Çankırı’da 12 yaşında çırak olarak başladığı yarım asırdan fazla süredir terzilik yapan 68 yaşındaki Arif Bayrak’ın elleriyle diktiği kıyafetler yurtdışından büyük ilgi görüyor.
Çankırı’da yaşayan 68 yaşındaki Arif Bayrak, 12 yaşında çırak olarak başladığı terziliği yaklaşık 57 senedir sürdürüyor. 45 yıl önce kendi dükkanını açan Bayrak, kişiye özel elbiseler dikiyor. Elleriyle ilmek ilmek elbise ve takım elbise diken Bayrak, dünyanın farklı ülkelerindeki müşterilerinden de büyük ilgi görüyor. Mesleği sayesinde çocuklarını okutup geçimini sağlayan Bayrak, ölene kadar mesleğini yapmak istediğini söyledi
Mesleğini aşkla yaptığını ifade eden Bayrak, “Bu mesleğe 12 yaşımda başladım. 2 sene Çankırı’da çıraklık yapmamın ardından İstanbul Beyoğlu’na giderek kalfalık ve ustalık öğrendim. Daha sonra Çankırı’ya gelerek 1978 yılında kendi dükkanımı açtım. Ben, kendim biçip kendim yapıyorum. Tabii pratik olduğum için işlerimizi prova ile yapıyorum. Beyoğlu’nda çıraklık, kalfalık yetiştiğim için Allah’a şükürler olsun mesleğimde de başarılıyım. Bu mesleği, canım sağ olursa bastona düşene kadar yapacağım. Çünkü mesleğimi seviyorum, bu meslek beni Çankırı’da gelemeyeceğim isim ve marka olarak her yere getirdi. Sadece müşteri potansiyelimiz burada değil, Ankara’da, İstanbul’da hatta dünyanın her yerinde müşterimiz var. Ölçüsü varsa diker göndeririz, kimisi de dükkana gelir. Bu meslek sayesinde de çocuklarımı okuttum, en iyi yerlere geldim, mal, mülk olarak da her şeyimi aldım. Marka olarak da Çankırı’da iyi bir isim yaptım. Ben de ismim yere düşmesin diye mesleğimi devam ettiriyorum” dedi.
Isparta'nın Şarkikaraağaç ilçesinde, Tatlı Telaş Organizasyonu tarafından düzenlenen Yöresel Kıyafet Gecesi, yaklaşık 1000 kadının katılımıyla büyük bir coşkuya sahne oldu. Gece, her köy ve kasabanın kendine özgü kıyafetleriyle unutulmaz bir kültürel şölen sundu.
Isparta'nın Şarkikaraağaç ilçesinde düzenlenen "Yöresel Kıyafet ve Şalvar Gecesi", bölge kadınlarının giydiği birbirinden renkli ve özgün geleneksel kıyafetlerle kültürel bir şölene dönüştü. Şip, Hare Şalvar, Taka ve Mintan gibi kıyafetlerin sergilendiği etkinliğe yaklaşık 900 kadın katıldı.
Minimalist yaşam tarzı ile hayatınızı sadeleştirip, daha az eşya ile mutlu olabileceğinizi biliyor musunuz? İşte minimalist, daha sade bir yaşam için ipuçları.
Okul kıyafeti; okul-aile birliği ve öğretmenlerin görüşü alınarak okul müdürlüğünce belirlenecek.
AK Parti Etimesgut Belediye Meclis Üyesi Uğur Çağlar, Etimesgut Belediyesinin Türk Kızılay'a gönderdiği yazıya ilişkin açıklamalarda bulundu. Detaylar haberimizde..
Sosyal belediyecilik anlayışıyla eğitime desteklerini sürdüren Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), sosyal yardımlardan faydalanan ailelerin ilkokul birinci sınıfa başlayan çocuklarına yönelik başlattığı ‘okul kıyafeti desteği projesi’ kapsamında 13 bin 764 aileye ulaştı. Ailelerin Başkent Kartlarına toplamda 13 milyon 979 bin liralık ödeme yapıldı. Detaylar haberimizde..
Yorumlar (2)
Emre Göktürk
1 yıl önce / 18.12.2023Yaptığı ceket ve pantolon adamın üstüne santimi santimine tam oturur. yok böylesi usta
Beğendim 0 | Beğenmedim 0 | Cevapla
Ahmet Kaya
1 yıl önce / 15.12.2023Amcam ellerin dert görmesin rabbim sağlık sıhhat hayırlı ömürler nasip etsin inşâALLAH. Eli öpülesi amcam böyle zanatkar bu devirde artık senin gibi usta eller kalmadı Hayırlı işlerdilerim
Beğendim 0 | Beğenmedim 0 | Cevapla