Burdur / Burdur

Büyük Önder Atatürk, vefatının 84. yıldönümünde düzenlenen törenlerle anıldı

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 84. yıldönümünde düzenlenen törenlerle anıldı.

Büyük Önder Atatürk, vefatının 84. yıldönümünde düzenlenen törenlerle anıldı

Çelenk Sunma Töreni ile başlayan 10 Kasım Atatürk'ü Anma Programları, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan programla devam etti.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen Çelenk Sunma Töreninde, Burdur Valiliği, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Burdur Barosu, siyasi partiler, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşları tarafından Atatürk Anıtına çelenklerin sunulmasının ardından saat 09.05'te çalan sirenler ile birlikte iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşının okunması ile tören sona erdi.

Anma törenleri MAKÜ Konferans ve Sergi Salonunda TOBB Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan 10 Kasım Atatürk'ü Anma Programı ile devam etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan anma programında, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı TOBB Anadolu Lisesi Müdürü Recep Aksoy yaptı.

Burdur Mehmet Âkif Ersoy Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Tuna ve Dekan Yardımcısı Doç. Murat Kara tarafından hazırlanan “Atatürk’ün Yapay Zekâ ile Renklendirilmiş Fotoğraflarının” sunulmasının ardından, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü dolayısıyla düzenlenen Şiir Yarışmasında birinci olan Halıcılar Ortaokulu öğrencisi Amine Aydın yazdığı şiirini ve Kompozisyon Yarışmasında birinci olan Ercan Akın Fen Lisesi öğrencisi Beyza Oğuz yazdığı kompozisyonu okudu.

TOBB Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından tasarlanan imzalardan oluşan Atatürk portresinin tamamlanması için Burdur Valisi Sayın Ali Arslantaş tarafından son imza atıldı.

10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren yarışmacılara Vali Ali Arslantaş, Garnizon Komutanı P. Komd. Alb. Yavuz Çankaya ve Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz tarafından ödülleri takdim edildi.

Program TOBB Anadolu Lisesi Öğrencileri tarafından sunulan “Atatürk Oratoryosu” ile sona erdi.

Vali Arslantaş program sonunda MAKÜ Konferans Salonu Fuaye bölümünde açılan Atatürk Resim Sergisi gezerek, sergi hakkında bilgi aldı.

Programlara başta Vali Ali Arslantaş olmak üzere Garnizon Komutanı Kom. Alb. Yavuz Çankaya, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Kara, Adalet Komisyonu Başkanı Musa Talih, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, Baro Başkanı Ramazan Gedik, Vali Yardımcıları, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Mustafa Güder, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, İl Genel Meclisi Başkanı Murat Akbıyık, siyasi parti İl başkanları, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, şehit aileleri, gaziler, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Atatürk'ün Antalya'ya gelişinin 94. Yıldönümü törenle kutlandı
Etkinlik

Atatürk'ün Antalya'ya gelişinin 94. Yıldönümü törenle kutlandı

Ulu Önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Antalya'ya gelişinin 94'üncü yıl dönümü Antalya Valisi Hulusi Şahin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in katıldığı törenle kutlandı.

Kayseri'de Atatürk’ün fotoğrafını yakan 3 kişi gözaltına alındı
Yaşam

Kayseri'de Atatürk’ün fotoğrafını yakan 3 kişi gözaltına alındı

Kayseri’de Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafını yaktığı tespit edilen 3 kişi yakalandı.

Ata sevgisi Antalya’yı Aydınlattı
Bölgesel

Ata sevgisi Antalya’yı Aydınlattı

Antalya’da Muratpaşa Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anmak için özel program düzenledi. Covid-19 pandemisi nedeniyle katılımcı sayısı sınırlı tutulan program da; meşale mumlar yakıldı.

Burdur Bahçeşehir Koleji , Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü Saygı ve Özlemle Andı
Bölgesel

Burdur Bahçeşehir Koleji , Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü Saygı ve Özlemle Andı

Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 82. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen anma etkinliği, saat 09.05'te Burdur Bahçeşehir Koleji Kampüsü'nde yapıldı.

Atamıza olan özlem ve hasreti, fotoğrafla ölümsüzleştirdiler
Bölgesel

Atamıza olan özlem ve hasreti, fotoğrafla ölümsüzleştirdiler

Ülkemizin Kurucusu Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ebediyete intikalinin 82inci yıl dönümünde nedeniyle marka caddelerdeki banklara konulan Atatürk çerçevesi fotoğraf çekilen vatandaşlar Ataya hissedilen hasret ve özlemi ölümsüzleştirdi.

Burdur Belediyesinden ‘Atatürk’ çerçevesi
Bölgesel

Burdur Belediyesinden ‘Atatürk’ çerçevesi

Burdur Belediye Başkanlığı tarafından Ulu Önderimizin ebediyete intikalinin 82’inci yıldönümü münasebetiyle marka caddelerdeki banklara Atatürk anmalığı fotoğraf çerçeveleri yerleştirildi.