Hafta sonu tatilinde Ankara, İstanbul, İzmir, Muğla ve Antalya gibi büyük kentlerden günübirlik doğa harikası gölü görmeye gelenler, Beyaz Adalar, Halk Plajı ve Tabiat Parkı bölgesinde yoğunluk oluşturdu. Tatilciler, sıcak hava nedeniyle zaman zaman göle girerek serinlemeye çalıştı. Denetimleri sıklaştıran Jandarma ekipleri de vatandaşları göl kenarından kil almamaları ve çamur banyosu yapmamaları konusunda uyarıyor. Ayrıca beyaz kumsal alanında 10 Ağustos'tan itibaren sigara içme yasağı uygulanıyor.
“ÇOK TEMİZ BULDUM”
Kütahya'dan gelen Kübra Öztürk, Salda Gölü'nün doğasının, suyunun ve kumunun muhteşem güzellikte olduğunu söyledi. Salda Gölü'ne ilk defa geldiğini belirten Öztürk, herkesin bu doğal güzelliği koruması gerektiğini kaydetti. Konya'dan gelen Selma Yumşak da sosyal medyada sıkça karşılaştığı Salda Gölü'nü yerinde görmek istediğini dile getirerek, “Güzelliğine ve doğallığına hayran kaldım” dedi. Fethiye'den gelen Galip Tunay ise “Çok temiz buldum, yerlerde çekirdek kabuğu bile yok. Jandarma sürekli devriye atarak uyarılarda bulunuyor. Biz de merak ediyorduk. Çok güzel bir yer, geldiğimize değdi” diye konuştu.
AA
Burdur’un Salda Gölü çevresine bırakılan kızıl geyikler beslenirken görüntülendi. DKMP yetkilileri, adaptasyon sürecinin yakından takip edildiğini açıkladı.
Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen "Nesli Tehlike Altında Olan Türlerin Tekrar Eski Yaşam Alanlarına Geri Kazandırılması Projesi" kapsamında Burdur’un doğal güzellikleriyle ünlü Salda Gölü çevresine bırakılan kızıl geyikler, beslenirken görüntülendi.
Salda Gölü Bilim Merkezi, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi tarafından kuruldu. Doğa koruma ve bilimsel araştırmalara katkı sunacak merkezin detayları burada.
Burdur'un incisi Salda Köyü, turkuaz renkli Salda Gölü'nün yanında huzur dolu bir kaçamak sunuyor. Doğa sporları, yerel lezzetler ve sakin atmosfer burada sizi bekliyor.
Başkan Okan Kurd, Salda Gölü kıyılarındaki temizlik etkinliğinde "Bu değerli emaneti koruyalım" mesajı verdi. Gölün gelecek nesillere bozulmadan bırakılmasını istedi.
Salda Gölü’nde doğal güzellikleri koruma amacıyla Burdur İl Jandarma ekipleri, araçla sahile girişleri yasaklayarak özel bir devriye faaliyeti başlattı. Ziyaretçilere çevreye duyarlı olunması çağrısında bulunuluyor.
Yorumlar (0)