Burdur’da Temsili Yörük Göçü Yapıldı
Burdur Yörük Kültür ve Araştırma Derneği (YÖRKAYDER) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen temsili Yörük Göçüne vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
Mehter takımı eşliğinde Çatalpınar kavşağında başlayan yürüyüşte develeri, atları ve keçi sürüleriyle katılan vatandaşlar büyük ilgi gördü. Yürüyüş Uzay Çatı altına kadar sürdü.
Yörüklerin Türklüğün özü olduğunu vurgulayan Burdur Valisi Hasan Şıldak, “Yörükleri Özüne, Vatanına, Bayrağı’na sadık insanlardır. Yörük özü, sözü birdir, Vatanına Milletine ihanet etmez. Devletini milletini karşılıksız sever. Temsili Yörük Göçünü düzenleyen Başta YÖRKAYDER Başkanı Aladdin Kalkan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Yörüklere yürüyen anlamında Yörük denildiğini anlatan YÖRKAYDER Başkanı Aladdin Kalkan, “Türk Milletini oluşturan yelpazenin içerisinde birbirine olan bağlılıkları vatan severlikleri ve cesaretiyle tanınan sofrasında bereket çadırında dostluk ve muhabbet sözlerinde doğruluk ve samimiyet olan Yörüklerimizin asırlarca var olan bizleri ve evlatlarımızı bu bayrak ve bu vatan altında daima bir ve diri olmasını sağlayacaktır. Yörük, Türkmen Derneklerimizin amacı yeni yetişen evlatlarımızı gelenek, göreneklerine, örf ve adetlerine bağlı vatan, millet, bayrak sevdalısı nesline hakim barışçı nesiller yetiştirmeye vesile olmaktır. Bu toyumuza maddi manevi katkıda bulunan herkese teşekkür ederim” şeklinde konuştu.
Etkinlik kapsamında Uzay Çatı altında mehter ekibi gösterisi, sipsi dinletisi ve halk oyunları gösterisi ve Yörüklerin sunduğu orta oyunu gösterimi yapıldı.
Bakayrıntı.
Bu yıl beşincisi düzenlenen Gazipaşa Günnercik Yayla Şenliği renkli görüntülere sahne oldu.
Burdur'da 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası kapsamında, Türkiye'nin ilk turizme açılan mağarası olan İnsuyu Mağarası'nda temsili Yörük göçü ile kutlamalar başladı.
Antalya'da düzenlenen 2. Uluslararası Yörük Türkmen Festivali'nin ilk gününde temsili Yörük göçü yapıldı. Traktör, deve ve atların yanı sıra 25 bağımsız Türk Cumhuriyeti'nden gelen Yörükler ve Türkmenler, turistlerin ilgi odağı oldu.
Elmalı Belediyesi ve Batı Toroslar Yörük ve Türkmen Dernekleri ile birlikte organize ettiği 9'uncu Temsili Yörük Göçü Coşkuyla Tamamlandı.
3 gün sürecek ve 16 ülkeden 300 kişilik heyetin ağırlandığı festivalde yöresel kıyafetlerle Yörük Göçü yapan kafile renkli görüntüler oluşturdu. Yabancı turistler büyük ilgi gösterdi. İşte detaylar...
Antalya Gazipaşa’da geçimini hayvancılıkla sürdüren sürü sahipleri, yaklaşık 5 ay Toroslar’ın zirvesinde konaklayacakları yaylalara göç etmeye başladı.
Yorumlar (0)