Burdur / Tefenni

Burdur Tefenni E-Sınav merkezi hizmette

AK Parti Burdur Milletvekili TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Bayram Özçelik Tefenni İlçesinde E-Sınav Merkezinin açılması ile ilgili basın açıklamasında bulundu.

Burdur Tefenni E-Sınav merkezi hizmette

AK Parti Burdur Milletvekili TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Bayram Özçelik Tefenni İlçesinde E-Sınav Merkezinin açılması ile ilgili basın açıklamasında bulundu.
Milletvekili Bayram Özçelik, yaptığı açıklamada, ilçelerin ihtiyaçları doğrultusunda çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirtti.

“KURULUM TAMAMLANDI, HİZMETE AÇILDI”

İlçelerin ihtiyaçları doğrultusunda çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirten Milletvekili Bayram Özçelik “Burdur’umuzda ilçelerimizin ihtiyaçları doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürmeye devam ediyoruz. Tefenni ilçemizde “E-Sınav” merkezi ihtiyacı bulunmakta idi. Sınav Merkezi olmayan İlçelerimiz için Bakanlığımızla görüşmeler yapmıştık. Yapılan Görüşmeler neticesinde Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Tefenni İlçemizde çalışmalar başlamış kurulum tamamlanmıştır. Bakanlık tarafından E- Sınav Merkezi çalışanlarına verilerek, hizmete açıldı. Diğer İlçelerimizin içinde süreç devam etmektedir. Özellikle KARAMANLI İlçemiz için Çalışmalarımızı ve Talebimizi Bakanlıkta Takip Etmekteyiz. Tefenni’mize hayırlı olsun” ifadelerine yer verdi.

“E-SINAV MERKEZİNDE 81 İLDE EŞ ZAMANLI SINAV YAPILIYOR”

E-Sınav Merkezi ile ilgili bilgilendirme yapan Milletvekili Özçelik “ Milli Eğitim Bakanlığı, Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğümüzce yürütülen Elektronik Sınav (e-Sınav) uygulamaları 81 ilde eş zamanlı olarak yürütülmekte olup hali hazırda Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Teorik Sınav (MTSK) uygulamaları, Kalfalık, Ustalık ve Usta Öğreticilik Teorik Sınav Uygulamaları ile Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünün Amatör Telsizcilik Sertifika Sınavları e-Sınavı Uygulamaları e-Sınav olarak gerçekleştirilmektedir. E Sınav ile ilk sınav 3 Mayıs 2011’de gerçekleştirilmiştir. 2015 yılında Ankara’da ve Eskişehir’de açılan salonlarla birlikte salon sayısı 5’e çıkmıştır.2018 yılına kadar açılan salonlarla birlikte 56, 2018 yılında açılan salonlar ile birlikte 124 olmuştur. 2019 yılı itibari ile 127 olan salon sayısı, 2020 yılındaki çalışmalar ile 179’a çıkarılmıştır.
2021 yılında 201 aktif salonda sınav yapılmakta olup kurulumları tamamlanan salonlar ile birlikte 344 salon sayısına ulaşılmıştır. 2022 yılı içerisinde açılması planlanan salonlar ile birlikte 500 sınav salonu ile ülke genelinde tüm vatandaşlara yerinde hizmet sunmayı amaçlanmaktadır. Bu sınavların her oturumunda; 2019 yılında; 127 e-Sınav salonu ile 3150 kişi, 2020 yılında; 179 e-Sınav salonu ile 4190 kişi, 2021 yılında; 201 e-Sınav salonu kapsamında 4350 kişi aynı anda sınava alınabilmektedir. e-Sınav olarak yapılan sınavlardan; Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Teorik Sınavları 2011 yılında pilot uygulama olarak başlamış, 2018 yılına kadar hem basılı evraklı hem de e-Sınav olarak birlikte yapılmış olup 04 Ağustos 2018 tarihinden bu yana e-Sınav olarak yapılmaktadır. Kalfalık, Ustalık ve Usta Öğreticilik Teorik Sınavları kalfalık ve ustalık sınavlarının 28 Nisan 2019 tarihinde deneme sınavları gerçekleştirilmiş olup Aralık 2019 tarihinden itibaren e-Sınav salonlarında e-Sınav uygulaması olarak yapılmaya başlanmıştır. Ayrıca Haziran 2021 tarihinden itibaren de Usta Öğreticilik sınavları e-Sınav kapsamına alınmıştır. Amatör Telsizcilik Sertifika Sınavları Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ile Genel Müdürlüğümüz arasında yapılan protokol çerçevesinde Mart 2020 yılından bu yana e-Sınav salonlarında e-Sınav uygulaması olarak gerçekleştirilmektedir. Ayrıca bu süreçte Milli Eğitim Bakanlığımız personeline yönelik 2021 yılı Mart ayında gerçekleştirilen unvan değişikliği sınavı da ülke genelindeki e-Sınav salonlarında e-Sınav uygulaması olarak gerçekleştirilmiştir.” şeklinde konuştu.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Bucak Boğazköy'de yağmur duası yapıldı
Bölgesel

Bucak Boğazköy'de yağmur duası yapıldı

Burdur'un Bucak ilçesine bağlı Boğazköy'de yağmur duası yapıldı. Köylü halkı yağmur duası ederek kuraklığın sona ermesini dilediler.

Özbekistan'dan Burdur'a Honamlı Keçisi İşbirliği Ziyaretleri
Bölgesel

Özbekistan'dan Burdur'a Honamlı Keçisi İşbirliği Ziyaretleri

Özbekistan Veteriner ve Damızlık Hayvancılık Geliştirme Komitesi Başkan Danışmanı Ziyodulla Pirnazarov, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'ni ziyaret etti.

Redüktörlerin Mühendislik Alanındaki Önemi MAKÜ'de Ele Alındı!
Bölgesel

Redüktörlerin Mühendislik Alanındaki Önemi MAKÜ'de Ele Alındı!

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Mühemdislik-Mimarlık Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencileri ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği Topluluğu tarafından “Gücün Kontrolü Elinizde: Yılmaz Redüktör” adlı seminer düzenlendi.

Bucak Muhtarlarından Başkan Gümüş'e Tebrik Ziyareti
Bölgesel

Bucak Muhtarlarından Başkan Gümüş'e Tebrik Ziyareti

Burdur Belediye Başkanı Hülya Gümüş, kendisini tebrik ziyaretine gelen Bucaklı muhtarları makamında konuk etti.

MAKÜ Tarımda Dijitalleşmenin Liderliğini Üstleniyor!
Bölgesel

MAKÜ Tarımda Dijitalleşmenin Liderliğini Üstleniyor!

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen "Tarımda Dijital Teknolojiler Çalıştayı"nda tarımda dijitalleşmenin önemi ve katkıları ele alındı.

Mahkeme Kararıyla 200 Şube Müdürü Görevden Alındı!
Bölgesel

Mahkeme Kararıyla 200 Şube Müdürü Görevden Alındı!

Milli Eğitim Bakanlığı'nda (MEB) 30.03.2022-30.05.2023 tarihleri arasında 76. Madde ile atanan yaklaşık 200 şube müdürünün ataması 25.03.2024 tarihinde iptal edildi. Liyakat-Sen tarafından açılan iptal davası sonucunda bu karar alındı.