Burdur'da İl Emniyet Müdürlüğü tarafından vatandaşlarımızın huzuru ve trafik güvenliğinin sağlanmasına yönelik yürütülen uygulamalara kapsamlı bir şekilde devam edilmektedir.
Bu kapsamda İl Emniyet Müdürlüğü Trafik birimleri tarafından İlimiz genelinde 24-25 Ekim 2023 tarihleri arasında Motosiklet ve Motorlu Bisiklet Kullanımı Denetimi ile İşçi ve Personel Servis Taşımacılığı Yapan Araç ve Sürücüleri Denetimine yönelik yapılan uygulamada;
• (278) Araç ve sürücüsü kontrol edilmiş;
• (7) Araca/sürücüsüne 23/4 Maddesinden (Tescilli aracı plakasız kullanmak),
• (2) Araca/sürücüsüne 30. Maddeden (Dış donanımı bozuk veya teknik şartlara aykırı aracı kullanmak),
• (4) Araca/sürücüsüne 32. Maddeden (Yapılan teknik değişikliği araç tescil belgesine işletmemek),
• (2) Araca/sürücüsüne 34/A Maddesinden (Muayenesi yapılmamış bir aracın trafiğe çıkarılması),
• (32) Araca/sürücüsüne 36. Maddeden (Sürücü belgesiz motorlu araç kullanmak),
• (10) Araca/sürücüsüne 48/5 Maddesinden (Yasal sınır üzerinde alkollü iken araç kullanmak),
• (13) Araca/sürücüsüne 78/1-B. Maddesinden (Kask takmamak),
• (44) Araca/sürücüsüne Karayolları Trafik Kanunu'nun diğer ilgili maddelerinden;
Toplam (114) araca/sürücüsüne trafik idari para cezası uygulanmış, (49) araç trafikten men edilmiş, (10) adet sürücü belgesi geri alınmıştır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Burdur İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan denetimlerde 4.721 araç kontrol edildi. 19 araç trafikten men edilirken, 139 sürücüye ceza uygulandı.
Isparta İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından 1 buçuk saatte gerçekleştirilen asayiş ve trafik denetimlerinde 21 araç sürücüsüne idari para cezası uygulandı.
Burdur İl Jandarma Komutanlığı trafik ekipleri, 26 Mart - 06 Nisan 2025 tarihlerinde emniyet kemeri ve alkollü sürücülere yönelik denetim gerçekleştirdi.
Isparta İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince il merkezinde gerçekleştirilen asayiş ve trafik uygulamasında 208 şahıs sorgulanırken, 22 araç sürücüsüne idari para cezası uygulandı.
Isparta'da son 24 saatte 5 bin 665 araç ve sürücü denetlendi, 531 sürücüye idari yaptırım uygulandı.
Kırklareli’nde polis ekiplerince düzenlenen trafik denetimlerinde kuralları ihlal ettiği tespit edilen 88 sürücüye cezai işlem uygulandı.
Yorumlar (0)