Burdur

Burdur Kapalı Yüzme Havuzlarında Son Durum Ne? Açıldı mı ?

Pandemi sürecinde kontrollü olarak faaliyet gösteren kapalı yüzme havuzunda yüzme kurslarının yeniden açılması söz konusu..

Burdur Kapalı Yüzme Havuzlarında Son Durum Ne? Açıldı mı ?

salgınıyla mücadele kapsamında geçici süreyle kapatılmış, alınan tedbirlerin ardından ise yeniden açılmıştı. 2 Haziran tarihi itibariyle, lisanslı sporcular ile yüzme bilen vatandaşlar için faaliyete açılan havuzun lisanssız sporcuların eğitimi için de açılması söz konusu.

KAPALI YÜZME HAVUZU FAALİYETTE
Edinilen bilgiye göre, 1 Haziran tarihi itibariyle Türkiye genelinde yapılan esnetme kapsamında, Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerine bağlı tüm tesisler, öncelikle milli sporculara ve Türkiye Olimpiyat Merkezi sporcularına açıldı. Bunun akabinde kısa bir süre sonra lisanslı sporcu öğrenciler için de tesisler açıldı. Bakanlığın vermiş olduğu talimat çerçevesinde ve yüzme federasyonunun da kuralları çerçevesinde 7’den 70’e bütün vatandaşlara da havuzlar açıldı.

TEDBİRLER ARTIRILDI
Bakanlık tarafından yayınlanan, tesislere yönelik Koronavirüs tedbirleri kuralları ve Yüzme Federasyonu tarafından yayınlanan kurallar kapsamında, yüzme havuzlarında tedbirler artırıldı. Normalde standart olarak bir havuzu bir saat içerisinde toplamda 50 kişinin kullanma hakkı varken bu sayının her kulvar başına vatandaş olarak 2 kişiye düşürüldüğü bildirildi. Yani aynı anda 5 kulvarda 10 kişi yüzebilmekte. Serbest yüzmek için havuza gelen vatandaşlara, kulvar başına 2 kişi kullandırma yönünde alınan tedbirin yanında, sporcu öğrencilere yönelik ise bu kural 3 kişiye çıkarıldı. Yani 1 saat de bir kulvarda 3 sporcu yüzebilmekte. Tedbirler kapsamında ayrıca; görevli personel tarafından, havuza girişlerde vatandaşların ateş ölçümlerinin yapıldığı ve her saat başı, soyunma odalarının kullanımdan sonra dezenfekte edildiği bilgisi verildi. Havuzun içerisinde de her türlü hijyen kurallarının uygulandığı vurgulanarak,  bazı federasyonların almış olduğu kurallarda, herkes için sağlık (HES)  kayıt numarası alındığı belirtilerek, böyle bir kuralın getirilmesi halinde onun da uygulamaya başlanacağı belirtildi. Pandemi sürecinde (2 Haziran tarihi itibariyle) bu tedbirler çerçevesinde vatandaşlar havuzları kullanabildi.

KURSLAR HENÜZ AÇILMADI
Lisanslı sporcular haricinde yüzme bilen vatandaşlar ile yüzme bilmeyen çocuklar velileriyle birlikte içeriye alınmak kaydıyla serbest bırakıldı. Örneğin, 5 6 yaşındaki çocuklar havuzun içerisindeki çırpınma havuzuna (derin olmayan diğer havuza) ebeveynlerinin refakatiyle alınarak havuzdan faydalandırıldı. Yüzme bilmeyen hiçbir vatandaş havuza alınmıyor. Kursların ise henüz başlamadığı bilgisi edinildi. Yüzme kurslarına yönelik görüşmelerin yapıldığı, Yaz spor okullarının bugünlerde açılmasının söz konusu olduğu ancak henüz kesin bilginin olmadığı belirtildi.

SON DAKİKA HABERLERİ GEÇİYOR
Bakanlığın Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından, “17 Ağustos Pazartesi gününden itibaren yaz spor okulları açılacaktır” talimatı gönderildiği takdirde yüzme kursları da açılacak. Talimatın verilmesi halinde, gerekli duyuru; sosyal medya üzerinden ve basın vasıtasıyla yapılacak. Böylece lisanssız sporcu öğrenciler yani lisanslılar haricindeki diğer fertler de artık tesislere alınacak ve onlar da gerekli antrenmanlara başlayabilecekler.

YÜZME HAVUZU 12 SAAT HİZMETTE
Burdur Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Kapalı Yüzme Havuzu, 09.00-21.00 saatlerinde hizmet vermekte. Havuz, her yüzücü için birer saatlik seanslarla hizmet veriyor. Seanslara katılım için telefonla irtibat kurularak randevu alınabildiği gibi havuzun müsaitlik durumuna göre vatandaşlar havuza doğrudan da gidebiliyor.

YETİŞKİN 12, ÖĞRENCİ 7 TL
Yüzme havuzunun ücretlendirmelerine ilişkin edinilen bilgiye göre; Yetişkin saatlik kullanım 12 Lira, yetişkin aylık abonman seans başına 10 Lira, öğrenci saatlik kullanım 7 Lira ve öğrenci aylık abonman seans başına 5 Lira olarak devam etmekte. Mevcut fiyatların bu şekilde olduğu ve fiyat güncellemesinin henüz yapılmadığı bildirildi. Mevcut fiyatların eğitim öğretim yılı başladığında her yıl olduğu gibi bu yıl da güncellenmesi söz konusu olabilir.

EN GÜVENİLİR YERLERDEN BİRİ HAVUZ
Şu zaman zarfında en güvenilir yerlerden birinin havuz olduğu, suda bu virüsün etkisinin olmadığı, kapalı alanlarda virüsün daha etkili olduğu belirtildi. Bilim kurulu tarafından yapılan tespitler kapsamında, suda bunun bir etken olmaması sebebiyle havuzların açılması ön görülmüştü.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Bucak'ta ev yangını! Alevler yükseliyor
Bölgesel

Bucak'ta ev yangını! Alevler yükseliyor

Burdur'un Bucak ilçesinde kısa bir süre çıkan ev yangını sonrasında ekipler seferber oldu. Yangın bölgesinden alevler yükseliyor.

Karbeyaz’da Dil ve Konuşma Terapisti! Konuşma ve Dil Bozuklukları İçin Çözüm
Bölgesel

Karbeyaz’da Dil ve Konuşma Terapisti! Konuşma ve Dil Bozuklukları İçin Çözüm

Burdur'un Bucak ilçesinde hizmet veren Karbeyaz Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nde dil ve konuşma terapisti görev almaya başladı.

Burdur Tarım Fuarı Kapılarını Açtı! Teknoloji ve Üretim Buluşması
Etkinlik

Burdur Tarım Fuarı Kapılarını Açtı! Teknoloji ve Üretim Buluşması

Burdur Teke Yöresi 9. Tarım, Hayvancılık, Tarım Teknolojileri ve Yem Fuarı kapılarını açtı. Bölge çiftçisinin ihtiyaçlarını karşılayacak ekipman, teknoloji, ürün ve bilginin sergilendiği fuar 5 Mayıs'a kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.

Esila Yatak Bucak'ta hizmetinizde! Açılışa özel muazzam fiyatlar kaçmaz
Tanıtım

Esila Yatak Bucak'ta hizmetinizde! Açılışa özel muazzam fiyatlar kaçmaz

Esila Yatak, 22 yıllık tecrübesiyle Bucak'ta hizmete açıldı. Yatak, baza, başlık, masa-sandalye, sehpa, aksesuar, salıncak, bahçe setleri ve çay setleri gibi geniş bir ürün yelpazesine sahip Esila Yatak'ta açılışa özel indirimler sizleri bekliyor!

9. Burdur Tarım ve Hayvancılık Fuarı Açıldı! MAKÜ de standını açtı
Bölgesel

9. Burdur Tarım ve Hayvancılık Fuarı Açıldı! MAKÜ de standını açtı

Burdur 9. Tarım ve Hayvancılık Fuarı kapılarını ziyaretçilere açtı. Fuar kapsamında büyük ve küçükbaş hayvanlar için çiftlik ekipmanları, genetik alanındaki son yenilikler ve yem sektöründeki gelişmeler görücüye çıktı.

Minikler Alaattin Mahallesi'nde kahvaltıda buluştu
Bölgesel

Minikler Alaattin Mahallesi'nde kahvaltıda buluştu

Burdur'un Bucak ilçesi Alaattin Mahallesinde minikler kahvaltı etkinliğinde buluştu. Detaylar haberimizde...