkanının memnuniyet durumu ölçülecek, belediye başkanı ve rakiplerinin durumu karşılaştırılacak. Bunun yanı sıra partinin oy oranı ile belediye başkanının oy oranı da karşılaştırılacak. Adaylara 90 gün çalışma süresi tanınacak.

KARARLAR BURDUR’DA HEYECAN YARATTI

Ön seçim beklentisinin yüksek olduğu Burdur’da Parti Meclisinde çıkan aday belirleme yöntemleri heyecan yarattı. Parti Meclisi (PM)’nin aday belirleme kıstasları aday adaylığı sürecinin de hareketli geçeceğine işaret ediyor.

BURDUR’DA 4 İSİM ÖNE ÇIKIYOR

Şimdilik Burdur’da yerel seçimler için 4 isim gündemde. Bunların başında mevcut Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, 3 dönem milletvekilliği yapan Mehmet Göker, eski merkez ilçe başkanı Ali Tarkan Büyükyörük ve eski il başkanı ve milletvekili adayı olan Süleyman Erman ismi konuşuluyor.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 1
    SEVDİM
  • 1
    BEĞENDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

CHP grubundan Başkan Ünal'a teşekkür! “Hor harcanmamıştır, gelir getirmektedir”
Bölgesel

CHP grubundan Başkan Ünal'a teşekkür! “Hor harcanmamıştır, gelir getirmektedir”

Bucak Belediyesi'nde geçtiğimiz hafta belediye binasına asılan borç pankartı ile ilgili CHP Grup Sözcüsü Özcan Duran ve Belediye Başkanı Hülya Gümüş açıklamalarda bulundu.

CHP Sözcüsü Deniz Yücel'den Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz açıklaması
Yerel Yönetim

CHP Sözcüsü Deniz Yücel'den Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz açıklaması

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, teleferik kazasıyla eleşkilendirilmeye çalışılan ve hukuksuz bir şekilde tutuklanan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz ile ilgili açıklamalarda bulundu

CHP Geçmiş Dönem İl Genel Meclis Üyesi Hakan Açar,  Başkan Gümüş'ü Ziyaret Etti
Bölgesel

CHP Geçmiş Dönem İl Genel Meclis Üyesi Hakan Açar, Başkan Gümüş'ü Ziyaret Etti

Bucak Belediye Başkanı Hülya Gümüş, geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Halk Partisi'nin geçmiş dönem il genel meclis üyesi Hakan Açar ve beraberindeki değerli misafirlerini ağırladı.

Başkan Arıkan CHP'li vekilleri ile bir araya geldi
Bölgesel

Başkan Arıkan CHP'li vekilleri ile bir araya geldi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekilleri Başkan Arıkan'ı ziyaret etti.

CHP’ye, DEM Parti’den ziyaret
Yaşam

CHP’ye, DEM Parti’den ziyaret

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan ile bir araya geldi.

Çanakkale'de CHP'li İl Genel Meclisi Üyesi hayatını kaybetti
3. Sayfa

Çanakkale'de CHP'li İl Genel Meclisi Üyesi hayatını kaybetti

Çanakkale'de hayatını kaybeden CHP'li Biga İl Genel Meclisi Üyesi Levent İrez için cenaze töreni gerçekleştirildi.