Burdur

Burdur'da 38 Okula 'Okulum Temiz' Belgesi Verildi

Burdur’da ‘Okulum Temiz Belgesi’ almaya hak kazanan 38 ilk ve orta dereceli okula belgeleri Öğretmenevinde düzenlenen törenle verildi.

Burdur'da 38 Okula 'Okulum Temiz' Belgesi Verildi

Burdur’da ‘Okulum Temiz Belgesi’ almaya hak kazanan 38 ilk ve orta dereceli okula belgeleri Öğretmenevinde düzenlenen törenle verildi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın başlattığı ‘Okulum Temiz’ projesi kapsamında “Milli Eğitim Bakanlığı ile Türk Standartları Enstitüsü (TSE) arasında, 27 Temmuz 2020 tarihinde imzalanan “Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyonu Önleme İş Birliği Protokolü” gereğince, hijyen şartlarının geliştirilmesi, enfeksiyon önleme ve kontrol süreçlerinin tutarlı, geçerli, güvenilir, tarafsız bir anlayışla sürdürülmesi amacıyla “Okulum Temiz” belgesini almaya hak kazanan okullara belgeleri Öğretmenevi Bahçe’sinde düzenlenen törenle İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay tarafından verildi.

Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Çay; “ 16 Mart itibariyle birlikte pandemi dönemine girdik. Hem Milli Eğitim camiası hemde ülkece alışık olmadığımız olağanüstü bir hal yaşadık. Bu süreç içerisinde uzaktan eğitim ile tanıştık. Uzaktan eğitim noktasında ilimizin çok hızlı bir şekilde adapte olduğunu ve geçmiş 2. dönem itibariyle malumunuz EBA erişim ve aktif kullanım oranlarında da öğretmen aktif kullanım oranımız %100, öğrenci aktif kullanım oranıda %75’e ulaşmış idi geçtiğimiz dönemde ve biz oranla Türkiye’de sıralamada Mayıs ayı itibariyle 3. sıraya kadar yükselmiştik. Bunu şunun için söylüyorum olağanüstü bir durumda hızlı bir şekilde adapte olmak ve bir ekip ruhuyla aslında o süreçte pandeminin oluşturmuş olduğu olumsuzlukları bir an evvel bir kenara atıp çocuklarımızla kaldığımız yerde devam etmek adına bizim için önemli bir göstergeydi. Sonrasında malumunuz bu yıl eğitim-öğretim yılımız 31 Ağustos’da yüz yüze başlayacak diye bütün planlamalarımızı yapmıştıkancak vaka sayıları nedeniyle biraz daha ertelemek durumunda kalındı. Şimdi Milli Eğitim Bakanlığımız ve Türk Standartları Enstitüsü’nün iş birliği içerisinde ‘okulum temiz belgesi’ almanın ne kadar önemli olduğunu toplantılarımızda dile getirmiştik. Bu belgenin hem bizlere hemde velilerimize bir güven telkin etmek etmesi adına önemli olduğunu söylemiştik. Milli Eğitim Bakanlığımızın ödenekleri noktasında, Bakanlığımıza şükranlarımızı arz ediyoruz hemde yerelde özellikle aile birliğimiz ve hayırseverlerimizinde işin içerisine katılmasıyla sizler bu belgenin getirdiği kriterleri tek tek yerine getirerek aslında zor bir dönemde yine bir zoru başararak bir başarı elde ettiğinizi düşünüyorum. Bu sebepten dolayı bu süreçte öğrencilerimizin hijyen standartlarına uygun bir şekilde eğitim alabilmesi için göstermiş olduğunuz çabalardan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Gerçekten okul idareciliği zor bir görev. Bunu hem bizzat yapmış olduğum için biliyorum hemde böylesi bir dönemde bu daha da zorlaştıhepimiz bunun farkındayız. bir taraftan okullarımızın hijyen ortamlarını daha da iyileştirmenin çabası içerisindeyiz diğer taraftan başkaca vazifeleri yapmanın gayreti içerisindeyiz. Gerçekten Allah yardımcınız olsun. Bu zor süreçte herhalde tarihi bir dönemi yaşamanın ileride de güzel hatıraları olur diye düşünüyorum. Bu dönemde yöneticilik yapmak gerçekten çok zor.

“Biz bize düşeni fazlasıyla yapmanın yine gayreti içerisinde olacağız. “

Bu sebepten dolayı gerek köy okullarımızda gerekse merkez okullarımızdaki pek çok okul müdürümüzün gönderdiğimiz ödenekle yetinmeyerek kendi imkanlarını daha fazla ortaya koymak ve dediğimiz gibi o sempatik kanallarıda devreye sokmak suretiyle bu belgeyi aldıklarını düşünüyorum. Açıkcası Burdur olarak il genelinde belge sayısı olarak %60’ları geçtik. Belgesi olmayan okullarımızda aslında birkaç eksiklikle şu an ki onlarla da %100’e ulaşacağız yani diğer okullarımızın durumuda iyi, sıkıntı yok. Onları geziyoruz, görüyoruz. Tabi kriterler  Türk Standartları Enstitüsü olduğu için biraz daha hassas inşallah %100’e ulaşırız. Bu bakımdan böylesi bir çalışmanın içerisinde İş Sağlığı Koordinatörümüz İlhami bey’e çok teşekkür ediyorum. hem eğitimde, hem kontrollerde, hemde bu süreçte göstermiş oldukları okullarımıza ilgi ve alakadan dolayı yine Hasan bey’e teşekkür ediyorum. Biz bize düşeni fazlasıyla yapmanın yine gayreti içerisinde olacağız.  Sadece yazıyla, sözlü talimat yerine sahada bizzat omuz omuza yine birlikte daha güzel bir eğitim ortamını sağlamanın gayreti içerisinde olacağız. Önüömüzdeki hafta da biliyorsunuz ilkokul 1,2,3,4,8 ve 12’lerle haftanın 2 günü şekliyle yüz yüze eğitime başlıyoruz şimdiden hayırlı olsun. Bu birkaç haftayı kazasız, belasız atlattığımızda inanıyorumki diğer kademelerde bu işin içine gircecek ve normal bir eğitim-öğretim dönemine başlayacağımızı ümit ediyorum. Hepinizi tekrar teşekkür ve tebrik ediyorum. Bu belge gerçekten dediğim gibi öyle çok kolay bir belge değil, bir sürü kriteri var TSE standartlarında olacak, ateş ölçerler olacak, dezenfektan malzemeleri, ULV cihazları bu şu demek bu okullarımız hazır, hazırız. Aslında bugün burada bunun mesajını veriyoruz. Hep birlikte biz eğitim-öğretime hazırız diyoruz. Hayırlı olsun.

‘Okulum Temiz Belgesi’ almaya hak kazanan okullar şöyle:

Yazıköy İlkokulu, Yazıköy Ortaokulu, 75. Yıl Cumhuriyet Anaokulu, Özboyacı İlkokulu, Burdur Şirinevler Anaokulu, Bahçelievler Şehit Sıtkı Karan İlkokulu, TOKİ Yahya Kemal Beyatlı İlkokulu, Türkiye yardım Sevenler Derneği İlkokulu, Türkiye Yardım Sevenler Derneği Ortaokulu, USO İlkokulu, Burdur Abdi Özeren İmam Hatip Ortaokulu, Kışla İlkokulu, Kışla Ortaokulu, Düğer Şehit Polis Mustafa Kılıç Ortaokulu,   MAKÜ Anaokulu, Şehit Akif Altay Ortaokulu, Burdur MTAL, Çayboyu MTAL, İbn-i Sina MTAL, Cumhuriyet İlkokulu, Gazi İlkokulu, Hacılar Yılmaz Turgan İlkokulu, İstiklal Ortaokulu, N.M.N. Velicangil İlkokulu, Nene Hatun Anaokulu, Sakarya İlkokulu, Suna Uzal Ortaokulu ve İmam Hatip Ortaokulu, Şeker İmam Hatip Ortaokulu, Şeker Ortaokulu, Adile Önal Anaokulu, Burdur Büğdüz İmam Hatip Ortaokulu, Burdur Büğdüz Ortaokulu, Büğdüz Ömer Naci Bozkurt İlkokulu, Halıcılar Ortaokulu, Halıcılar Vefik Kitapçıgil İlkokulu, Emekevler MTAL, Burdur USO Anadolu Lisesi, Burdur Aziziye Şehit Orhan Ayan İlkokulu, Özel Eğitim Uygulama Okulu 1,2,3., kademe

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Muğla'da 170 bine yakın öğrenci ders başı yaptı
Bölgesel

Muğla'da 170 bine yakın öğrenci ders başı yaptı

Birinci ara tatil döneminin sona ermesinin ardından Muğla'da 168 bin 986 öğrenci okullarında yeniden ders başı yaptı. İşte detaylar...

Burdur Mesleki Teknik Anodolu Lisesi Öğrencileri yaptı İl Müdürü Emre Çay Tanıttıı
Sağlık

Burdur Mesleki Teknik Anodolu Lisesi Öğrencileri yaptı İl Müdürü Emre Çay Tanıttıı

Burdur İl Milli Eğitim Müdürü Emre ÇAY, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) öğretmen ve öğrencileri tarafından yapılan sensörlü dezenfektan cihazının tanıtımını gerçekleştirdi.

Burdur Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, Okul Servislerini Denetledi
Bölgesel

Burdur Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, Okul Servislerini Denetledi

Burdur İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, okul müdürleri ile birlikte koronavirüs tedbirleri kapsamında okul servisleri denetlendi.

Burdur İl Milli Eğitim Müdürü Çay Fidan Dİktii
Bölgesel

Burdur İl Milli Eğitim Müdürü Çay Fidan Dİktii

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sosyal hesabı üzerinden açıklamada bulunarak, bir ağaçla fotoğraf çektirdiğinde çok yakın bir arkadaşıyla fotoğraf çektiriyormuş gibi hissettiğini belirtti.

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ EMRE ÇAY BUCAK’I ZİYARET ETTİ
Bölgesel

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ EMRE ÇAY BUCAK’I ZİYARET ETTİ

Burdur İl Milli Eğitim Müdürü Emre ÇAY, Burdur'un Bucak ilçesinde bir dizi temaslarda bulundu. İlçe kaymakamı Erol TANRIKULU' nu ziyaret ile başlayan program, Bucak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Yalçın MEÇİKOĞLU ziyareti ile devam etti. …

BURDUR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ EMRE ÇAY, BUCAK TSO’YU ZİYARET ETTİ.
İş Dünyası

BURDUR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ EMRE ÇAY, BUCAK TSO’YU ZİYARET ETTİ.

Burdur İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Emre Çay, Bucak İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Neşet Yazar ile birlikte Bucak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Yalçın Meçikoğlu’nu makamında ziyaret etti.