Samsun

Çarşamba Birinci Sınıf Atık Getirme Merkezi tamamlanıyor

Çarşamba Belediyesi, ilçeye Birinci Sınıf Atık Getirme Merkezi kazandırıyor

Çarşamba Birinci Sınıf Atık Getirme Merkezi tamamlanıyor

Çarşamba Belediyesi, ilçeye Birinci Sınıf Atık Getirme Merkezi kazandırıyor. Çalışmalarda sona yaklaşılan merkez ile geri dönüştürülebilir her türlü atık malzeme ayrıştırılarak geri kazanımları ile ülkeye katma değer sağlayacak.
Samsun’un Çarşamba Belediyesinde geri dönüşüm ve çevreye duyarlı projeler hayata geçirilmeye devam ediyor. Çarşamba’nın birçok mahallesinde kurulan Mobil Atık Getirme Merkezlerinin ardından çalışmalarına başlanan Sıfır Atık Getirme Merkezinde ise sona yaklaşıldı. Sıfır Atık Getirme Merkezi ile çevre bilinci arttırılırken aynı zamanda geri dönüştürülebilir her türlü atık malzeme ayrıştırılarak hem Çarşamba’nın hem de ülke ekonomisine katkı sağlayacak.

“Çevre bilinci yüksek kent Çarşamba”
Yakında yapımı tamamlanacak tesis hakkında açıklamalarda bulunan Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, “Çarşambamız çevre bilinci yüksek bir kent. Yemyeşil bir doğaya, o doğaya da şükürle bakan bir insana sahip. Bu güzelliği korumak, yaşatmak da bizim elimizde. Geri dönüşüm bilincini arttırmak için de ilçemizde birçok program düzenliyor, yatırımlar hayata geçiriyoruz. İlçemizde israfın ve çevre kirliliğinin önüne geçmek adına Çarşamba’mızın belirli noktalarına mobil atık getirme merkezleri kurduk. Geri kazanılabilir atık malzemelerin toplanması ve ayrıştırılması, çevre temizliği ve sıfır atık bilinci açısından oldukça önemli. Mobil atık getirme merkezlerinde topladığımız atıklar, Birinci Sınıf Atık Getirme Merkezinde ayrıştırılarak geri dönüştürülecek. Bu merkez sayesinde, Çarşambamız sıfır atık kapsamında önemli bir adım atmış oldu. Böylece hem ekonomik olarak fayda sağlayacak hem de israfın ve çevre kirliliğinin önüne geçerek doğamızı koruyacağız. Birinci Sınıf Atık Getirme Merkezi ile evlerden, iş yerlerinden veya kurumlardan kaynaklanan geri kazanılabilir atıkların; kaynağında ayrı biriktirilmesi, ayrı toplanması ile atıkların geri kazanım ve bertarafa gönderilmek üzere bırakılabilmesi imkanı bulunacak. Merkezimizde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor” dedi. İHA

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

“Burada tasarruf değil, yapılacak iş adil bir vergi sistemidir”
Bölgesel

“Burada tasarruf değil, yapılacak iş adil bir vergi sistemidir”

Cumhuriyet Halk Partisi MYK Toplantısı Manisa’nın Soma ilçesinde yapıldı. Toplantı sonrası açıklamada bulunan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bugün açıklanan kamuda tasarruf tedbirleri ve Arapça tabelalar hakkında konuştu.

6 şüpheli, villaya düzenlenen operasyonla yakalandı
3. Sayfa

6 şüpheli, villaya düzenlenen operasyonla yakalandı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin de yaralandığı silahlı kavga ile ilgili gözaltına alınan 6 kişi, adliyeye sevk edildi.

6 kişinin tutuklandığı operasyonda mağdurların dolandırıcılara kaptırdığı 2 milyon 350 bin lira geri alındı
3. Sayfa

6 kişinin tutuklandığı operasyonda mağdurların dolandırıcılara kaptırdığı 2 milyon 350 bin lira geri alındı

İkinci el alım satım internet siteleri üzerinden sahte ilan vererek, işlemler sırasında sahte banka dekontlarıyla dolandırıcılık yapan şahıslara yönelik Manisa'nın Soma ilçesi merkezli Adana ve Mersin'de gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda, 9 şüpheli yakalandı. Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden 6'sı tutuklanırken, mağdurların dolandırıcılara kaptırdığı 2 milyon 350 bin lira da geri alındı.

 ESOGÜ'de Fiziksel Aktivite Şenliği düzenlendi
Etkinlik

ESOGÜ'de Fiziksel Aktivite Şenliği düzenlendi

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü’nün fiziksel aktivite konusunda farkındalık oluşturabilmek, sağlıklı davranışları ve yaşam tarzlarını teşvik etmek amacıyla düzenlediği 'Fiziksel Aktivite Şenliği' ESOGÜ Kapalı Spor Salonu önünde gerçekleştirildi.

 1 milyar 685 milyon TL’lik kredi kullanım talebi komisyona havale edildi
Bölgesel

1 milyar 685 milyon TL’lik kredi kullanım talebi komisyona havale edildi

Samsun Büyükşehir Belediye (SBB) meclis toplantısında söz alan MHP Grup Başkanvekili Abdurrahman Çamaş, 3 kişilik bir aileye ortalama aylık 600 TL su faturasını geldiğini belirterek, su fiyat tarifelerinde düzenleme yapılması gerektiğini söyledi.

Muhtarlar Erdemit'te toplandı
Yaşam

Muhtarlar Erdemit'te toplandı

Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Edremit ilçesinde muhtarlar ile bir araya geldi. Balıkesir Valisi Ustaoğlu “Bizi önümüzdeki dönemde bekleyen en önemli risklerden birisi de orman yangınları” diyerek muhtarları bu konuda daha duyarlı olmaya çağırdı.