Bursa

Bursa kültür ve sanatta öncü olmak hedefleniyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Kültür AŞ’de yeni yönetim ilk toplantısını gerçekleştirerek yenilikçi projelerle yeni hedeflerini belirledi.

Bursa kültür ve sanatta öncü olmak hedefleniyor!

BURSA (İHA) - Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Kültür AŞ’de yeni yönetim ilk toplantısını gerçekleştirerek yenilikçi projelerle yeni hedeflerini belirledi.
Bursa'nın kültürel mirasını ve sanat yaşamını zenginleştirmek amacıyla faaliyet gösteren Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Bursa Kültür Sanat Ürünleri ve Turizm AŞ’de yeni yönetim kurulu ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya, Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Akbulut’un yanı sıra şirketin yönetim kurulu Başkanvekili Erdal Kurutaş, Genel Müdürü Yankı İçöz, yönetim kurulu üyeleri Recep Çohan, Orhan Aslan, Ali Haydar Efe, Vehbi Atan, Ceyhun Akarsu ile şirket yöneticileri katıldı.
Yeni dönemde Bursa Kültür AŞ’nin daha faal bir yapı içerisinde olacağını söyleyen Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Akbulut, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in liderliğinde Bursalıların özlediği kültürel ve sanatsal faaliyetlere odaklanacaklarını belirtti. Kültür ve sanatın her dalında öncü ve yenilikçi projelere imza atmak istediklerini ifade ede Akbulut, kentin kültürel değerlerini koruyarak, genç nesillere ilham verecek bir kültürel dönüşüm için kolları sıvadıklarını dile getirdi.
Yeni dönemin stratejik plan ve yol haritasını daha verimli ve dinamik bir yapı üzerine kurguladıklarını anlatan Genel Müdürü Yankı İçöz, kentin kültürel zenginliklerini ulusal ve uluslararası platformlarda daha görünür kılmak için dinamik ve yenilikçi bir yaklaşımı ilke edindiklerini söyledi. Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ve Başkan Mustafa Bozbey’in vizyonu doğrultusunda Bursa'nın kültürel mirasının korunması ve tanıtılmasından sanat ve kültürel etkinliklerin artırılmasına kadar geniş bir yelpazede birçok proje ve kültürel faaliyete ortak akılla imza atacaklarını belirten İçöz, Bursa’nın ülkenin en önemli kültür ve sanat başkentlerinden biri olacağını dile getirdi.
Kentin kültürel geleceğini şekillendirmek adına stratejik planların konuşulduğu toplantıda, kültür sanat etkinliklerinin artırılması, dijital kültür haritası oluşturulması, kültürel mirasın korunması ve tanıtılması, sanat festivalleri, bianeller, eğitim ve atölye çalışmaları düzenlenmesi, uluslararası işbirlikleri ve kültürel değişim programları üzerinde duruldu.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Mersin'de çocuklar kültür ve sanatla iç içe!
Etkinlik

Mersin'de çocuklar kültür ve sanatla iç içe!

Mersin’de yaşayan her çocuğun kültür ve sanatla iç içe olması için bir dizi proje geliştiren Mersin Büyükşehir Belediyesi, ‘Tiyatro İzlemeyen Çocuk Kalmasın’ projesi ile bütün çocukları tiyatro ile buluşturmaya devam ediyor.

Mut Kayısı Kültür ve Sanat Festivali 24-26 Mayıs'ta Başlayacak
Etkinlik

Mut Kayısı Kültür ve Sanat Festivali 24-26 Mayıs'ta Başlayacak

Mersin’in Mut ilçesinde Kayısı Kültür ve Sanat Festivali'nin 62’incisi bu yıl 24-26 Mayıs tarihleri arasında yapılacak.

Bucak'ta taziye evi kültür ve sanat merkezine dönüştü
Bölgesel

Bucak'ta taziye evi kültür ve sanat merkezine dönüştü

Bucak Belediyesi'nin taziye evi, Bucak İlçe Müftülüğü'nün Gençlik Projesi kapsamında kültür ve sanat merkezine dönüştü. Kur'an Kursu öğrencileri, Hurma ve Zem Zem'in tarihi yolculuğunu konu alan çalışmalar yaptı.

Elmalı Hadise ile Coştu
Etkinlik

Elmalı Hadise ile Coştu

Ünlü sanatçı Hadise, 671. Tarihi Elmalı Yağlı Pehlivan Güreşleri Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamında Muhteşem Konseri verdi.

 Erzurum belediyesinden Tarih yatırımı
Bölgesel

Erzurum belediyesinden Tarih yatırımı

Başkan Sekmen; Erzurum adeta kültürün menbağı işte detaylar..

Ankara'da Sanat Merkezi Açılışa gün sayıyor
Bölgesel

Ankara'da Sanat Merkezi Açılışa gün sayıyor

Mamak Belediyesi’nin 174 prestij projesinden biri olan “Tünel Sanat Merkezi”nde sona gelindi. Haber Detayı..