Türkiye’nin önemli çeltik üretim bölgelerinden olan Sinop’ta çeltik hasadı başladı.
Sinop’a bağlı Mertoğlu köyünde mayıs ayında ekilen çeltikte hasat zamanı geldi. Tarlalardaki suyun kurutulmasıyla araziye giren biçerdöverler çeltikleri hasat etmeye başladı.
Kaliteli çeltik yetiştirmek için aylarca uğraş verdiklerini söyleyen çiftçi Murat Kümeç, “Bu yıl çeltikler şu anda gayet normal. İyinin üzerinde, verimler güzel. Tarladaki bereketten memnunuz ama devletimiz bir açıklama yapmadı. İnşallah bizi fabrikacılara, tüccara bırakmaz. Değerinde satmayı ve para kazanmayı istiyoruz” dedi.
Afyonkarahisar’da ekimi yapılan alanlarda hasat verimini arttırmak amacıyla başlatılan hastalık ve zararlıların takibi devam ediyor. Detaylar haberimizde..
Antalya'nın Akseki ilçesinde bu yıl 300 ton defne yaprağı hasadı yapıldı. Amerika ve Avrupa ülkelerine yapılan ihracatla köylüler önemli bir gelir sağladı. Detaylar haberimizde.
Afyonkarahisar’da ekimi yapılan hububat ürünlerinin veriminin yüksek bir şekilde hasadı için başlatılan çalışmalar devam ediyor. Detaylar haberimizde..
Zeytinyağı fiyatlarında yarı yarıya düşüş kapıda! Bertolli ve Carbonell’in sahibi Deoleo, 2024-2025 zeytin hasadıyla fiyatların düşeceğini öngörüyor. Türkiye yeni rekorlara hazırlanırken, kaliteli zeytinyağına erişim kolaylaşıyor.
Denizli’de iki arkadaşın ortak kurduğu ve Türkiye’de ilk kez uygulanan topraksız dikey tarım safran üretim tesisinde hasat heyecanı yaşandı.
UNESCO Dünya Mirası Safranbolu’nun dünyaca ünlü safranı, 2024 yılında 450 bin TL’den alıcı bulacak. Safranın 3 bin 500 yıllık geçmişi, eşsiz faydaları ve üretim süreci hakkında detaylar.
Yorumlar (0)