Cami imamı 6 dilde İslamiyet’i tanıtıyor
Antalya’nın Kaleiçi semtinde bulunan tarihi Şehzade Korkut Camii’nde imamlık yapan Muhammet Deniz Tanrıverdi, 6 dil ile yerli ve yabancı turistlere İslam dinini tanıtıyor. Bu çabaları sayesinde toplamda 6 turisti Müslüman ettiğini belirterek, “Müslüman olan bir Alman vatandaşa Musa ismini verdik ve çok mutlu oldu” dedi
Antalya’nın tarihi Kaleiçi bölgesinde bulunan Şehzade Korkut Camii, zengin tarihi ve kültürel yapısıyla dikkat çekiyor. Diyarbakırlı imam Muhammet Deniz Tanrıverdi, camide hem imamlık hem de müezzinlik yaparak, yerli ve yabancı turistlere İslam dinini tanıtma görevini üstleniyor. Tanrıverdi, toplamda 6 dil konuşabilmesi sayesinde gelen ziyaretçilere kendi dillerinde bilgi vererek caminin tarihi hakkında farkındalık oluşturuyor.
“Rusça, Arapça, İngilizce, Kürtçe, Türkçe ve Zazaca dillerini biliyorum”
Eğitim geçmişiyle ilgili de bilgi veren imam Muhammet Deniz Tanrıverdi, "Doğu kökenli olduğum için Kürtçe ve Zazaca’ya hâkimdim. Arapçayı medrese eğitimi ile öğrendim. İngilizce ve Rusçayı ise kendi çabamla öğrendim. Şu anda Türkçe de dâhil toplamda 6 dil biliyorum. Ziyaretçiler genellikle İslamiyet hakkında ön yargılı geliyor, ancak onlara doğru bilgiyi verince bu ön yargıların kırıldığını görüyorum" dedi.
Antalya’da drag pistinde motosikletleri ile yarışan iki arkadaş, pist ortasındaki beton bariyerlere çarptı. Kazada 1 kişi hayatını kaybederken, 1 kişi ağır yaralandı.
Antalya'nın Kaş ilçesi Kınık Ova Kavşağı yakınlarında, D-400 kara yolunda dün meydana gelen trafik kazasında, otomobil ile kamyonun çarpışması sonucu iki kişi ağır yaralandı.
YIPRANAN BAYRAĞI DEĞİŞTİRMEK İÇİN GİTMİŞ!.. Antalya Finike’den evinden Kızlar Sivrisi’ne Çıkmak için giden 59 Yaşındaki Fehmi Efe Kayboldu: aracı bulundu Uçurumdan Gelen Sinyal Endişelendirdi..
Son Dakika Antalya’nın Serik ilçesinde tur otobüsü ile otomobilin karıştığı kazada otomobil sürücüsü Ali Yılmaz yaşamını yitirdi.
Mehmet Ulumaskan, gece saatlerinde husümetlisinin geldiğini zannederek yanlışlıkla eşi Hülya Ulumaskan a evden aldığı av tüfeğiyle defalarca ateş etti
Antalya Finike Gelin alma merasimini atla yapan damat ve yakınları, gelini at üstünde ilçe sokaklarında dolaştırarak ilgi odağı oldu.
Yorumlar (0)