Burdur'da Alacak-Verecek Kavgası Cinayetle Sonuçlandı: Bakın Ne Kadar Ceza Aldı

Burdur'da alacak-verecek meselesi yüzünden çıkan tartışmada Şeyhmus Bakış hayatını kaybetti. Sanık Osman Çelikbaş 9 yıl 4 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Maktul ailesi karara tepkili.

Burdur'da Alacak-Verecek Kavgası Cinayetle Sonuçlandı: Bakın Ne Kadar Ceza Aldı

Burdur’da bir iş yerinde alacak-verecek meselesi yüzünden silahla 1 kişiyi öldürüp, 1 kişiyi yaralamaktan yargılanan sanık, 9 yıl 4 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Burdur’da 19 Kasım 2022 tarihinde Konak Mahallesi İstasyon Caddesi’nde Osman Çelikbaş (36), iş yerine gelen Ş.A. (49) ve Şeyhmus Bakış (33) ile arasında çıkan tartışmada iki kişiyi silahla vurmuştu. Çevredekilerin 112 Acil Çağrı Merkezine ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahaleleri yapılan yaralılar Burdur Devlet Hastanesine kaldırılmıştı. Yaralılardan Şeyhmus Bakış hastanede tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybederken, Ş.A. ise tedavisinin ardından taburcu edilmişti. Gözaltına alınan Osman Çelikbaş tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Burdur Adliyesi Ağır Ceza Mahkemesi’nde karar duruşması görüldü. Duruşmada sanık Osman Çelikbaş, sanık yakınları ve avukatları, maktul yakınları ve avukatları hazır bulundu. Polis ekipleri adliye çevresinde ve mahkeme salonunda geniş güvenlik önlemleri aldı. Duruşmada savcılık makamı vermiş olduğu mütalaada sanık Osman Çelikbaş’ın tutukluluk halinin devamı ve ağırlaştırılmış kasten yaralama suçundan yargılanması talebinde bulundu.

Maktul Şeyhmus Bakış’ın ailesi, mütalaaya karşı aleyhte hususları kabul etmediklerini belirterek, sanığın cezalandırılmasını istedi.

Maktul avukatları ise mütalaayı kabul etmediklerini belirterek, sanığın eylemi gerçekleştirirken kasten öldürmeye yönelik ateş ettiğini ve olayda haksız eylemin (TCK 29) şekillerinin oluşmadığını belirterek, haksız tahrik indiriminin uygulanmaması gerektiğini, olay sonrası sanığın 112 Acil Çağrı Merkezine ihbarda bulunup yaralılara ilk müdahaleyi yapsa bile sanık hakkında gönüllü vazgeçme eylemlerinin uygulanmasının mümkün olmadığını, müteveffa hayatta olsaydı kasten yaralama hükümleriyle mahkeme kurulacağını ancak müteveffa hayatta olamadığı için bu hükümlerin mümkün olmadığını söyledi. Sanığın bugüne kadar da pişman olduğuna dair bir harekette bulunmaması ve mahkemeye yardım etmemesi nedeniyle indirim uygulanmaması talep edildi.

Tahliyesini istediler

Sanık avukatları ise duruşmada müvekkilleri hakkında meşru müdafaa hükümlerinin uygulanmasını, mahkeme heyeti aksi düşüncedeyse haksız tahrik indirimi hükümlerinin uygulanmasını, aksi halde iddia makamının mütalaasını suçun vasıflandırılması bakımından kabul ettiklerini beyan ederek, olayın öldürmeye değil yaralamaya yönelik gerçekleştirildiğini, olay günü ve öncesinde müvekkillerine karşı taciz ve tehdidin bulunduğunu, olay günü de ilk hareketin karşı taraftan geldiğini, bu yüzden sanık hakkında azami oranda indirim yapılarak tutuklulukta geçirdiği süre de göze alınarak tahliyesini, tahliye olmayacak ise adli kontrol tedbirlerinin uygulanmasını talep etti.

"Mağdur benim"

Sanık Osman Çelikbaş ise esas mağdurun kendisi olduğunu belirterek, “Ben yapılan saldırıyı bertaraf ettim. Öldürmek istesem zaten öldürürdüm. Kurşunların hepsini ayağa sıktım. Üzerime atılan suçlamayı kabul etmiyorum. Saldırı üzerine hareket ettim. Mahkemenize 3 sayfadan oluşan beyan dilekçesi ve otopsi raporunu sunuyorum. Karşı tarafın ailesine başsağlığı diliyorum. Aklanana kadar temas kurmak istememiştim, yargılama bittikten sonra taziyelerimi iletecektim ancak karşı taraf pişman olmadığımı söyleyince burada söylemek zorunda kaldım. Maktulün ailesinin tüm mağduriyetlerini gidereceğimi de ifade etmek istiyorum. Son derece üzgünüm” dedi.

Duruşma sonunda mahkeme heyeti tarafından sanık Osman Çelikbaş’a kasten yaralama sonucu ölüme neden olma suçundan 15 yıl hapis cezası verildi. Ardından eylemi haksız tahrik altında işlediği anlaşıldığı belirtilerek ceza 11 yıl 3 aya, daha sonra iyi hal indirimi uygulanarak 9 yıl 4 ay 15 güne düşürüldü. Sanığa silahla kasten yaralama suçundan haksız tahrik ve iyi hal indirimleri uygulanarak, 11 ay 7 gün hapis cezasıyla cezalandırılmasına, ruhsatsız silah kullanmaktan da 10 ay hapis, 25 gün adli para cezasına çarptırılmasına karar verildi.

Mahkeme sonrası konuşan maktul Şeyhmus Bakış’ın avukatı Kemal Aytekin, “Biz bu süreci sabırla yürüteceğiz. Bu şahıs hak ettiği cezayı en nihayetinde alacaktır” dedi.

Adliye koridorunda maktul Şeyhmus Bakış'ın annesi ise sanığın ailesine tepki gösterdi.

Burdur'da Alacak-Verecek Kavgası Cinayetle Sonuçlandı: Bakın Ne Kadar Ceza AldıBurdur'da Alacak-Verecek Kavgası Cinayetle Sonuçlandı: Bakın Ne Kadar Ceza AldıBurdur'da Alacak-Verecek Kavgası Cinayetle Sonuçlandı: Bakın Ne Kadar Ceza AldıBurdur'da Alacak-Verecek Kavgası Cinayetle Sonuçlandı: Bakın Ne Kadar Ceza AldıBurdur'da Alacak-Verecek Kavgası Cinayetle Sonuçlandı: Bakın Ne Kadar Ceza AldıBurdur'da Alacak-Verecek Kavgası Cinayetle Sonuçlandı: Bakın Ne Kadar Ceza AldıBurdur'da Alacak-Verecek Kavgası Cinayetle Sonuçlandı: Bakın Ne Kadar Ceza AldıBurdur'da Alacak-Verecek Kavgası Cinayetle Sonuçlandı: Bakın Ne Kadar Ceza Aldı

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 1
    SEVDİM
  • 1
    ÜZÜLDÜM
  • 1
    BEĞENDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Kuyumcuyu öldüren şahıs dükkana giren görüntüler ortaya çıktı
3. Sayfa

Kuyumcuyu öldüren şahıs dükkana giren görüntüler ortaya çıktı

İzmir’in Bornova ilçesinde, alacak verecek meselesi yüzünden kuyumcuyu öldürüp cesedini aracın bagajına koyduğu ileri sürülen zanlılardan birinin olaydan sonra kuyumcunun dükkanına girdiği anlar bir iş yerine ait güvenlik kamerasına yansıdı.

Antalya'da kanlı gece! Alacak verecek meselesi kan akıttı
Bölgesel

Antalya'da kanlı gece! Alacak verecek meselesi kan akıttı

Antalya Kepez'de yaşanan olayda alacak verecek meselesi yüzünden çıkan tartışma sonucunda bir kişi, kuzenini boş arazide silahla öldürdü. Polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı. Detaylar ve fotoğraflar haberimizde...

Husumetlisiyle Tartıştı, Öldürdü! İfadesi şok etti
3. Sayfa

Husumetlisiyle Tartıştı, Öldürdü! İfadesi şok etti

Adana’da tartıştığı husumetlisini göğsünden vuran zanlı tutuklandı. Zanlının ifadesinde, ‘Öldürme amacım yoktu’ dediği öğrenildi.

Madde Bağımlısı Babasını Uyurken Öldürdü!
3. Sayfa

Madde Bağımlısı Babasını Uyurken Öldürdü!

Gaziantep'te 14 yaşındaki kız çocuğu, madde bağımlısı olan babasını uykudayken bıçaklayarak öldürdü.

İki Arkadaşın Kavgası Ölümle Sonlandı!
3. Sayfa

İki Arkadaşın Kavgası Ölümle Sonlandı!

Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde iki arkadaş arasında çıkan kavgada bir kişi hayatını kaybetti.

Bolu’da pompalı tüfekle kayınbiraderini ve 2 oğlunu vuran enişte ilk mahkemesine çıktı
3. Sayfa

Bolu’da pompalı tüfekle kayınbiraderini ve 2 oğlunu vuran enişte ilk mahkemesine çıktı

Bolu’da aralarında miras davası nedeniyle husumet bulunan, pompalı tüfekle kayınbiraderini ve 2 oğlunu vuran enişte ilk mahkemesine çıktı.