Burdur'da çocuk ve gençlerin suça sürüklenmelerine engel olman için Burdur İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından çalışmalar ara verilmeden yapılıyor.
Bu kapsamda Emniyet Genel Müdürlüğünün koordinesinde ülke genelinde yapılan planlama doğrultusunda İlimiz genelinde 77 Okul ve çevresinde oluşturulan (Asayiş, Çocuk, KOM, TEM, NSM, Trafik ve diğer) 44 ekip ve 153 personelin katılımı ile “Çocuk ve Gençlerin Korunmasına Yönelik Okul Çevreleri ile servis Araçları Denetim Uygulaması” yapıldı.
Yapılan denetimlerde; 584 Şahıs, 35 Metruk Bina, 20 İnternet ve Oyun Salonu, 75 Kahvehane, İddia Bayii, Büfe vb., 34 Park/ bahçe olmak üzere toplam 137 umuma açık yer, 70 Servis aracı denetlenmiş olup toplam 2 araca idari para cezası uygulandı.
Burdur Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "Güvenlik güçlerimiz tarafından çocuk ve gençlerimizin suça sürüklenmelerini ve suç mağduru olmalarını engellemek, fiziksel ve ruhsal gelişimlerini etkileyecek zararlı alışkınlıklardan ve tehlikeli maddelerden korumak, güvenli bir ortamda gelişimlerini ve eğitimlerini sürdürmeleri için çalışmalar aralıksız devam etmektedir. " denildi.
81ilde olduğu gibi Burdur'da da yapılan düzensiz göç uygulamalarında toplam 15 organizatör gözaltına alındı.
Burdur'da emniyet ekipleri tarafından tarafından Burdur genelinde yapılan uygulamalarda yakalanan 51 şahıstan 46'sı tutuklandı.
İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından 24-25 Haziran 2020 tarihlerinde İlimizde yürütülen çalışma ve uygulamalar
Burdur Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, 2024 yılında 2.498 dosyada çalışarak binlerce etkinlik düzenledi. Adalet ormanlarına 1.240 ağaç dikildi, topluma kazandırma çalışmalarıyla örnek projelere imza atıldı.
Burdur İl Emniyet Müdürlüğü tarafından trafik güvenliği sağlanmasına yönelik yapılan çalışmalarda 31 araca ve sürücüsüne idari para cezası uygulanırken, 12 araç trafikten men edildi.
Burdur'un Bucak ilçesinde Bölge Trafik İstasyonu ekipleri, Ramazan Bayramı dolayısıyla hem yol kontrolü yaptılar hem de seyahat edenlerle bayramlaştılar.
Yorumlar (0)