Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm güçleriyle çalışıldığını ve sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıldığı belirtildi.
Burdur ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynuyor.
Burdur Gölhisar Yusufca Barajında artık mutlu sona gelindiğini açıklayan DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi Akca, “ Burdur ilimize son 19 yılda çok önemli yatırımlar yaptık. Devam eden projelerimizi de tamamlıyoruz. Bugün Burdur ilimizde Yusufça Barajımızı tamamlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Barajımız bulunduğu bölgeye hayat verecek ve yörenin kalkınmasına katkı sağlayacaktır. Bu tür yatırımlarla Köyden kente göçün önüne geçmekten ziyade şehirlerden kırsala dönüşü de sağlamış oluyoruz. Barajda depolanacak su ile 1.310 dekar tarım arazisinin sulanması sağlanacaktır. Hayırlı olsun.’ dedi.
Akca, ‘’Çalışmaları tamamlanarak su tutulmaya başlanılan yüksekliği 45 metre, su depolama kapasitesi 0,48 milyon m3 olan Burdur Gölhisar Yusufca Barajının tamamlanması ile 2022 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 2 milyon 360 bin TL katkı sağlaması hedeflenmektedir.” diye konuştu.
Yorumlar (0)