Burdur

Burdur'un su sorunu çözüme kavuşacak mı?

AK Parti Milletvekili Adem Korkmaz, Burdur'un 15-20 yıllık su ihtiyacını çözecek senir sularında son aşamaya geldiklerini ve Şubat ayı içerisinde ihale sürecini başlatacaklarını duyurdu. Detaylar haberimizde...

Burdur'un su sorunu çözüme kavuşacak mı?

AK Parti il teşkilatı, 10 Ocak gazeteciler günü dolayısıyla Burdur Öğretmenevi’nde kahvaltı programı düzenledi. Programda gazetecilerle bir araya gelen AK Parti Milletvekili Adem Korkmaz, Burdur’un 15 - 20 yıllık su ihtiyacını çözecek senir sularında son aşamaya geldiklerini ve Burdur’un hayali olan su ve altyapı projelerinin Şubat ayı içerisinde ihale sürecini yapabilir hale geleceğinin müjdesini verdi.

AK Parti Milletvekili Adem Korkmaz, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’i ziyaret edip bürokratik meseleleri Ankara’da takip etmek üzere dosyayı aldığını duyurdu. Burdur’un 15 -20 yıllık su ihtiyacını çözecek senir suları hakkında Belediye başkanı Ercengiz’in başkan yardımcısını görevlendirdiğini ifade eden Korkmaz “Çevre Şehircilik il müdürümüz Ankara’da bir genel müdür, daire başkanı ve ben olmak üzere bütün bürokratik izinleri bitirmek üzereyiz. Bu hafta Cuma günü itibariyle dosya Ankara’ya tamamlanmış olarak gitmesi noktasında. Ankara’da İller bankası genel müdürü ile kredi meselesini konuştuk. Hiçbir zaman seçimler bitsin, bu su meselesi çok daha derinleşsin ve halk su yüzünden mevcut başkanımızı değerlendirsin demedik. Halk Belediye Başkanını değerlendirecekse başka konularda değerlendirmeli. Su Belediye Başkanının meselesi olduğu kadar merkez olarak bizimde meselemiz, bizimde sorumluluğumuz altında olduğunu düşündüğüm için hiç beklemedik bütün bürokratik süreçleri bitirdik. Allahın izniyle sıkıntılı süreçler tamamlandı ve önümüzdeki ay içerisinde artık belediyemiz ihale etmek için kredi ve ihale sürecini yapabilir hale geldiği bilgisini vermiş olayım.” Dedi.

“DSI belli bölgelerden su aktarmak için boru hazır etti”

DSI’nin belli bölgelerden su aktarmak için boru hazır ettiğini ifade eden Korkmaz “Eğer Burdur’da gerçekten kötümser seneryoyu düşünürsek, yağış olmazsa kuyularımızda su yok, sınırda geziyoruz. Fakat Burdur’un 15 – 20 yıllık su ihtiyacını çözecek senir sularında artık son aşamaya geldik üstelik 50 yıllık perspektifini de koyduk. DSI bu projeyi de şuanda hazırlıyor bittiğinde DSI’nin mülk yatırımına vereceğiz hem sulama hem iş gözüyle ortak olacağı şekilde ana yatırımı DSI yapacak biz sadece su kullanım konusunda ihtiyaç duyduğumuzda bu mülkü su birikim arsasından suyumuzu almış olacağız.” diye konuştu.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Muhtar Topak'tan Müjde! Belören Köyü'nde Su Sorunu Çözülüyor!
Bölgesel

Muhtar Topak'tan Müjde! Belören Köyü'nde Su Sorunu Çözülüyor!

Burdur'un Bucak ilçesine bağlı Belören Köyü'nde yaşanan içme suyu sıkıntısının çözümü için çalışmalar hız kazandı. Detaylar haberimizde...

Burdur İçme Suyu Göl Geçişi İsale Hattı Projesinde Son Gelişmeler!
Bölgesel

Burdur İçme Suyu Göl Geçişi İsale Hattı Projesinde Son Gelişmeler!

Vali Türker Öksüz başkanlığında Burdur İçme Suyu Göl Geçişi İsale Hattı projesiyle ilgili toplantı yapıldı. Toplantıda projenin en kısa sürede tamamlanması için atılması gereken adımlar ele alındı.

Mehmet Şimşek'ten, Burdur'un gündem maddesi su açıklaması
Bölgesel

Mehmet Şimşek'ten, Burdur'un gündem maddesi su açıklaması

Burdur Belediye Başkan Adayı Mehmet Şimşek Burdur'un gündem maddesi olan su hakkında açıklamada bulundu. Burdur'un su ihtiyacının karşılanması için gerekli adımları atacaklarını ve ihale aşamasına geçeceklerini söyledi.

Safa Sönmez'den Bucak'a büyük müjde! İçme suyu sorununa kalıcı çözüm yolda
Bölgesel

Safa Sönmez'den Bucak'a büyük müjde! İçme suyu sorununa kalıcı çözüm yolda

İYİ Parti Bucak Belediye Başkan Adayı Safa Sönmez, ilçenin kronikleşmiş içme suyu sorununa kalıcı çözümler getirecek bir dizi proje açıkladı. Alternatif su kaynakları, şebeke yenileme çalışmaları, drenaj sorunlarına çözüm ve kayıp-kaçak önleme gibi projelerle Bucaklılara daha sağlıklı ve güvenilir bir yaşam vaat ediyor.

İçme suyu sorununa dikkat çekildi
Bölgesel

İçme suyu sorununa dikkat çekildi

TBMM Genel Kurulunda Adıyaman’ın taleplerini birer birer meclis gündemine taşıyan CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere içme suyu sorununa dikkat çekerek açıklamalarda bulundu.

Bucak'ta Sazak-Kurtönü'nde içme suyu sorunu çözülüyor
Yerel Yönetim

Bucak'ta Sazak-Kurtönü'nde içme suyu sorunu çözülüyor

Bucak Belediyesi, Alaattin Mahallesi Sazak-Kurtönü mevkiinde yaşanan içme suyu sorununu çözmek için harekete geçti. İşte detaylar...