Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’nin Kırgız edebiyatçı Cengiz Aytmatov adını taşıyan parkta bulunan ve yazarla aynı taşıyan kütüphanede Güzeloba İlkokulu öğrencileri okuma saati düzenlendi. Öğrenciler, yanlarında getirdikleri ya da kütüphaneden ödünç aldıkları kitapları parkta okuyup bitirdi.
Muratpaşa Belediyesi, doğumunun 90’ıncı yılı etkinlikleri çerçevesinde Güzeloba Mahallesi’nde açılan Cengiz Aytmatov Parkı’nda yazarla aynı adını taşıyan kütüphanesi her yaştan öğrenciye hizmet veriyor. 5 bin kitabın yer aldığı ve Kırgız edebiyatından seçme eserler bölümünün de yer aldığı kütüphane, öğrencilere ders çalışma için keyifli bir ortam sunuyor.
Liseler Geçiş Sistemi (LGS) sınavının ardından Yükseköğretim Kurumları Sınavlarına (YKS) hazırlanan gençlerin yoğun olarak kullandığı kütüphane, 15’er metrekarelik 3 bağımsız bölüm ve 100 metrekare genişliğe sahip ortak çalışma alanından oluşuyor. Pazar hariç 09.00-19.00 saatleri arasında açık olan kütüphane, yaz tatiline sayılı günler kalan Güzeloba İlkokulu’nun 2’nci sınıf öğrencilerini misafir etti. Küçük öğrenciler, kitapların arasında gezerken yanlarında getirdikleri ya da kütüphaneden ödünç aldıkları kitapları parkta okuyup bitirdi.
Muratpaşa Belediyesi, 11 ayın sultanı Ramazan’da mahallelerde düzenleyeceği geleneksel iftar programlarıyla 50 binden fazla ilçe sakinini bir araya getirecek.
Muratpaşa Belediyesi, ilçede yaşayanların İngilizce konuşma becerilerini geliştirmesi amacıyla ücretsiz İngilizce Konuşma Kulübü'nü hayata geçirdi.
Antalya'da Muratpaşa Belediyesi Afet İşleri Müdürlüğü, belediyenin ana hizmet binasında personelle yangın tatbikatı gerçekleştirdi.
Antalya’da güne enerjik başlamak, stresten arınmak ya da sağlıklı bir yaşama adım atmak için Muratpaşa Belediyesi, spor salonlarından parklara 16 noktada ücretsiz step, zumba ve pilates kurslarına başlıyor.
Antalya’da Muratpaşa Belediyesinin yaşlı evlerinde, kadınlar oyuncak sanatı amigurumi ile tanıştı, ördükleri 5 bin anahtarlıkla 60 bin lira gelir elde etti.
Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, 40 yılı aşkın süredir imar sorunu yaşayan Kırcami bölgesinde gelinen son durumu paylaştı.
Yorumlar (0)