Burdur

Burdur'un yeni turizm çekim merkezi: Milyos Hobbit Hotel

Antalya'ya yakın konumu ile dikkat çeken Milyos Hobbit Hotel, doğa severler ve okul grupları için ideal bir alternatif sunuyor.

Burdur'un yeni turizm çekim merkezi: Milyos Hobbit Hotel

Burdur'da Yeni Bir Turizm Alternatifi: Milyos Hobbit Hotel

Burdur, doğal güzellikleri ve tarihi zenginlikleri ile turizm potansiyeline sahip bir il olarak öne çıksa da turizm altyapısının eksikliği sıkça dile getirilirdi. Ancak son yıllarda turizm sektöründe umut verici gelişmeler yaşanıyor. Tefenni İlçesi'nde hayata geçirilen 'Tefenni Villas' projesi, bu gelişmelerin başlangıcıydı. Şimdi ise Bucak İlçesi Kızılseki Köyü yakınlarında 'Milyos Hobbit Hotel' adlı yeni bir projenin hayata geçirilmesiyle Burdur turizmine farklı bir alternatif sunuluyor.

Eko-Turizm ve Kırsal Turizmin Yeni Bir Adresi

Milyos Hobbit Hotel, eko-turizm ve kırsal turizm alanında öne çıkan bir alternatif sunuyor. Özellikle pandemi sonrası seyahat tercihlerinde değişiklikler yaşanırken, doğal ve açık hava ortamlarına olan ilgi artmış durumda. Bu trende uygun olarak Milyos Hotel, konuklarına doğal bir deneyim sunmayı amaçlıyor.

Burdur'un Tarihi ve Doğal Güzellikleri ile Uyumlu Bir Konsept

Milyos Hotel, adını bölgedeki Milyos Antik Kenti'nden alıyor ve Burdur'un zengin tarihi mirasına gönderme yapıyor. Aynı zamanda doğal çevresiyle uyum içinde olan bu tesis, konuklarına benzersiz bir deneyim sunuyor.

Antalya'ya Yakınlığı ile Dikkat Çekiyor

Burdur'un Milyos Hotel'i, Antalya'ya yakın konumuyla da dikkat çekiyor. Özellikle okulların eğitim kampları ve eğlence etkinlikleri için tercih ettiği bir mekan haline gelmiş durumda. Doğa severler, yoga ve terapi grupları da tesisin ilgi odağı haline gelmiş.

Tesis Detayları

Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı bir tesis.
40 dönüm arazi üzerine kurulu.
29 oda, 13 Hobbit evi (toprak altı ev), 10 bungalov oda, 6 Family Suit olmak üzere toplam 29 oda bulunuyor.
Ek yataklarla birlikte 90 yatak kapasitesine ulaşabiliyor.
Yüzme havuzu, çocuk parkı ve hayvanat bahçesi gibi tesisler mevcut.
Hayvanat bahçesinde özellikle Toroslar'a özgü Milli Parklardan alınan ala geyikler bulunuyor.
Milyos Hobbit Hotel, Burdur'a farklı bir turizm deneyimi kazandırırken, bölgedeki doğal güzelliklerin ve tarihi zenginliklerin turizme kazandırılması yolunda olumlu bir adım olarak öne çıkıyor.

Burdur'un yeni turizm çekim merkezi: Milyos Hobbit HotelBurdur'un yeni turizm çekim merkezi: Milyos Hobbit HotelBurdur'un yeni turizm çekim merkezi: Milyos Hobbit HotelBurdur'un yeni turizm çekim merkezi: Milyos Hobbit HotelBurdur'un yeni turizm çekim merkezi: Milyos Hobbit HotelBurdur'un yeni turizm çekim merkezi: Milyos Hobbit HotelBurdur'un yeni turizm çekim merkezi: Milyos Hobbit HotelBurdur'un yeni turizm çekim merkezi: Milyos Hobbit Hotel

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 15
    BEĞENDİM
  • 7
    ALKIŞ
  • 3
    SEVDİM
  • 2
    ŞAŞIRDIM
  • 2
    GÜLDÜM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    BEĞENMEDİM

Yorumlar (1)

Hbfhbf

7 ay önce / 17.09.2023

Bucak Bucak Bucak! Burdur değil editör efendi

  |   Beğenmedim 0   |   Cevapla

İlgili Haberler

Manisa turizm konusunda yükselişe geçecek
Bölgesel

Manisa turizm konusunda yükselişe geçecek

Jeopark Belediyeler Birliği Meclisi yeni dönem ilk toplantısında Birlik Başkanlığına seçilen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, "Turizm konusunda Manisa Büyükşehir Belediyesi bir şirket kuruyor.

Turistler, Çıralı'ya caretta carettaları görmek için geliyor
Bölgesel

Turistler, Çıralı'ya caretta carettaları görmek için geliyor

Kemer’de bulunan dünyaca ünlü Çıralı Plajı'nda "Caretta Caretta İlk Yuva" etkinliği düzenlendi.

Antalya Turizmde Rekor Kırdı! Bakın en çok turist hangi ülkeden
Bölgesel

Antalya Turizmde Rekor Kırdı! Bakın en çok turist hangi ülkeden

Antalya turizmde yeni bir rekora imza attı! 2024 yılının ilk çeyreğinde 2 milyon 66 bin 962 yabancı ziyaretçi Antalya'yı ziyaret etti. Bu sayı, geçen yıla göre %14,10 artış anlamına geliyor.

Antalya'yı yılın ilk çeyreğinde 2 milyon turist ziyaret etti
Bölgesel

Antalya'yı yılın ilk çeyreğinde 2 milyon turist ziyaret etti

Turizmin başkenti Antalya, turizmde yeni bir rekora imza attı. Geçtiğimiz yıl, yılın ilk çeyreğinde 1 milyon 686 bin 284 kişiyi ağırlayan Antalya’yı, 2024 yılının ilk çeyreğinde yüzde 14,10 artışla 2 milyon 66 bin 962 yabancı ziyaret etti.

 Başkan Ülken, İran'da sağlık turizmini anlattı
İş Dünyası

Başkan Ülken, İran'da sağlık turizmini anlattı

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Aydın Ticaret Odası (AYTO) Başkanı Hakan Ülken, İran İsfahan’da düzenlenen Turizm Paneline katıldı.

Bodrum Yaz Sezonuna Hazır: Oteller ve Plajlar Turistleri Bekliyor
Bölgesel

Bodrum Yaz Sezonuna Hazır: Oteller ve Plajlar Turistleri Bekliyor

Turizmin kalbi Muğla’nın Bodrum ilçesi yaz sezonu için hazırlıklarını tamamladı. Birçok otel yerli ve yabancı turistleri beklerken, turizmciler sezonun 15 Haziran’a sarktığını açıkladı.